Offipalsta.COM  

Palaa takaisin   Offipalsta.COM > Off-Road > Tekniikka & Jutustelu
Rekisteröidy Offiblogit Yhteisö Kalenteri Viestit tänään Haku

Tekniikka & Jutustelu Yleistä keskustelua maastureihin ja/tai off-roadiin liittyen

Vastaus
 
Työkalut Etsi tästä viestiketjusta Näkymä
  #26  
Vanha 15.03.2004, 12:59
turakki turakki ei ole kirjautuneena
Konkari+++
 
Rekisteröitynyt: 28.11.03
Sijainti: Hämeenkyrö, Finland.
Viestit: 937
Perusasetus

Jep.
Täytyy kommentoida, vaikka ei mitään ymmärräkään. Läppäri kestää, tai sitten ei. Takuu on kiva olemassa. Meillä on vesillä luotauskoneena läppäri. Kone on lätkästy rättikatetun avoveneen keskipenkille ilman pehmusteita, remmillä vaan kiinni alustassa. Syksyllä saattaa olla pakkasta 6 astetta ja konetta käytetään vuorokausi yhteen menoon. Virta otetaan sellaisesta 45 a suljetusta lyijyakusta, ettei tulisi virtapiikkejä. Vanha kone kesti 4 vuotta ja käyttötunteja tuli peevelisti (on hengissä, mutta eläkkeellä). Uusi mylly kesti vajaa kaksi vuotta, onneksi on takuu. Autossa luulisi kestävän paljon paremmin.

Vastaa lainaten
  #27  
Vanha 15.03.2004, 19:10
Turbo Turbo ei ole kirjautuneena
Aktiivijäsen
 
Rekisteröitynyt: 02.01.04
Sijainti: Vaasa, Finland.
Viestit: 193
Perusasetus

Minulla on veneessä invertterin kautta kytketty läppäri karttaohjelmistolla. Ajan työkseni veneellä ja tunteja tulee sitämukaan aika kivasti. Läppäri ei ole kiinni mitenkään, makaa vaan karttapöydällä. Veneellä paukuttelen menemään 25 solmua, oli keli mikä tahansa ja hyvin on kestäny. Näyttö vaan ei pysy auki kun vene oikeen hakkaa kovassa kelissä. Läppärissä on se hyvä puoli kiinteään plotteriin verrattuna että siihen saa kaiken maailman eri karttaohjelmia + että sillä voi tehdä muutakin, esim. kuunnella musaa, säätää ruiskua, puhua paskaa PS.com:issa....
Karttaohjelmassa olen huomannut sen että kun ajetaan kapeikossa, ohjelma näyttää välillä että mennään rannan yli. Eli vaikka GPS olisi kuinka tarkka niin kartta ei välttämättä ole. Eri karttaformaatteihin pitää tietysti käyttää oikeita korjauskoordinaatteja. Esimerkiksi jos GPS on säädetty näyttämään WGS-84 standardin mukaiset koordinaatit ja katsot suomalaista merikorttia mikä perustuu KKJ (finnish hayford) järjestelmään voit pahimmassa tapauksessa olla 100m sivussa.
Nyt mentiin jo niin syville vesille että toyon turbo rupee haukkaan vettä, mutta samat periaatteet pätee myös maalla.

LandCruiser HJ61
Hilux 4x4
Vastaa lainaten
  #28  
Vanha 15.03.2004, 21:35
Nerd-O Nerd-O ei ole kirjautuneena
Legenda
 
Rekisteröitynyt: 13.05.03
Sijainti: Kusinen pk-seutu
Viestit: 8.849
Perusasetus

Hmm.. Meikältä löytyis tuosta yksi ylimääräinen ibarin läppäri, mistä muinoin piti tehdä autotietokone. Joku vanha 166 lousku se oli. Mut siihen on kaikki telakat ja autolaturit niin se ois ihan pätevä autotietokone. Kyllä genimappi tuollaisessa pyörii kun ottaa vähän vanhempaa mallia. Ja jos ei pyöri niin sit vaihdetaan konetta.

