Offipalsta.COM  

Palaa takaisin   Offipalsta.COM > Off-Road > Chit-Chat
Rekisteröidy Offiblogit Yhteisö Kalenteri Viestit tänään Haku

Chit-Chat Tämä foorumi on tarkoitettu epämääräiseen jauhamiseen, eikä asian ole pakko liittyä suoraan offroadiin.

Vastaus
 
Työkalut Etsi tästä viestiketjusta Näkymä
  #1  
Vanha 14.06.2006, 23:15
Mylppy Mylppy ei ole kirjautuneena
Veteraani+
 
Rekisteröitynyt: 14.09.04
Sijainti: Häme
Viestit: 1.331
Perusasetus

Offroad-trial kilpailut yleisön kantilta


Päätin avata uuden viestiketjun, kun tuonne Nort Trialia käsittelevään keskusteluun olisin muuten laittanut, mutta mennään jo niin paljon aiheesta sivuun että ei yksinkertaisesti kehtaa sinne laittaa. Eli jotain mielipiteitä offroad-trialiin ja offroadiin ei hirveän syvästi sekaantuneen katsojan silmin, kilpailujärjestelyistä ja niiden parannusehdotuksia. Teksti nyt on aika itsestäänselvyyksiä, mutta kun piti kirjoittaa lyhyt vastaus, niin homma karkasi käsistä. On jutussa muutamalause kirjoitettu ihan säännöistäkin. Ehkä tämä kirjoitus voi toimia lähtökohtana keskustelulle, mitä voitaisiin kehittää offroad-trialin kilpailuja yleisönkannalta katsottuna.

Ratojen sijainti on ihan hyvä ilmoittaa kilpailupaikassa käsinpiirretyillä kartoilla, joita on joissain kisoissa näkynytkin. Se pahvi, jossa on summittainen kartta auttaa paljon jos on radat suuremmalle alueelle sijoitettu, kuten nyt vaikka viimeksi Talmassa oli sijoitettu. Lappuihin samoin mahdolliset wc:t, ruokapaikat yms. muut pisteet, jotka yleisöä kiinnostavat. Näitä kylttejä voisi sitten sijoittaa saapumisreitille ja mahdollisesti johonkin kilpailualueen keskeiselle paikalle. Aikaa menee tekemiseen tunti, voi toteuttaa vaikka kilpailun aamuna niin tietää ainakin missä mikin on. Rahaa pahviin, keppeihin, tussiin ja niitteihin kuluu muutama euro.

Parkkipaikalle saapumiseen jo hinnat näkyviin, huomattavasti nopeampi on rahastajien rahastaa kun etukäteen porukka osaa kaivaa sopivan rahan, eikä tarvitse kaikille selittää hintoja tai odottaa kun ihmiset laskevat sopivaa rahaa. Bonus lapun tekeminen kauemmaksi rahastuspisteestä, kymmenen minuuttia, rahaa ei kulu käytännössä ollenkaan.

Näillä muutamalla kyltillä on jo yleisö paljon paremmin "kartalla" siitä mitä tapahtuu ja missä päin aluetta. Pieniä asioita, mutta pienistä puroista se suuri virta syntyy.

Kilpailuille internetsivut. Vuosimaksu jossain todellisessa halpapalvelussa noin 25€, sisältäen domainin. Aikaa perussivujen, ilman graafista ilottelua, tekemiseen yksi ilta, jos tekijä edes perusteet osaa, eikä yritä mitään liian hienoa, eikä rupea kirjoittelemaan ylipitkiä viestejä/lauseita petrisimoliiniin. Hyödyt: Tukee kilpailun mainostamista, yleisölle tiedottaminen, kilpailijoille tiedottaminen, helppo laittaa mainokseen osoite tyyliin www.jokinkilpailu.com. Medialle annettaisiin mahdollisuus saada valmista taustamateriaalia (lajiesittely, "mainoskuvat") mahdollisiin juttuihinsa. Kyllä sitä nyt aina paikallislehti jutun tekee kun annetaan vihje että tällaista tapahtuu.

