Offipalsta.COM  

Palaa takaisin   Offipalsta.COM > Off-Road > Chit-Chat
Rekisteröidy Offiblogit Yhteisö Kalenteri Viestit tänään Haku

Chit-Chat Tämä foorumi on tarkoitettu epämääräiseen jauhamiseen, eikä asian ole pakko liittyä suoraan offroadiin.

Vastaus
 
Työkalut Etsi tästä viestiketjusta Näkymä
  #1  
Vanha 21.12.2008, 15:21
Mylppy Mylppy ei ole kirjautuneena
Veteraani+
 
Rekisteröitynyt: 14.09.04
Sijainti: Häme
Viestit: 1.333
Perusasetus

Kutsumattomia vierailijoita mökillä


Tämä on näitä asioita, joista ei voi oikeen sanoa ketuttaako vai naurattaako, no lähinnä naurattaa.

Mutsilla on kesämökki tuolla Janakkalan Mallinkaisten lähistöllä erään järven rannalla, ainoa mökki eteläpuolella lätäkköä. Mukava, siisti ja rauhallinen paikka kohtuullisen kaukana muista mökeistä ja liian vähällä käytöllä.

Tuossa eilen kävin katsomassa puolenpäivän jälkeen, että ovat paikat kunnossa. Siellähän se mökki oli ihan nätissä kunnossa, mitä nyt uusia jalanjälkiä pihassa. Tämähän nyt ei ole mitenkään hirveän poikkeuksellista, kun useasti marjastajia ja pilkkimiehiä tuntuu kulkevan pihan läpi ja tälläkertaa tuntui metsästäjiä olevan liikenteessä lähistöllä. Mukava yllätys tuli, kun menin sitten sisälle katsomaan että aurinkopaneelisysteemit toimivat ja että muutenkin olisi kaikki kunnossa. Sisällä oli mukavan lämmintä...

Pikaisesti siinä katseli ja meni käymään saunan puolella niin kiuas oli ihan lämmin ja saunassa noin 20 astetta lämmintä... Kiuas on vuolukiveä ja se pitää tuolaisen lämmön seuraavaanpäivään jos sen illalla lämmittää. Kummallista kun eihän kenenkään pitänyt olla käynyt mökillä. Siinä sitten soittelin ihmisiä läpi, jotka tietävät vara-avaimen olinpaikan ja joilla on lupa mökin käyttöön, kunhan kysyvät/ilmoittavat ensin. Kukaan ei tunnustanut käynneensä siellä. Eli mökkin vara-avaimet oli löydetty ja mökkiin oli luvattomasti menty.

Siinä sitten katsellessa mitä pahaa onkaan tehty, tuli todettua että ei mitään. Oli vaihteeksi vain salasaunojat käynneet iltaa viettämässä mökillä. Tämä ei ollut lähellekään ensimmäinen kerta, mutta ensimmäinen kerta kun sattuu näin lähelle että onnistuisi yllättämään. Jäljet pihalla ja autonjäljet vähän kauempana olivat aivan tuoreet, vielä kun lumi oli satanut edellisenä yönä, niin ajankohta on erittäin varma. Jäljissä ei ollut yhtään vielä sulamisen merkkejä ja oli vain poispäinmenevät jäljet.

Näitä kutsumattomia vieraita, tai todennäköisemmin samat henkilöt, on mökillä käynyt vuosien ajan. Esimerkiksi viimevuonna vaihdettiin vara-avaimen paikka riskillä parempaan piiloon, niin oli ikkuna hajoitettu, mutta ilmeisemmin uusikin piilopaikka on löytynyt ajansaatossa. Tämä ikkunanhajoituskin oli ihan hauskanen homma, sillä lasinsirpaleet olivat siivottu pois ja laitettu muovipussit ikkunaan, ettei sisälle vettä sada. Tästä nyt ei koitunut kuin muutamankympin kulut.