Mut toisaalta tuossa on ollut jo 3 vuotta ylimääräisenä yksi pocket pc mille en ole keksinyt mitään käyttöä. Kaukosäätimenäkin se oli ihan susi. En tie pystyykö siihen liittään jotain gps vimpainta? Ainoa liitäntä taitaa olla infra.. Mut jos siihen sais gps kytkettyä niin sehän ois oiva kartta vimpain. Osaakohan benefonin esc lähettää datan infraa pitkin? Ja toimiikohan se ilman sim korttii?

Mut kuitenkin tuollainen autonavigaattori oli ihan pähee, mutta onhan sitä tähänkin asti ilman pärjätty. Jos alkaa käymään safareilla vähän enemmän niin sit ois ihan pätevä. Löytää helpolla safari paikalle.

-- Nelivetoinen koppimopo on kaikkien unelma --

Nerd-O
Vastaa lainaten
  #29  
Vanha 16.03.2004, 09:42
Sili Sili ei ole kirjautuneena
Aktiivijäsen
 
Rekisteröitynyt: 14.03.04
Sijainti: Turun läänin LAPPI, Finland.
Viestit: 116
Perusasetus

Kämmenmikron sarjakaapeli ja GPS:n sarjakaapeli. Niiden väliin tehdään tai ostetaan nollamodeemikaapeli tai "pulikka" joka kääntää 2 ja 3 pinnit ristiin. Nyt GPS näkyy Kämmenmikron sarjaportissa, ja OziCE toimii!! halpaa ja helppoa!!
Edellä oli juttua eri kartoista, ja omista merkinnöistä. Oziin voi tehdä taustakartan vaikka skannatusta kartasta, jossa on itse lyijykynällä lisännyt vaikka metsäautotien, ja nuotiopaikan! Eli vaikka käyttäisi läppäriä, niin www.oziexplorer.com. on oikea osoite.
Kämmenmikro on todellakin ylivoimainen läppäriinkin verrattuna.
PS. kuvakin olis jo, mutta nörttikerroin ei riitä sen tänne saamiseen En äkkiä keksinyt mitään palvelinta jonne sen saisin...
PS. Ozin sivuilta huomaatte, että koko ohjelma on alunperin kehitetty nimenomaan hepun off-road harrastusta varten!!!!

Vastaa lainaten
  #30  
Vanha 17.03.2004, 22:17
Paavo Paavo ei ole kirjautuneena
Sankari
 
Rekisteröitynyt: 16.01.03
Sijainti: Oulu, Finland
Viestit: 4.359
Perusasetus

Moi,

niin minkäs verran siihen ce-laitteeseen mahtuu karttoja?
Paljonko muistia on, ja miten se jaksa pyörittää vaikka 2M*2M pikselin kuvaa?

Tuollainen pikkulaite on tietty helpompi asentaa autoon.

-Paavo

Vastaa lainaten
  #31  
Vanha 17.03.2004, 23:06
Scout:n Avatar
Scout Scout ei ole kirjautuneena
Konkari+
 
Rekisteröitynyt: 07.10.03
Sijainti: 66.483526,26.004767
Viestit: 645
Perusasetus

Kartta kuva (rasteri) voi olla kuinka iso hyvänsä, Ozi osaa ladata kuvasta vain näkyvän osan ja todella suuret kartatkin pyörivät ihan hienosti vanhoilla 1xx penoilla. Ozilla on myös oma kuva formaatti, OFZ2, img2ozf ohjelmalla voi muuttaa lähes minkä vaan rasterin OZF2'seksi. OziCE ei osaakkaan mitään muuta kuin OZF (poistuva vanha formaatti) ja OZF2 tiedostoja. Karttojen mahtuminen riippuu vain ja ainostaan CE laiteen muistista ja kuinka iso vaan pyörii hyvin. OZF2 kuvia kannattaa muutenkin käyttää, ne latautuu nopeesti ja koska jokainen zoom leveli luodaan omaksi kuvakseen OZF2 filen sisään on pienetkin zoom levelit ja 'map window' todella selkeitä toisin kuin eg. PNG ja TIF kuva pienennettäessä vaikka 50%'iin

Ozia olen käyttänyt _paljon_ mutta OziCE on vain kuulopuheiden perusteella. Itse suunnittelen läppärin kiinnittämistä auton kattoon ja ohjelmallisesti kääntää kuva toisinpäin. Oon toistaiseksi löytänyt vain shareware ohjelmia tuohon mutta eiköhän sellaisen ilmankin jostain saa. Asennus siihen taustapeilin viereen tai eteen, siitähän sen saa käänettyä pois. Ei tarvis olla aina apparin penkillä tai sylissä. Yks kovo on hajonnu, en tiedä onko syynä mikä mutta sai se aika heviä ku suitsalla yritettiin astetta jyrkempää, kivikkoista mäkee ylös.