Tulostaulu (vaikka onkin aika käyttökelvoton, kun tulokset päivittyvät varsinaisesti vain kerran kilpailunaikana ja lopussa) johonkin sellaiseen paikkaan että yleisö näkee, eikä ainoastaan sinne kilpailutoimistolle 200 metrin päähän. Teknisestihän ei olisi mikään mahdottomuus reaaliaikaistakaan tulospalvelua toteuttaa. Vaatisi esimerkiksi vaan kaikille pätkille kannettavat tietokoneet, paljon akkuja tai virtaa, langattoman verkon ja yhden keskustietokoneen. Itse keskuskoneeseen vaikka nettipalvelin pyörimään ja yksinkertainen tietokantasovellus, johon pätkien tulokset lähetettäisiin aina kilpailijan suoriuduttua kyseisen pätkän urakastaan. Näin olisivat kokoajan tuoreet tiedot järjestäjällä kilpailun edistymisestä ja yleisölle tarjottavana tuoreet tulokset. Tällainen järjestelmä tosin on aika turha, asennuksessa tietämystä vaativa ja jossain määrin virhealtis, mutta heitetään tämäkin ideana, koska on ihan vaivaa näkemällä toteutettavissa.

Yksittäisiin hyviin persooniin järjestäjien puolella on tullut törmättyä kilpailuissa. Esimerkiksi viimekesän Raision kilpailussa erään hinausauton kuljettaja jäi mieleen. Letkeää juttua ja tarinointia kokemuksen syvällä rintaäänellä parhaillaan suoritustaan tekevistä kilpailijoista ja erilaisista tilanteista joita on hänen harrastuksessaan eteen sattunut. Ja älkää luopuko siitä turkulaisesta kuuluttajasta, blondivitsejä, lantikka vs. nipponin lantikka sekaannuksia, kuljettajille kuittailuja ja muita häröilyjä arvostaen. Ei liian totista hommaa, vaan mukana on sitä mitä mielestäni laji kaipaa, rentoa, ei turhantarkkaa tunnelmaa.

Yleisesti mitä laji kaipaa ovat persoonat, Laasonen hyvänä esimerkkinä, kun hän ajoi vielä trialia. Poikkeava, yleisölle antaen nähtävää ja kuultavaa. Yleisö tarvitsee jotain mitä muistaa tapahtumista erityisesti. Ensimmäiset kilpailut, jotka kävin katsomassa olivat Turussa 2004 pohjoismaiden avoimet, jossa muistelen kuuluttajan kuittailua Tuukan autokunnalle, että pelottaako. Vastauksena tuli autosta huudetut jutut kesken suorituksen tyyliin "Me mitään pelätä, kuin liian pientä palkkaa ja valomerkkiä." En todellakaan muista mitä tarkalleen heitti, mutta tuossa kuitenkin idea. Yleisön joukossa on monessa kilpailuissa tullut kuultua muisteluja mitä se Laasonen sinä ja sinä vuonna siellä ja tuolla tekikään.

Osallistujia mukaan, jotka eivät ole mukana pelkästään otsarypyssä kilpailemassa, vaan joista paistaa hauskanpito. Mikä olisikaan lajille parempaa kuin rento imago ja meininki. Ainakaan itseäni ei kiinnosta mikään kliininen formulatyylinen peräkkäin ajelu, tai se kaksisekunttinen kun Grönholm pölypilven sisällä vilahtaa ohi. Osallistujat tuomaan vaan enemmän omaa persoonallisuutta esiin ja lisää kontaktia yleisöön. Ajatellaan vaikka jotain lava-auton kuskia, joka pulttaisi kylpyammeen lavalle, uskoisin että varmasti jää kaikille mieleen, vaikka siinä ei taatusti mitään järkeä olisikaan. Onneksi tällaista on nyt lajissa jo paljon, tosin pienemmässä mittakaavassa: Ketjuvartiset lapiot, pelastusrenkaat, syvyysmerkit, kumiankat, tuhotut murrokset jne.