Ja aina on mökki ollut siistinä ja vierailijoista on jäännyt vain pieniä jälkiä. Kuten on yllättävästi aurinkopaneeleiden akkujen lataus laskenut, vaikka on ollut aurinkoinen viikko. Joskus taas on viimeksi käydessä tyhjennettyihin tulipesiin tullut uutta tuhkaa ja välillä on vain tuntunut, että ihan varmasti mä jätin ton peiton/viltin/tyynyn tuonne laatikkoon kun täällä viimeksi olin ja nyt se on viikattuna tuossa sohvan päällä. Samoin on puita kadonnut mökin takana olevasta puupinosta, eikä ole otettu siinä kuistilla olevasta lähemmästä pinosta. Muutenkin mökin luvatonkäyttö on ollut sivistynyttä, esimerkiksi aikaisemmin syksyllä jättämässäni viinapullossa oli se 1/3 jäljellä, minkä olin siihen silloin jättänyt ja roskia ei ole koskaan jätetty.

Vähän vihjettä mökillä kävijöistä on jäännyt. Esimerkiksi hajoitettu ikkuna oli saunan ikkuna, jonka koko avattuna on noin 45x45 cm. Siitä ei kovin kummonen mies mene sisälle. Samoin sattui löytymään kerran huussista Aku Ankka, jossa oli täysin tuntematon nimi ja osoite. No osoite on Turenkiin liikenneympyrän viereisiin kerrostaloihin Lammintien ja Hausjärventien väliin. Ja Aku Ankan tilaajan ikä on oletettavasti 15 vuotta, kun näytti samalla nimellä tänävuonna joku rippikoulussa olleen. Nyt oli kaksi henkilöä ollut mökkeilemässä ja autolla oli tultu, niin toisaalta myös täytyy olla joidenkin kävijöiden täysi-ikäisiä. Hauskaa tällainen salapoliisileikki:)

Ainoat huonot asiat ovat tällaisessa käytössä, että akut eivät käytännössä lataudu näillä keleillä ja tunnetusti huonossa latauksessa olevat akut ja pakkanen ei ole hyvä yhdistelmä. Samoin viemäreihin olisi ihan hyvä käytönjälkeen kaataa vähän pakkasnestettä, etteivät jäätyessään pääse rikkomaan paikkoja. Ja tietenkin olisivat nämä käyttäjät tervetulleita kesäisin polttopuutalkoisiin;) No sisällä nyt on lappu, jos vielä meneevät käymään, siitä mitä pitää tehdä kun lopettaa oleilun ja mistä löytyy kynttilöitä/roihuja jne;)

Onneksi tuntemattomatkin ihmiset ovat huomanneet mökin liian vähäisen käytön ja ovat kokeilleet tilannetta korjata. Sinälläänhän tällaisesta mökin luvattomasta käytöstä ei ongelmia ole aiheutunut, mutta olisi se ihan hauska tietää kenellä kantti riittää tuolaiseen. Ja kyllä luvan saavat mökin käyttöön, jos kehtaavat soittaa mulle oveen jättämääni numeroon, jossa lupaan kertoa mistä se avain löytyy tälläkertaa;) Miksipä sitä käyttöä kieltämään kun kuitenkin aina ovat siististi olleet ja samoilla ehdoilla siellä saa olla kuin muutkin tutut. Eli mökki jätetään siistiksi ja ehjäksi. Maksuksi käytöstä kelpaa vaikka tienvarsien niitto, ikkunoiden pesu, polttopuiden hakkaaminen, pihan haravoiminen tai ylipäätään jotain pientä puuhastelua kaikkien mökin käyttäjien iloksi.

(Avaimen piilopaikka tarkoituksella aika helppo tälläkertaa, että pienellä vaivalla löytyy, eikä tarvitse ikkunaa rikkoa)

Vastaa lainaten
  #2  
Vanha 21.12.2008, 19:08
JiiPee JiiPee ei ole kirjautuneena
Moderator
 
Rekisteröitynyt: 13.08.03
Sijainti: Janakkala
Viestit: 6.314
Perusasetus

Sinulla on pitkäpinnaista asennetta kutsumattomiin vieraisiin nähden

Vai että akuankka oli peräisin kerrostaloista liikenneympyrän tienoilla, oikealla puolella Lammin suuntaan mennessä ("oikealla puolella" on kokemukseen perustuva arvaus). Taitaa olla tässä tapauksessa jollakin yksilöllä joku tiedollinen tai ymmärryksellinen ristiriita yksityisen omaisuuden ja sen käyttöoikeuden välillä...