Virtaa olen läpärille syöttänyt Mobile Power invertterillä viimeiset 4 vuotta. tehoa on 150w jatkuvaa ja 300w piikkitehoa. Joissain autoissa on johdotus liian pieni ja sulakkeet ahdistavat jolloin invertteri huutaa alijännitettä jarruttaessa ja vilkuttaessa kun mennään muutenki tyhjäkäynnilä (1984 Pajero ja SJ410) tästä pääse vetämällä kunnon piuhan tupakansytkärille ja vaihtamalla proput stereo-hörhöjen isoihin malleihin (Mallia Biltema jolla muuten korvaa myös Fluken isomman sulaakken). Auto radio ottaa hieman häiriötä jos invertteriä ei maadota.

Ihan onnistuneesti on kaverit ausseissa syöttäneet läppäreille suoraan 12v tupakan sytkäristä,myös nuita jotka ottaa 18v sisään, toimii hyvin mutta ei lataa akkua.

IMHO'na pidän kyllä aina erikseen GPS'än ja läppärin, kävelyosuudet, kelkkareissut, fillari matkat etc. etc. jää muuten pois ja onhan siinä taas yks trippi, nopeus, keskinopeus etc. mittari lisää.

Sitten Oziin on läjäpäin lisäohjelmia joilla voi tehdä melkeen mitä mieleen juolahtaa, kiinostavimpina käytän Ozisun, PLS profiloitia ja Travelmate ohjelmia. Travelmate on ihan ehdoton. Sillä saa ison kasan tripejä ja muita näyttöjä ja äänihälytyksiä (puhe) ja paljon muuta. Suosikki toiminta on että se linkittää digi kuvat waypointeiksi kuljetun tracklogin perusteella. Eli kun sulla on koneella kuvat ja tracklog GPS'ästä se merkkaa kartalle waypointin tarkalleen siihen missä GPS oli kun kuva otettiin ja liittää kuvan liitteeksi waypointtia. Tietty kameran kello pitää olla samassa ajassa GPS'än kanssa. Tuoltahan ne löytyy: http://members.shaw.ca/davepatton/ozi/utilities.html

NetGPS'än kokeilu vaiheessa olin mukana ja kattelin livenä ku Robert ajeli pitkin brisbanen katuja! ihan vänkä add-on ohjelma sekin. Itse kokelin kans omassa autossa ja toimiihan se mutta tuli hintaaki ku kännyn kautta pitää olla kokoajan netissä autosta...

Kyllä ostoslistalla olis tuo Ipaq ja OziCE jos BJ rakentelulta jäis rahaa....

********************
Toyota BJ40 1975....
Vastaa lainaten
  #32  
Vanha 21.03.2004, 02:11
-juhani- -juhani- ei ole kirjautuneena
Konkari++
 
Rekisteröitynyt: 08.02.04
Sijainti: Finland.
Viestit: 731
Perusasetus

mikäs sen kämmenmikron hankinta kustannukset on auto käytössä. taitaa se ruutu olla liian pieni ja kuinka suuri muisti niissä on.

läppärillä saa tosiaan digikuvat levylle ja vaikka katsottua dvd:tä(offi opetus pätkiä tietty (tai jotain verta ja karvoja)) tai kuten joku sanoi saa höpistyä vaikka chattiin( korjaus ohjeet suoraan sinne missä tarvii). muistiakin nyky läppäreissä on kiitettävästi, vaikka pitempääkin reissu ajatellen.