Kilpailuista pitää saada tapahtumia joista kävijät kertovat eteenpäin hyviä juttuja ja muistoja. Saa lisää ihmisiä katsomaan ja ehkä tätä kautta myös siirtymään harrastajiksi. Kaikki mikä parantaa yleisön (asiakkaiden) viihtyvyyttä, helpottaa heidän elämäänsä ja helpottaa lajin lähestyttävyyttä on harrastukselle eduksi.

Offroad-trial on kuitenkin loppupelistä erittäin halpa moottoriurheilumuoto aloittaa ja kilpailla. Autoon tonni pari, kypärään parisataa ja muihinkaan pakollisiin varusteisiin ei paljoa tarvitse laittaa ja jo pääsee kokeilemaan kilpailemista. Ei samalla rahalla kyllä kilpailemista motocrossissa tai monessa muussakaan lajissa aloitettaisi. Tosin raadon vieminen kotiin sitten saattaa maksaakin, jonka jälkeen hankitaan kuljetuskalustoa jne. Mutta näistä menoeristähän ei porukkaa lajiin houkuteltaessa puhuta

Ulkopuolisena mielestäni tuo sääntöjen muuttelu on väärä tie kilpailijamäärän kasvattamiseen. Säännöt on sääntöjä ja jokainen voi rakentaa laitteensa halutessaan johonkin luokkaan. Harrasteluokan porukkaa mahdollisuuksien mukaan vaan mukaan "oikeisiinkin" kilpailuihin, vaikka joutuisivat omasta mielestään liian kovaan luokkaan. Ei se kenenkään miehisyyttä alenna, jos ei pärjää. Hauska esimerkki aivan ”vääränlaisesta” autosta on ollut harrastekisoja ajanut Subaru, ei varmasti kukaan oleta että se olisi tiukimmassa kärkikahinassa mukana. Eivätkös nämä viimeiset laseihin kohdistuneet sääntömuutokset tälle kaudelle melkoisesti auttaneet madaltamaan kynnystä osallistua pitkälle rakennetuilla katulaillisilla autoilla kilpailuihin. Turvakaaria nyt joutuvat ihmiset varmaan väsäilemään, mutta ei kai se nyt ole mikään ylipääsemätön urakka siinä vaiheessa harrastusta, kun auto ei enää standardiin sovi (pois lukien avoautot, eikös näissä jo standardissakin vaadittu kaaret).

Paljon parjattu kypärä asia ulkopuolisin silmin on melko turhaa ruikuttamista. En itsekkään mielelläni ostaisi "törkeän" hintaista kypärää, mutta toisaalta kannattaa varmaan olla vaan onnellinen ettei täydellisiä tulenkestäviä ajovarusteita tarvitse hankkia. Loppupelistä eivät ne kypärät niin kalliita ole, kerran hankit ja nautit sitten siitä omistamisen ilosta pidempäänkin.

Nämä ovat vain mielipiteitä ja jokaisellahan on omansa. Toivottavasti nyt tätä ei kukaan mitenkään hirveän negatiivisesti ota. Mietin pitkään että painanko ollenkaan lähetysnappulaa, mutta en enää raaskinut heittää tätä romaanin alkua menemään. Vaikkakin tässä kirjoitellaan aivan itsestäänselvyyksiä, eikä tällä ole mitään uutta annettavaa ja toistan omia kirjoituksiani kuin syntejään sovittava katolinen ave mariaa.