Avoin ovi tai helpossa paikassa oleva vara-avain säästää usein isommilta ikkunoiden tai ovien rikkomisilta. Meidän saaressa olevalla kesämökillä kävi kutsumattomia vieraita yhtenä talvena. Satuin käymään sydäntalvella mateen kutuaikaan yöllä madepilkillä ja pois lähtiessä poikkesin katsomaan, onko paikat kunnossa. Oven iso lasi oli rikottu ja sisään oli pyryttänyt parin lumikolan verran lunta. Varaston ovi oli murrettu auki. Sisällä oli outo piikkausmeisseli, joka oli ilmeisesti toiminut "Karpon avaimena". Ilmoitus poliisille murrosta jne.

Aikoinaan yhdet kollit jäi kiinni kymmenistä keikoista ja tunnustivat tämänkin. Tuli ilmoitus kirjeenä, että jos on vaatimuksia, niin pitää ilmoittaa siihen-ja-siihen päivään mennessä. No, olisi se kaksinkertainen oven lasi ollut, mutta jätin laittamatta, kun ei kuitenkaan olisi mitään saanut. Myöhemmin selvisi, että Billnäsin sorkkarauta on myös kadonnut varastosta. Olivat kai vaihtaneet meillä käydessään piikkausmeisselin paremmin murtomiehen välineeksi sopivaan sorkkarautaan. Huono vaihtokauppa minun kannalta, sillä se oli oikeasti hyvä rauta, eikä pienelle meisselille ole vieläkään ollut käyttöä. Olisi sittenkin pitänyt inventoida kaikki tarkemmin ja laittaa vaatimukset oikeuteen, mutta kun kelirikko esti käynnin juuri tarvittavaan aikaan. Samaiset kollit mm. polttivat yhden entisöityjä museoautoja sisältäneen varaston ja jonkun VPK:n kesämökin, ihan vaan sillä tavalla huvikseen tai kun ei ollut muutakaan tekemistä...
__________________
Jukka
Vastaa lainaten
  #3  
Vanha 21.12.2008, 22:01
Mylppy Mylppy ei ole kirjautuneena
Veteraani+
 
Rekisteröitynyt: 14.09.04
Sijainti: Häme
Viestit: 1.333
Perusasetus

Kyllähän se osoite ihan siihen tienviereen meni, joka ei ollut kyllä minullekaan mikään hirveä yllätys. Jos olisi varma tekijästä, niin ei muuta kuin muutaman humoristin kanssa pyhkeet lanteilla oveen kolkuttamaan ja pyytämään saunaanpääsyä:)

Onhan tuollakin mökillä 90-luvulla käynyt pahempia rakkareitakin. Kerran oli ovi väännetty auki sorkkaraudalla (ovi vaihtoon karmeineen) ja kerran menty oven ikkunasta sisään. Näistä on kyllä aikoinaan rikosilmoitukset tehty, sillä ensimmäisellä kerralla lähti varkaiden mukaan ihan hyvä satsi kalastusvälineitä. Nyt saa mökiltä löytyvät kalastusvälineet ihan vapaasti viedä jos tuntee tarvitsevansa onkisiimaa.

Kerran 2000-luvulla oli selvästi jokin nuorisojengi tai kiimainen hirvi tuntenut lähempää vetoa ulkohuussia kohtaan, kun oli kaadettu... Itse en ole varma kumpi, sillä jälkien erottaminen toisistaan on näin maallikolla erittäin vaikeaa, ammattilaiset sanonneet jos paikalla on paha haju, niin se viittaa ensimmäisiin. Onneksi tällöinkään ei mitään oikeaa vahinkoa ollut tapahtunut, vaan nosto takaisin pystyyn ja tavarat paikalleen.
Vastaa lainaten
  #4  
Vanha 22.12.2008, 04:28
Reetu:n Avatar
Reetu Reetu ei ole kirjautuneena
Sankari
 
Rekisteröitynyt: 13.02.05
Sijainti: Ruokolahti, Finland.
Viestit: 3.536
Perusasetus

Vanhempien mökillä oli kerran ryssäperhe täysiään kesäpäivää viettämässä kun muori pyyhkäsi mökille... eivät olleet sentään murtautuneet eikä mitään särkeneet.

