Offipalsta.COM  

Palaa takaisin   Offipalsta.COM > Off-Road > Tekniikka & Jutustelu
Rekisteröidy Offiblogit Yhteisö Kalenteri Viestit tänään Haku

Tekniikka & Jutustelu Yleistä keskustelua maastureihin ja/tai off-roadiin liittyen

Vastaus
 
Työkalut Etsi tästä viestiketjusta Näkymä
  #1  
Vanha 26.08.2011, 22:52
HCelin HCelin ei ole kirjautuneena
Jäsen
 
Rekisteröitynyt: 05.07.06
Sijainti: Espoo
Viestit: 37
Perusasetus

bj avona


Mites kun otteessa lukee, että tilapäis istunten käyttö sallittu vain umpinaisessa käytössä, onko mitään mahdollista saada tota tekstiä pois otteesta? autohan siis 2+4paku, tiedän ettei avona oo ku 2paikkanen, mut parempi jos ei ottees lukis tollei

Vastaa lainaten
  #2  
Vanha 27.08.2011, 08:02
Janne1986:n Avatar
Janne1986 Janne1986 ei ole kirjautuneena
Konkari+++
 
Rekisteröitynyt: 30.08.08
Sijainti: hamina
Viestit: 958
Perusasetus

Epäilen että vaativat jonkun kaaren matkustajille...
Vastaa lainaten
  #3  
Vanha 27.08.2011, 09:16
Tapsa Tapsa ei ole kirjautuneena
Aktiivijäsen+
 
Rekisteröitynyt: 11.09.03
Sijainti: Tuusula / Kuopio
Viestit: 214
Perusasetus

Olisiko tilapäisistuimien turvavöiden puute yksi syy tuohon kieltoon? Penkiltä tippuminen ei lupaa tilapäisistujan kannalta hyvää, vaikka auto kaatuisi ihan vaan nollanopeudessakin.

Jos auto on umpi-tilassa, niin matkalainen pysyy todennäköisemmin poukkoilemassa korin sisäpuolella.
Vastaa lainaten
  #4  
Vanha 27.08.2011, 13:03
-MaTTi-:n Avatar
-MaTTi- -MaTTi- ei ole kirjautuneena
Guru
 
Rekisteröitynyt: 27.07.04
Sijainti: Jokela, Finland.
Viestit: 10.990
Perusasetus

Umpinaisuus-ehto perustuu istuimen hyväksymisajankohtana voimassa olleisiin säännöksiin. Nykyään tuota ehtoa ei enää suoraan lue, mutta koska otteeella on teksti "ana tpp 57 pykälän mukaisesti hyväksytyt istuimet..." tai "ARVA 63 pykälän mukaisesti hyväksytyt istuimet..." Niin koska ne on jonkun pykälän mukaisesti hyväksytty, pitää ne olla myös jatkossa.

Normaalisti tuota ehtoa umpinaisuudesta ei ole erikseen kirjoitettu otteelle, mutta se pitäisi muuten osata tiedostaa. Tietty jos ei lue niin on erittäin helppo vedota tietämättömyyteen, varsinkin kun sitä ei nykypykälistä löydy.

"Ylimääräisen" tekstin voi umpinaisuus-ehdosta voi periaatteessa poistattaa muutoskatsastuksella, mutta se ei kyllä oikein sovi katsastusasemien moraaliin koska ko. ehto tosiaan on edelleenkin voimassa, joten en usko että sitä kovin moni lähtee sieltä pois pyyhkimään.

Lainaus:
6 luku
Ajoneuvon kuormitus

43 §

Henkilökuljetus kuorma- ja pakettiauton tavaratilassa

1. Kuorma- ja pakettiauton (N-luokat) tavaratilassa tai kuormalavalla saa kuljettaa kuormaamiseen ja kuorman purkamiseen tarvittavaa apuväkeä määräpaikalle ja takaisin sekä työnantajan toimesta työntekijöitä, jos auto on varustettu katsastuksessa hyväksytyin istuimin tai penkein. Jos autossa on ajoneuvojen rakenteesta ja varusteista annetun asetuksen 63 §:n 1 momentissa tarkoitetut istuimet, saa umpinaisessa tavaratilassa kuljettaa muitakin henkilöitä.

2. Kuorma-autoa (L2- ja N3-luokka), jonka kuormalavalla ei ole istuimia tai penkkejä, saa käyttää tilapäisesti penkinpainajaisajoihin ja vastaaviin muihin tilaisuuksiin liittyviin henkilöiden kuljetuksiin edellyttäen, että auton kuljettajalla on vähintään kahden vuoden ajokokemus kuorma-autolla toisen palveluksessa tai luvanvaraisen liikenteen harjoittajana.

3. Kuorma- ja pakettiauton (N-luokat) tavaratilassa, jossa ei ole istuimia eikä penkkejä, saa kuljettaa kuormaamiseen ja kuorman purkamiseen tarvittavaa apuväkeä määräpaikalle ja takaisin.

4. Kuorma- ja pakettiautoa ei saa, jollei tieliikennelain 57 §:stä muuta johdu, käyttää muihin kuin edellä tässä pykälässä tarkoitettuihin henkilökuljetuksiin. Kuitenkin on tällaisen auton kuljettajalla oikeus säälittävissä tapauksissa ottaa tien varrelta kuljetettaviksi henkilöitä edellyttäen, että kuljetus voi tapahtua turvallisesti.