Vastaa lainaten
  #2  
Vanha 15.06.2006, 05:18
Jari:n Avatar
Jari Jari ei ole kirjautuneena
Arvostettu jäsen
 
Rekisteröitynyt: 16.11.04
Sijainti: Kajjjaani, Finland.
Viestit: 3.139
Perusasetus

Paljon asiaa

Offroadkainuu

www.hanakkatalo.fi
Lisäsimme verkkokauppaamme paljon uusia tuotteita, Tutustu.
Vastaa lainaten
  #3  
Vanha 15.06.2006, 07:16
KooPee:n Avatar
KooPee KooPee ei ole kirjautuneena
Arvostettu jäsen
 
Rekisteröitynyt: 06.11.03
Sijainti: Helsinki, Finland.
Viestit: 2.663
Perusasetus

Tuukan tuntien aika osuva kuvaus: Poikkeava ja yleisölle antaen...

Ei vaiteskaan, hyviä pointteja järjestäjien funtsittavaksi.

Vastaa lainaten
  #4  
Vanha 15.06.2006, 07:23
sjeeppi:n Avatar
sjeeppi sjeeppi ei ole kirjautuneena
Veteraani++
 
Rekisteröitynyt: 03.03.05
Sijainti: Böle, Sjundeå, Finland.
Viestit: 2.045
Perusasetus

Jotain on järjestetty yleisöllekkin tuolla Lapland trophyssä, nettisivutkin toimivat hyvin ennakkoon ja kaikinpuolin taitaa tulla hyvät kisat Raajärvelle.

http://www.laplandtrophy.com/2006/


Onneksi kopiot muuttui kaikki JEEPEIKSI !!!!
Onhan auto Japsikin
Vastaa lainaten
  #5  
Vanha 15.06.2006, 07:32
kivinen:n Avatar
kivinen kivinen ei ole kirjautuneena
Sankari
 
Rekisteröitynyt: 13.01.03
Sijainti: Tuusula, Finland.
Viestit: 3.699
Perusasetus

Tuo on oikeesti asiallinen kirjoitus. Varmasti on tuttuakin asiaa, mutta hyvähän noi on "sanoa ääneen" aina välillä, ettei totuus unohdu.

www.alanmiehet.com #1
Vastaa lainaten
  #6  
Vanha 15.06.2006, 07:44
Wolfie Wolfie ei ole kirjautuneena
Aktiivijäsen++
 
Rekisteröitynyt: 09.06.06
Sijainti: Espoo, Finland.
Viestit: 329
Perusasetus

Joo paljon asiaa.Täältä ollaan kanssa tulossa mukaan vanhalla kunnon Toyland kilpurilla joka siis voitti mestaruuden 93 muistaakseni.Pidetään se samassa kunnossa kun se sillon oli eli historiaa.Fiksataan tietty kaikki mut ei paljoo muuteta mitään ja huumoria mukaan.
Taitaa mennä harraste luokkaan tää ellei joku keksi historia luokkaa...öh.

Ens kesään taitaa mennä mutta kisoihin tullaan katsomaan.

Vastaa lainaten
  #7  
Vanha 15.06.2006, 08:36
Niko:n Avatar
Niko Niko ei ole kirjautuneena
Veteraani++
 
Rekisteröitynyt: 25.07.03
Sijainti: Nokia, Finland.
Viestit: 1.950
Perusasetus

Lainaus:
quote:
Taitaa mennä harraste luokkaan tää ellei joku keksi historia luokkaa...öh.
Historic-luokka offiin... Autoille, jotka on 25-vuotta sitten rakennettu offilaitteeksi, ja joilla on kilpailtu. Auton tulee olla sellainen, kuin se oli 25v sitten <img src=icon_smile_big.gif border=0 align=middle>

- Lommone Ranke Rooveri -
Vastaa lainaten
  #8  
Vanha 15.06.2006, 08:59
Wolfie Wolfie ei ole kirjautuneena
Aktiivijäsen++
 
Rekisteröitynyt: 09.06.06
Sijainti: Espoo, Finland.
Viestit: 329
Perusasetus

Lainaus:
quote:
Lainaus:
quote:
Taitaa mennä harraste luokkaan tää ellei joku keksi historia luokkaa...öh.
Historic-luokka offiin... Autoille, jotka on 25-vuotta sitten rakennettu offilaitteeksi, ja joilla on kilpailtu. Auton tulee olla sellainen, kuin se oli 25v sitten <img src=icon_smile_big.gif border=0 align=middle>

- Lommone Ranke Rooveri -
Heh joo renkaita myöden(40x17-15)jotka aika vanhat mut pintaa on.Sitte ku brakaa niin yleisöllä hauskaa ja sehän täs on idea mut mistäs uudet.