Vastaa lainaten
  #33  
Vanha 21.03.2004, 10:09
Sili Sili ei ole kirjautuneena
Aktiivijäsen
 
Rekisteröitynyt: 14.03.04
Sijainti: Turun läänin LAPPI, Finland.
Viestit: 116
Perusasetus

En nyt löytänyt paikkaa, jollain purjelentokamoja kauppaavilla sivuilla (suomalaiset) oli käytettyjä Ipaq:eja 250@. Uusilla akuilla, jne. Uusi 3970 maksoi jotain 500@, on Bluetooth, sekä sisäinen SD-korttipaikka, ja kyllä silläkin internet- käyttö onnistuu ihan hyvin. No chat on varmaankin tuskaa näppäimistön puutumisen takia. Itse en ole autossa ollessani kokenut kovinkaan suurta chat-tarvetta [:-)]
Se näyttö ON tarpeeksi iso ainakin OziCE:lle. Läppärin näytöstä et näe pienessäkään auringonpaisteessa, et ainakakaan, että missä se osoitin on!!! Sinnä suurin ero onkin, kun OziCE:n hallinta tapahtuu sormella sivusilmällä vilkaisemalla, läppärillä joudut pysähtymään, uskokaa pois, testattu on!! (Ipaq kuvia halukkaille??? tai neuvokaa privana, miten saan ne esim. tänne galleriaan ?!?!?)
Sili

Vastaa lainaten
  #34  
Vanha 21.03.2004, 14:47
offroadjouni:n Avatar
offroadjouni offroadjouni ei ole kirjautuneena
Super Moderator
 
Rekisteröitynyt: 10.06.02
Sijainti: Kirkkonummi
Viestit: 6.405
Perusasetus

Katos Sili täältä -> http://www.petrisimolin.com/ThePalst...?TOPIC_ID=4041

/* Life Begins at 35" */
Vastaa lainaten
  #35  
Vanha 21.03.2004, 15:03
Sili Sili ei ole kirjautuneena
Aktiivijäsen
 
Rekisteröitynyt: 14.03.04
Sijainti: Turun läänin LAPPI, Finland.
Viestit: 116
Perusasetus

Thänks, en sitte löytänyt ominpäin tuota ohjetta... [:-)]
Eli jotenkin näin:

Sili

Vastaa lainaten
  #36  
Vanha 21.03.2004, 15:10
Sili Sili ei ole kirjautuneena
Aktiivijäsen
 
Rekisteröitynyt: 14.03.04
Sijainti: Turun läänin LAPPI, Finland.
Viestit: 116
Perusasetus

Jumazuga!!! Heti eka kerralla oikein!! No ei varmaan näy kaikilla!
Asiaan, firman auto kyseessä, kuten näette, on oikein erikseen pitänyt kieltää tupakin poltto Kartassa on nuo punaiset ylimääräistä (2okV verkko yms.) mutta periaatteen näkee.
Teline Prodit.se hankittu www.servcat.fi n.20€, ja GPS/ipaq-laturi n.100€ www.elfa.fi suosittelen!!
Jos omistaa jo esim. kuvassa näkyvän ESC!:n, esn saa toisaan sarjakaapelit ristiinkytkemällä toimimaan. HUom, tarkemmin ajatellen ESC! vaatii oman NMEA kaapelinsa, se pakkauksen kaapeli ei tässä kytössä pelaa.
Sili
edit: typojen korjailua...



Edited by - Sili on 21/03/2004 15:14:16
Vastaa lainaten
  #37  
Vanha 27.03.2004, 00:01
-juhani- -juhani- ei ole kirjautuneena
Konkari++
 
Rekisteröitynyt: 08.02.04
Sijainti: Finland.
Viestit: 731
Perusasetus

on näitä muutkin miettineet.

http://www.offroadroutes.net/Pages/gpsmaps/overview.asp

Vastaa lainaten
  #38  
Vanha 27.03.2004, 22:07
pecosbill pecosbill ei ole kirjautuneena
Aktiivijäsen
 
Rekisteröitynyt: 24.07.03
Sijainti: Hailuoto
Viestit: 105
Perusasetus

Tällainenkin voisi olla ihan kiva.
http://www.xploretech.com/index.pl
Tosin hintaa sillä on täällä karvan verran yli 3000 euroa (alv 0) ja siihen GPS moduuli vastaavasti karvan verran alle 400 euroa.
Samaan rahaan saa tuhota aika monta käytettyä läppäriä. Nuo PDA:t vaikuttavat kyllä myös mielenkiintoisilta. Itsellä kokemusta vain läppäreistä GPS-käytössä ja nimenomaan sylissä pidettynä. Ei erityisen kätevä.