On kyllä varmasti kävyt tippunut puista, kun äitmuori on poistumiskehoituksen vihjannut...
__________________
RUMARACING Esla T4
Vastaa lainaten
  #5  
Vanha 22.12.2008, 08:02
wannabee:n Avatar
wannabee wannabee ei ole kirjautuneena
Aktiivijäsen++
 
Rekisteröitynyt: 26.03.04
Sijainti: Finland.
Viestit: 371
Perusasetus

Meillä oli mökillä lähiseudun narkomaani nuoria pitämässä leiriä, kun satuin pojan kanssa paikalle. Jättivät pikaisen poistumisen jälkeen paikalle kasan automankkoja ja pienen määrän laitonta piristettä + käyttövälineet, jotka luovutin sitten poliisille.
Yllätävän siivosti olivat elelleet , jäljistä päätellen, useamman viikon. Ihme että olivat löytänet mökin kun ko. mökki sijaitsee 10km lähimmästä talosta aivan tasan keskellä metsää.

Avaimia ei ole jemmassa, mutta ovissa ei ole kyllä lukkojakaan, eipä tarvi korjailla ikkunoita tai karmeja. Sovin paikallisen eläinten murhaamisseuran kanssa, että sopii käydä ja pidellä taukoja, sen jälkeen ei ole puut loppuneet ja paikat on todella siistissä kunnossa...
Vastaa lainaten
  #6  
Vanha 22.12.2008, 08:42
Niko:n Avatar
Niko Niko ei ole kirjautuneena
Veteraani++
 
Rekisteröitynyt: 25.07.03
Sijainti: Nokia, Finland.
Viestit: 1.950
Perusasetus

Olipas metka tarina

Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja Mylppy Näytä viesti
Siinä sitten soittelin ihmisiä läpi, jotka tietävät vara-avaimen olinpaikan ja joilla on lupa mökin käyttöön, kunhan kysyvät/ilmoittavat ensin.
Joku vara-avaimen paikan tietäjä on kuitenkin kännispäiten jollekin puolitutulleen luvannut, että "kyllä sää saat mun mökkiä käyttää, avain on siä ja tua".
__________________
Ruskee City-Range & seittemän matala-autoa
Vastaa lainaten
  #7  
Vanha 22.12.2008, 16:00
Hencca:n Avatar
Hencca Hencca ei ole kirjautuneena
Aktiivijäsen+++
 
Rekisteröitynyt: 24.01.05
Sijainti: Sodankylä, Finland.
Viestit: 488
Perusasetus

Juu mielenkiintoisia nämä mökillä "vierailijat", meillä myös mökki keskellä ei mitään ja muutaman kerran asiatomia vierailijoita ollut. Joskus 90-luvun alkupuolella kävi parikinkertaa ihan "asialla" porukkaa varastamassa tavaroita mutta sittemmin ollut vain näitä satunnaisia vierailijoita. Parhaiten mieleen on jäänyt sellainen kerta kun mökissä oli käyty sisällä lämmittelemässä + moottorikelkkaa korjattu pihalla keskellä talvea, olivat lämmittäneet mökkiä kylmissään ja samalla hakeneet varastosta tenttua että saavat jäätyneen moottorikelkan taas käymään. Lähtiessään olivat jättäneet mökin pöydälle kiitokseksi konjakkipullon + laittaneet nimensä vieraskirjaan... Mökin lähellä ei siis ole edes talvisin aurattua tietä joten moottorikelkka on ainoa kulkuväline ja silläkin liikkuessa pitää todellakin olla paikallistietämystä että löytää mökin.
Vastaa lainaten
  #8  
Vanha 22.12.2008, 16:02
Hencca:n Avatar
Hencca Hencca ei ole kirjautuneena
Aktiivijäsen+++
 
Rekisteröitynyt: 24.01.05
Sijainti: Sodankylä, Finland.
Viestit: 488
Perusasetus

Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja Niko Näytä viesti
Olipas metka tarina



Joku vara-avaimen paikan tietäjä on kuitenkin kännispäiten jollekin puolitutulleen luvannut, että "kyllä sää saat mun mökkiä käyttää, avain on siä ja tua".
Niin ja itsekkin kallistuisin tässä tapauksessa epäilemään suoraan tai välillisesti jotakuta vara-avaimen paikan tietänyttä henkilöä.