Meni vähän offariks.

E:sähläsin vähän mut täs ku treenaa niin oppii nää systeemit.

Edited by - Wolfie on 15/06/2006 10:01:16
Vastaa lainaten
  #9  
Vanha 15.06.2006, 09:00
iippo iippo ei ole kirjautuneena
Aktiivijäsen++
 
Rekisteröitynyt: 21.09.03
Sijainti: Rovaniemi, Finland.
Viestit: 379
Perusasetus

Juu,

Tota kirjotusta ei voi kuin myötäillä, etenkin Laasosen seikkailujen osalta <img src=icon_smile_big.gif border=0 align=middle>
Mutta tottahan on että jos kisoissa tapahtuu jotain vähänkän poikkeavaa niin se jää
huomattavasti herkemmin mieleen kuin esim kilpailun voittaja.
Uskoisin että suurin osa kilpailijoista käy kisoissa siksi että ajaminen on hauskaa?
Tätä tunnetta pitäis saada jotenkin välitettyä katsojille. En tietenkään tarkoita että kaikkien
pitäis alkaa "Tuukiksi", mutta jokin pieni kontakti vaikkpa yleisössä seisovaan pikkupoikaan
tekee ihan takuulla hyvän muiston jollekkin katsojalle(karkea esimerkki).

Uskoisin että kisoja ajavilla olis huomattavasti enemmän fiilistä hommassa mukana jos radan
varrella seisoisi muitakin kuin ne jantterit räikeissä liiveissä.

Mitä tuohon tiedottamiseen tulee. Uskoisin että tässä auttaisi se puuttuva "kattojärjestö".
Asiaa on puitu kerran jos toisenkin ja tiedän ettei asia hoidu äkkiseltään, mutta tilausta
sille olisi.

------------------------------------------------
Off-road driving should only be attempted by drivers with the necessary skill, experience and understanding of the vehicle's limits
www.psory.fi
www.4x4-magazine.com
Vastaa lainaten
  #10  
Vanha 15.06.2006, 11:23
NORT:n Avatar
NORT NORT ei ole kirjautuneena
Aktiivijäsen++
 
Rekisteröitynyt: 13.01.04
Sijainti: Meri-Pori, .
Viestit: 328
Perusasetus

Yksinkertainen syy edellä mainittuihin "epäkohtiin" on pula tekijöistä, ei riitä porukkaa hoitamaan kaikkea kuntoon, aina jotain jää huomioimatta.
Tätäkin kilpailua on aktiivisesti pistämässä kasaan kourallinen henkilöitä, jotka ovat tälläkin hetkellä nakertamassa kaikenlaista materiaalia omien töidensä ohella jotta kilpailu saataisiin aikaan , mitä ei useana vuonna ole pystytty toteuttamaan .Ammattitaitoisimmat kilpailun järjestäjät näkyvät surffailevan täällä , mutta missä he ovat kun pitäisi saada käytännössä asioita hoidettua, menee hyvää kilpailunjärjestäjä ainesta ihan hukkaan. erikoisena pidän myös sitä että noormarkkuun kilpailupäivänä joka kerta löytää n.1500- 2000 maksanutta katsojaa , vaikka ne meidän mainokset , opasteet jne. on ihan väärissä paikoissa .

Hyvää kilpailupäivää kilpailijoille ja katsojille !!!!