Onko kellään kokemuksia noista mainituista softista joilla läppärin kuvan saa ylösalaisin? Onko jokin erityisen toimiva? Minäkin olen ajatellut tuota läppärin kiinnittämistä kattoon.

Vastaa lainaten
  #39  
Vanha 28.03.2004, 01:10
Olppa Olppa ei ole kirjautuneena
Aktiivijäsen+++
 
Rekisteröitynyt: 04.12.03
Sijainti: Lahti, Finland.
Viestit: 410
Perusasetus

noita suapi ihan suomestakin http://www.handheld.fi
Kyllä noillakin hintaa piisaa ihan kotitarpeiksi.
Käyttävät jonkin verran jakeluliikenteen logistisissa ratkaisuissa

_________________________
Maasturilla, joskus tulevaisuudessa.
Vastaa lainaten
  #40  
Vanha 20.04.2004, 22:07
-juhani- -juhani- ei ole kirjautuneena
Konkari++
 
Rekisteröitynyt: 08.02.04
Sijainti: Finland.
Viestit: 731
Perusasetus

SHAREDOC :tässä on ehkä jotain sun kaipaamia GPS laitteita maasturiin

Vastaa lainaten
  #41  
Vanha 20.04.2004, 22:27
Olppa Olppa ei ole kirjautuneena
Aktiivijäsen+++
 
Rekisteröitynyt: 04.12.03
Sijainti: Lahti, Finland.
Viestit: 410
Perusasetus

tätä topiccia minäkin yritin etsiä, mutta en onnistunut pikaisella haulla..

_________________________
Maasturilla, joskus tulevaisuudessa.
Vastaa lainaten
  #42  
Vanha 19.08.2005, 10:02
wallu wallu ei ole kirjautuneena
Aktiivijäsen++
 
Rekisteröitynyt: 06.08.03
Sijainti: HKI / Hausjärvi, Finland.
Viestit: 321
Perusasetus

Tossa sain eTerxin seuraksi kynäiltyä välikaapelin. Ajattelin tuolta kaapista kanssa kaivaa vanhan läppärin käyttöön. Ihan sellasta vaan, että mitä teitillä on ohjelmia käytössä?

PDAssa mulla oli Ozin CE versio, mutta en tiedä hommaisko sitä tohon läppäriin..

Joskus kuullut jostakin Riippu ohjelmasta puhuttavan onko potentiaalia? Ilmanenhan tuo taisi olla.

Muista : "Sinä ET ole supermies"
Vastaa lainaten
  #43  
Vanha 18.04.2006, 16:03
Td5:n Avatar
Td5 Td5 ei ole kirjautuneena
Aktiivijäsen+++
 
Rekisteröitynyt: 19.10.03
Sijainti: Vantaa, Suomi.
Viestit: 468
Perusasetus

Käytettyjä läppäreitä myy esimerkiks Cimos Oy stadissa.
www.cimos.fi

Juha

Vastaa lainaten
  #44  
Vanha 18.04.2006, 22:01
Nerd-O Nerd-O ei ole kirjautuneena
Legenda
 
Rekisteröitynyt: 13.05.03
Sijainti: Kusinen pk-seutu
Viestit: 8.849
Perusasetus

Huh. Kovin on kallista tuolla cimosissa. Uuden takuunalaisen läppärin kun saa nykyään halvimmillaan 699€ ja tuolla maksaa vanha rousku 550€. Siinä voikin miettiä sijoittaako 150€ extraa ja saa huomattavasti tehokkaamman koneen takuun kera <img src=icon_smile_wink.gif border=0 align=middle>

-- Ensi kesän hittituote on oma rakentelu projekti --

Nerd-O
Vastaa lainaten
  #45  
Vanha 21.04.2006, 11:06
Paavo Paavo ei ole kirjautuneena
Sankari
 