63 §
Istuimet N-luokan auton tavaratilassa

1. N1- luokan ajoneuvon umpinaiseen tavaratilaan tai tavaratilan [b]umpinaiseen osastoon[b/] saa asentaa istuimet autoverolain 24 §:n ehdoin ottaen huomioon 2 momentin b―d kohdan rajoitukset. N1-luokkaan kuuluvan kaksikäyttöauton tavaratilaan saa edellä sanotusta poiketen asentaa istuimet, jotka niiden kiinnitystä, turvavyövarustusta ja turvavöiden kiinnityspisteitä sekä pääntukia koskevien vaatimusten osalta vastaavat M1-luokan autoja koskevia vaatimuksia.
Mut nykyään ei tuota "umpinaisessa"-sanaa ole.
Lainaus:
43 § (19.12.2002/1243)
Henkilökuljetus kuorma- ja pakettiauton tavaratilassa

1. Kuorma- ja pakettiauton (N-luokat) tavaratilassa tai kuormalavalla saa kuljettaa matkustajia, jos tavaratila tai kuormalava on varustettu istuimin tai penkein.

2. Kuorma-autoa (N2- ja N3-luokka), jonka kuormalavalla ei ole istuimia tai penkkejä, saa käyttää tilapäisesti penkinpainajaisajoihin ja vastaaviin muihin tilaisuuksiin liittyviin matkustajien kuljetuksiin edellyttäen, että auton kuljettajalla on vähintään kahden vuoden ajokokemus kuorma-autolla toisen palveluksessa tai luvanvaraisen liikenteen harjoittajana.

3. Kuorma- ja pakettiauton (N-luokat) tavaratilassa, jossa ei ole istuimia eikä penkkejä, saa kuljettaa kuormaamiseen ja kuorman purkamiseen tarvittavaa apuväkeä määräpaikalle ja takaisin.

4. Kuorma- ja pakettiautoa ei saa, ellei tieliikennelain 57 §:stä muuta johdu, käyttää muihin kuin tässä pykälässä tarkoitettuihin matkustajien kuljetuksiin. Kuitenkin on tällaisen auton kuljettajalla oikeus säälittävissä tapauksissa ottaa tien varrelta kuljetettaviksi matkustajia edellyttäen, että kuljetus voi tapahtua turvallisesti.

23 §
Matkustajien tilat N-luokan ajoneuvossa kuljettajan takana

1. Kuljettajan istuimen ja sen viereisten istuinten taakse sijoitetuilta istuimilta tulee olla esteetön kulkuväylä ulos tai etumaisten istuinten on oltava helposti käännettävissä siten, että kulkuväylä ulos johtavalle ovelle on esteetön. Jos istuimet ovat N-luokan ajoneuvon tavaratilan osastossa, joka on väliseinällä erotettu ohjaamosta tai muusta osastosta, osastossa on oltava kaksi erillistä sisäpuolelta avattavaa ovea, jotka eivät saa olla samalla puolella ajoneuvoa, tai yksi tällainen ovi ja hätäuloskäytäväksi sopiva kattoluukku taikka helposti avattava, irrotettava tai rikottava ikkuna.

2. Istuimen katsotaan olevan sijoitettu kuljettajan istuimen taakse, jos kuljettajan istuimen istuinosan ja selkänojan yhtymäkohdan etäisyys auton pituussuunnassa on yli 400 mm taakse sijoitetun istuimen istuinosan ja selkänojan yhtymäkohdan etupuolella molempien istuinten ollessa takimmaisessa valmistajan tarkoittamaan ajonaikaisessa käyttöasennossa.

3. Kuljettajan istuimen taakse sijoitettujen istuinten mitoituksen sekä istuinten ja niiden kiinnityspisteiden lujuuden sekä turvavöiden kiinnityspisteiden tulee vastata 21 §:ssä olevia vaatimuksia.

24 §
Matkustajien tilat N-luokan ajoneuvon avoimella kuormalavalla

N2- ja N3-luokan ajoneuvon avonaiselle kuormalavalle saa asentaa tukevasti kiinnitetyt penkit seuraavin ehdoin:

a) istumapaikkoja saa olla ajoneuvon kantavuuden rajoissa;

b) istuinten ja mahdollisten selkänojien paksuus saa olla enintään 50 mm;

c) kutakin matkustajaa varten on varattava vähintään 400 mm x 700 mm pinta-ala;

d) kuormatila on varustettava riittävän korkeilla ja tukevilla kaiteilla.
Vastaa lainaten
  #5  
Vanha 27.08.2011, 16:53
Jappi Jappi ei ole kirjautuneena
Sankari
 
Rekisteröitynyt: 04.04.08
Sijainti: Puolanka
Viestit: 3.852
Perusasetus

Ulkomuistista väittäisin ettei henkilömallin BJ:n otteesta, vanhastakaan, löydy vastaavaa kieltoa.
Vastaa lainaten
  #6  
Vanha 27.08.2011, 20:26
pee:n Avatar
pee pee ei ole kirjautuneena
Moderator
 
Rekisteröitynyt: 21.02.04
Sijainti: Mäntsälä P
Viestit: 12.905
Perusasetus

Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja Jappi Näytä viesti
Ulkomuistista väittäisin ettei henkilömallin BJ:n otteesta, vanhastakaan, löydy vastaavaa kieltoa.

tuskin henkilöautossa tilapäisistuimia onkaan

pakuista tässä ymmärtääkseni kyse onkin
__________________
- Levannon We(l)ho -
Vastaa lainaten
Vastaus


Käyttäjiä lukemassa tätä viestiketjua: 1 (0 jäsentä and 1 vierasta)
 

Pikalinkit

Samanlaisia viestiketjuja
Viestiketju Aloittaja Foorumi Vastauksia Viimeisin viesti
bj45 pakettiauto avona Rojota Tekniikka & Jutustelu 2 22.04.2008 18:11


Sivu luotu: 17:36 (GMT +2).