Toivottaa; NORT TRIAL 2006 väki

Vastaa lainaten
  #11  
Vanha 15.06.2006, 12:29
Wolfie Wolfie ei ole kirjautuneena
Aktiivijäsen++
 
Rekisteröitynyt: 09.06.06
Sijainti: Espoo, Finland.
Viestit: 329
Perusasetus

Täytyy sanoo et ymmärrän hyvin noita järjestely juttuja vaikka en ole kisoja touhunnu mutta pari pikku festaria ja bändi juttuja touhunnu.Yhen päivän pikku festarikin vaatii 2-3 kuukauden pohjatyön että saa kaikki esiintyjät ja henkilökunnan toimimaan sekä aikataulut ja silti pikku mokia sattuu mutta aina on kaikilla hauskaa ollu.

Ite oon tulossa lauantaina kisoja kattomaan ja jos löydän paikalle niin se riittääja jos en löydä niin mun kartanlukutaito on mitä on.

Vastaa lainaten
  #12  
Vanha 15.06.2006, 21:27
Jare:n Avatar
Jare Jare ei ole kirjautuneena
Legenda
 
Rekisteröitynyt: 10.01.03
Sijainti: Loppi, Finland.
Viestit: 8.488
Perusasetus

Kirjoittajalla paljon hyvää asiaa. Kaltaisia sanavalmiita kavereita tarvitaan Trialin pariin.

HYVÄ HYVÄ.





<center>---------------------------------------

www.formula-offroad.fi

</center>

Vastaa lainaten
  #13  
Vanha 16.06.2006, 07:35
kivinen:n Avatar
kivinen kivinen ei ole kirjautuneena
Sankari
 
Rekisteröitynyt: 13.01.03
Sijainti: Tuusula, Finland.
Viestit: 3.699
Perusasetus

Kyllä mä ainakin otan tuon alkuperäisen tekstin ihan vaan hyvinä huomioina rakentavassa hengessä, enkä arvostelevina kommentteina.

Sekin on ihan totta, että netissä kirjottajia piisaa, mutta tekijöitä onkin sitten ihan perkeleesti vähemmän. Apu-ukkoja kyllä löytyy vielä niitäkin jokunen, mutta sellaisia, jotka ottais ns. asian hoitaakseen, on todella harvassa. Sitten jos menet ja yrität parhaasi mukaan jotain järjestää saat kuunnella kuinka päin persettä asiat on hoidettu.

Tämä alkuperäinen kirjoitus ei kuitenkaan mielestäni ole arvostelua, vaan asiaa ja ihan hyviä huomiota. Vielä jos kirjoittaja ottaisi ja ideoinnin lisäksi osallistuisi toteuttamiseen(en tosiaan tiedä, voi osallistuakin jonkun tapahtuman järjestämiseen?), pitäisin toimintaa jo aikas asiallisena.












www.alanmiehet.com #1
Vastaa lainaten
  #14  
Vanha 16.06.2006, 19:31
Guest
 
Viestit: n/a
Perusasetus

Voisko joku referoida? Ei jaksanu lukee loppuun.

Note! This message was posted anonymously!
Vastaa lainaten
  #15  
Vanha 16.06.2006, 22:32
Mylppy Mylppy ei ole kirjautuneena
Veteraani+
 
Rekisteröitynyt: 14.09.04
Sijainti: Häme
Viestit: 1.331
Perusasetus

Referoidaan anonyymin mieliksi alkuperäinen kirjoitus: Pienet asiat kuntoon, ei sääntöjä tehdä yksittäistä henkilöä, vaan lajia varten. Tässä kirjoituksessa laitan vähän mielipiteitäni esiin ihmisten aktivoimiseksi asioita hoitamaan. Lähinnä jos tämän tiivistäisi, niin sanoma olisi: Luottakaa ihmisiin ja antakaa heille vastuuta. Kukaan ei tule itseään tarjoamaan palkattomaan hommaan, vaan vähän täsmäkalastusta joutuu harrastamaan. Ja miten pienet asiat jopa muotoseikat merkitsevät todellisuudessa paljon. Eli toinen romaanin alku tähän vaiheeseen keskustelua.