Rekisteröitynyt: 16.01.03
Sijainti: Oulu, Finland
Viestit: 4.359
Perusasetus

Tuosta Silin kuvasta tuli mieleen että mulla on ollut jonkun aikaa windows pocket pc 2003 koekäytössä, näyttö QVGA, ja ostin siihen ozi ce lisenssin (oli muuten halpa, vaan kolmekymppiä). Toimii hienosti BlueTooth-GPS:n kanssa ja kartat on samat kuin "oikeassa" ozissa (ozf2/ozf3). Laitteen suorituskyky riittää hyvin, näytö on tietty pienempi kuin läppärissä eli (mulle) perinteinen "kone apparin penkille yksin ajellessa" ei toimi, pitäis olla teline jolla sen saa riittävän lähelle ja hyvään kulmaan että näkee kartan soppelin helposti ajellessa.

"There are only 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't."
Vastaa lainaten
  #46  
Vanha 21.04.2006, 11:48
Nerd-O Nerd-O ei ole kirjautuneena
Legenda
 
Rekisteröitynyt: 13.05.03
Sijainti: Kusinen pk-seutu
Viestit: 8.849
Perusasetus

Mut eikös tuon pocket ozin ongelma ollut että niitä karttoja ei voi kalibroida sillä pocket versiolla vaan ne piti tehdä pc versiolla? Tai jotain tuollaista melko oleellista oli mitä sillä pocket versiolla ei voinut tehdä vaan se tarvi siihen pc version.

-- Ensi kesän hittituote on oma rakentelu projekti --

Nerd-O
Vastaa lainaten
  #47  
Vanha 22.04.2006, 20:39
Sili Sili ei ole kirjautuneena
Aktiivijäsen
 
Rekisteröitynyt: 14.03.04
Sijainti: Turun läänin LAPPI, Finland.
Viestit: 116
Perusasetus

Teline tuolta:
www.servcat.com
OziCE tarvii kaverikseen pöytäversion, juuri tuon kalibroinnin takia. En kyllä pidä tuota ongelmana???

Vastaa lainaten
  #48  
Vanha 15.09.2007, 23:08
Guest
 
Viestit: n/a
Perusasetus

Herätetään keskustelu taas henkiin, Olen tässä yrittänyt löytää erilaisia telineitä kannettavalle tietokoneelle autoon, löytynyt vain tuollaisia 500e:n telineitä joihinka ei viittis raaskia noinkaan paljoa laittaa sitä fyffeä...

Jos jollakulla tietoa niin ilmoitelkaa!

Note! This message was posted anonymously!
Vastaa lainaten
  #49  
Vanha 16.09.2007, 07:54
HJ60:n Avatar
HJ60 HJ60 ei ole kirjautuneena
Veteraani+++
 
Rekisteröitynyt: 18.06.04
Sijainti: Rovaniemi, Finland.
Viestit: 2.345
Perusasetus

Tuommonen:
http://www.biltema.fi/osteri/osteri....tm&tuote=31458





______________________
Minä mistään mitään tiedä.
Miesten lelut on kookkaita.
Vastaa lainaten
  #50  
Vanha 16.09.2007, 08:15
FinnDRZ:n Avatar
FinnDRZ FinnDRZ ei ole kirjautuneena
Veteraani+
 
Rekisteröitynyt: 25.01.05
Sijainti: Karkkila, Finland.
Viestit: 1.518
Perusasetus

Hommasin myös tuollaisen bilteman telineen, ja jos löytää vaan kojelaudasta TUKEVAN kiinnityspaikan, niin hyvä tulee.

-----------------------
&lt;- "Iso mutta kömpelö"
-----------------------
Vastaa lainaten
Vastaus


Käyttäjiä lukemassa tätä viestiketjua: 1 (0 jäsentä and 1 vierasta)
 

Pikalinkit

Samanlaisia viestiketjuja
Viestiketju Aloittaja Foorumi Vastauksia Viimeisin viesti
Kannettavat KuningasHytti Chit-Chat 6 13.01.2006 12:28


Sivu luotu: 05:15 (GMT +2).