(vara-avain kohtuu helpossa paikassa säästää monesti mökiltä ikkunalasin tai ovenkarmin)
Vastaa lainaten
  #9  
Vanha 22.12.2008, 16:31
nana:n Avatar
nana nana ei ole kirjautuneena
Konkari++
 
Rekisteröitynyt: 07.10.08
Sijainti: Huitsula-räntsi
Viestit: 805
Perusasetus

No ihmettelen itekkin, kun tämä oma talo kans keskellä huitsulan kuusta.. eikä muita asuintaloja olen. 1,5 kilsan säteellä.. turve suota ja mettää ympärillä.. pihasta tuonne päätielle n. 700 m, ja sen alkupäässä kaksi mökkiä.. öisen lumisateen jäljeltä piha on puhtaan valkoinen ja kuinka ollakkaan oli pihassa käyty autolla vain "kääntymässä".... sen tekee erikoiseski sekin, että tuo tie jatkuu tuosta ja tähän pihaan haarautuu erikseen vielä n. 40 metrinen osuus.. jalan jälkiä ei ollut mutta tuossa keskellä oli selkeet ajojäljet, ajettu ja sitten peruutettu ja ajettu pois.. kauppan lähteissäni sitten kattelin, niin mökkien pihoissa ei oltu käyty.. vaan oli ajettu suoraan minun pihaan....
Tänne kun ei kukaan "eksy".. oliko sitten niin että päällä olleet jouluvalot säikytti pois.. oma autokin oli suulissa piilossa.. Ja jos olisi jottain asiaa ollut, niin varmastai olisi tullut oveen koputteleen.. minun nukkuessa pihassa käyty, enkä ole heränny, koska tuonne yläkertaan ei kuulu ees linnunlaulu... Korpee tollaset, perkeles!
Vastaa lainaten
  #10  
Vanha 23.12.2008, 09:06
baxxter:n Avatar
baxxter baxxter ei ole kirjautuneena
Sankari
 
Rekisteröitynyt: 10.06.03
Sijainti: PAiMiO, Finland.
Viestit: 4.283
Perusasetus

Kuinkakohan rentouttavaa lomaa sitä pystyy viettämään toisen mökillä ilman lupaa?
Vastaa lainaten
  #11  
Vanha 23.12.2008, 11:22
Nerd-O Nerd-O ei ole kirjautuneena
Legenda
 
Rekisteröitynyt: 13.05.03
Sijainti: Kusinen pk-seutu
Viestit: 8.848
Perusasetus

Jos kerran on offari niin eikös sinne mökille pitäisi tehdä sellainen kinttupolku että alla tarvii olla portaalit ja 38" gummit että perille pääsee, eikä perille pääsy silloinkaan pitäisi olla varmaa ellei akseleissa ole lukkoja ja keulalla vinssiä Ei ole pelkoa vierailijoista.
Vastaa lainaten
  #12  
Vanha 23.12.2008, 12:10
Mylppy Mylppy ei ole kirjautuneena
Veteraani+
 
Rekisteröitynyt: 14.09.04
Sijainti: Häme
Viestit: 1.333
Perusasetus

Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja Niko Näytä viesti
Joku vara-avaimen paikan tietäjä on kuitenkin kännispäiten jollekin puolitutulleen luvannut, että "kyllä sää saat mun mökkiä käyttää, avain on siä ja tua". :D
Onhan se mahdollista, mutta epäilen kuitenkin. Joskus on ennenkin tullut jätettyä mökkiin lappu, jossa on pyydetty kohteliaasti ottamaan yhteyttä henkilöön, joka oikeasti mökistä vastaa sopiaksemme käyttöehdot:)

Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja Hencca Näytä viesti
Parhaiten mieleen on jäänyt sellainen kerta kun mökissä oli käyty sisällä lämmittelemässä + moottorikelkkaa korjattu pihalla keskellä talvea, olivat lämmittäneet mökkiä kylmissään ja samalla hakeneet varastosta tenttua että saavat jäätyneen moottorikelkan taas käymään. Lähtiessään olivat jättäneet mökin pöydälle kiitokseksi konjakkipullon + laittaneet nimensä vieraskirjaan...:)
Itselleni tulisi tuolaisessa tapauksessa vain hyvämieli. Mun mielestä tuossa on luvaton käyttö hyvin ja suoraselkäisesti korjattu. Mielestäni jos on oikeasti hätä, niin kyllä tuolainen pieni lainrikkominen on aivan hyväksyttävää.

Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja baxxter Näytä viesti
Kuinkakohan rentouttavaa lomaa sitä pystyy viettämään toisen mökillä ilman lupaa?
Sitä kanssa olen itse ihmetellyt. Kuitenkin on aina riski, että joku tulee käymään paikanpäällä ja mitä siinä sitten selittelet? Ainakin itseltäni loppuisi hyvät selitykset ennenkuin ehtii aloittamaankaan:)
Vastaa lainaten
  #13  
Vanha 23.12.2008, 18:46
Hencca:n Avatar
Hencca Hencca ei ole kirjautuneena
Aktiivijäsen+++
 
Rekisteröitynyt: 24.01.05
Sijainti: Sodankylä, Finland.
Viestit: 488
Perusasetus

Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja Mylppy Näytä viesti
Itselleni tulisi tuolaisessa tapauksessa vain hyvämieli. Mun mielestä tuossa on luvaton käyttö hyvin ja suoraselkäisesti korjattu. Mielestäni jos on oikeasti hätä, niin kyllä tuolainen pieni lainrikkominen on aivan hyväksyttävää.
Niin siis en tarkoittanutkaan että tämä olisi ollut huono asia, mutta kun puhetta mökillä vierailijoista kerran oli... Ei olisi sillä konjakkipullollakaan ollut niin väliä kun kerran pakon edessä olivat mökkiin menneet lämmittelemään, pelkkä selitys lapulle tms. olisi kyllä riittänyt.

...nämä epärehelliset kävijät ne harmittavat mutta onneksi niitä ei ole ollut 15 vuoteen. (nyt täytyy koputtaa puuta)
Vastaa lainaten
  #14  
Vanha 23.12.2008, 21:12
PikkuMyy:n Avatar
PikkuMyy PikkuMyy ei ole kirjautuneena
Veteraani+
 
Rekisteröitynyt: 07.10.06
Sijainti: Janakkala, Finland.
Viestit: 1.443
Perusasetus

Minun vanhemmillani oli melkein kolmekymmentä vuotta mökki järven rannalla, harjun alapuolella. Kerran seitkytluvulla sielläkin oli joku käynyt, oven ikkuna oli nostettu pois. Joku siellä oli majaillut ja ainoat näkyvät jäljet oli että kynttilää oli poltettu ja steariinit oli pöydällä. Siisti vierailija.
Ihmeellisen hyvin siellä mökit sai olla rauhassa vaikka mahdollisuuksia pahempaankin olisi ollut olemassa.
Vastaa lainaten
  #15  
Vanha 23.12.2008, 21:54
JiiPee JiiPee ei ole kirjautuneena
Moderator
 
Rekisteröitynyt: 13.08.03
Sijainti: Janakkala
Viestit: 6.314
Perusasetus

Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja PikkuMyy Näytä viesti
Ihmeellisen hyvin siellä mökit sai olla rauhassa vaikka mahdollisuuksia pahempaankin olisi ollut olemassa.
Aivan, kun tein poliisille murtoilmoitusta, niin ihmettelivät hieman "rivien välistä", ettei ollut tehty muuta kuin rikottu oven lasit. Kuulemma usein sotketaan paikkoja ja tehdään esim. nuotio puulattialle, saammuu sitten itsekseen taikka ei. Poliisit kysyivät heti, että oliko aseita, viinaa tai kalliimpia kalastusvehkeitä siellä, koska ne ovat kuulemma kaikkein halutuinta vietävää. Eipä ole ollut mitään noista siellä odottamassa noutajaansa, eikä ole.
__________________
Jukka
Vastaa lainaten
Vastaus


Käyttäjiä lukemassa tätä viestiketjua: 1 (0 jäsentä and 1 vierasta)
 

Pikalinkit


Sivu luotu: 17:31 (GMT +2).