Henkilökohtaisesti pyytämällä sitä ihmisiä auttamaan saa. Harvemmin sitä kukaan väen väkisin itselleen lisänakkeja keräilee, jollei ole sitten kyseessä sexhibition messujen takahuoneen avustajan rooli. Esimerkkinä voisi käyttää vanhaa esimerkkiä henkilökohtaisen kontaktin ja luottamuksen tärkeydestä. Pyydä ihmisjoukkoa vahtimaan laukkuasi. Todellisuudessa sitä ei kukaan vahdi, kun kaikki ajattelevat että se homma kuuluu jollekulle muulle. Kun pyydät henkilökohtaisesti yhtä henkilöä vahtimaan laukkuasi, niin kyllä hän sitä vahtii, koska pyysit ja luotit juuri häneen.

Aina voi porukasta kuitenkin joku uhrautua vahtimaan laukkua, vaikka muita ei kiinnostaisi ja täten kantaa ryhmälle osoitettua vastuuta. Näitä henkilöitä on vain vähän, ja näillä henkilöillä on nopeasti liian monta rautaa tulessa ihan hyvää hyvyyttään.

Sitten on tietysti pohjasakka, joka kohtuullisista pyynnöistä huolimatta haistattaa pitkät kuona-aineet kaikelle mitä heiltä vaaditaan. Vaikka olisi pyydetty henkilökohtaisesti vahtimaan sitä laukkua kaksi minuuttia, eikä se heille mikään mahdottomuus olisi, mutta kun ei se heidän egosentrisille luonteillensa sovi.

Mielestäni kuitenkin suurinosa ihmisistä kuuluu tähän väliin. He eivät aktiivisesti yritä olla vastuunkantajia ja välttelevät sitä minkä sivistyneesti pystyvät, mutta pienellä henkilökohtaisella potkimisella kyllä heräävät yhteisen hyvän eteen työskentelemään, kunhan vain tietävät mitä heiltä odotetaan ja annetaan henkilökohtainen vastuu tästä asiasta.

Näin minulle on opetettu, kerrottu ja jossain määrin vähäinen elämänkokemuksenikin opettanut. En siitä sitten tiedä ovatko johtopäätelmät oikeita, mutta eivät ne kauhean kaukana totuudesta ole.

Ja olen varma että NORT erehtyi siitä kohdasta että ammattitaitoisimmat järjestäjät vain täällä surffailisivat ja "neuvojaan" jakaisivat. Eivätköhän nämä kovimmat ammattilaiset ihan käytännön asioita nyt jo ole hoitamassa.

Mikä onkaan parempi mainos, kuin puskaradio? Ihmiset kertovat toisillensa kilpailuista ja harrastajat tulevat muutenkin paikalle sillä he ovat lajin apostoleita (Julistajia, puskaradion suurimpia huutajia.) Mutta mistä tämä tieto on saatu? Entä jos joku kuuli että kilpailu järjestetään, mutta ei tiedä missä ja milloin? Jollei ole jo varma asiakas niin tämä katsoja jättää tulematta suurella todennäköisyydellä. Ei hän viitsi ruveta selvittämään asiaa sen tarkemmin, kiroaa vain hiljaisuudessa. Internetsivustot tukevat tiedottamista ja jakavat tietoa nykypäivänä erittäin tehokkaasti, niiden avulla ei välttämättä saada valtaisaa yleisöryntäystä, mutta kaikki on sentään kotiinpäin. Yleisesti internetsivustoja tehdessä yhtenä tärkeänä huomion kohteena on alentaa asiakkaan kynnystä ottaa yhteyttä liikkeeseen. Mitä helpommin asiakas luo kontaktin yritykseen, sitä paremmat mahdollisuudet on yrityksellä saada tämä potentiaalinen asiakas itselleen.

Jokin Suomalainen markkinoinnin tutkimus on luonnut säännön, että 26 henkilöä 27:stä jättää valittamatta pettymyksestään liikkeelle. He äänestävät jaloillaan, kertoen huonoja kokemuksiaan eteenpäin. (Nämä luvut piti luntata Markkinoinnin perusteet kirjasta ISBN 952-9631-13-8) Tähän kun yhdistetään kuuluisin markkinoinnin sääntö, jonka jopa minä vain markkinoinnin perusteista pintaraapaisun Shellin baarin legendoina kuulleena osaan ulkoa. 3/11. Tyytyväinen asiakas kertoo kolmelle, tyytymätön yhdelletoista palvelusta/tuotteesta, jota on saanut. Ihmisten kynnys lähettää internetin kautta palautetta on alhainen mihinkään muuhun yhteydenpito keinoon nähden. Hyvällä tuurilla voidaan onnistuneella reagoinnilla saada mielipide käännettyä parhain päin.

Internetsivustoja luotaessa joutuu pakosta miettimään minkälaisen kuvan asiakas siitä saa. Parhaimmillaan/pahimmillaan jotain yksittäistä sanamuotoa voi joutua pitkäänkin miettimään. Tässä viestissäkin on sana egosentrinen, olisin aivan yhtä hyvin voinut käyttää sanaa itsekeskeinen, mutta tämä sivistyssana pakottaa suuren osan lukijoista hetkeksi miettimään mitä tässä oikein tarkoitetaan.

Tai juuri edellisen kappaleen viimeinen lause, olisin voinut esimerkiksi kirjoittaa ”pakottaa osan lukijoista” tai ”pakottaa lukijan”, näillä on merkityksessä eroa. Esimerkiksi muodolla ”pakottaa lukijan” aliarvioisin lukijoita sillä eihän heistä mielestäni kukaan sanaa ymmärtäisi tuon muodon perusteella. Muodolla ”osan lukijoista” halventaisin heitä, jotka eivät sanaa heti ymmärrä, sillä pudotan heidät vähemmistöön. Käyttämäni muoto ”suuren osan lukijoista” antaa liikkumavaraa, voit pitää itseäsi nerokkaana jos sanan sujuvasti luit ja ymmärsit. Toisaalta jos sanaa et ymmärtänyt, niin olet kuitenkin aivan normaali, etkä ole mitenkään sivistymätön. Todellisuudessa vaikka sanan ymmärrätkin niin kuitenkin se pakottaa pienen mietintätauon pitämään.

Nimimerkki Kivinen tuntuisi käyttävän pitkälle mietittyjä sanamuotoja tai sitten ne tulevat häneltä vain luonnostaan. Esimerkiksi edellinen viesti haastaa voimakkaasti, mutta kuitenkaan ei ole hyökkäävä. Hänen sanomansa on paljon vaikeampi ohittaa reagoimatta, kuin vaikka Jaren pääsääntöisesti samansisältöinen viesti.

Pienet asiat, ne pienet asiat. Niitä ei välttämättä edes kukaan huomaa, mutta niillä on suurimerkitys yleiskuvan kannalta. Niitä pikkuasioita on yleensä helppo kehittää paremmiksi, kun vain suuremmilta linjauksilta kerkiää. Kyllähän se on aina mukavampaa käyttää loppuun hiottua tuotetta kuin täyttä raakiletta.

Hullu se olisi, joka julkisesti ilmoittaisi halukkuutensa kaikenmaailman nakkeihin. Tähän kokeilin pitkänaikaa miettiä jotain hienoa sanamuotoa, jolla asia tulisi selväksi, mutta sovitaan että tämä seuraava on hienosti politiikoilta tuttu lupaa, mutta ei lupaa mitään tyylillä sanottu. Aina voi pyytää apua, ja aina autetaan omien mahdollisuuksien mukaan, mutta mahdollisuudet ovat ihmisellä rajalliset.

Vastaa lainaten
  #16  
Vanha 19.06.2006, 07:12
Wolfie Wolfie ei ole kirjautuneena
Aktiivijäsen++
 
Rekisteröitynyt: 09.06.06
Sijainti: Espoo, Finland.
Viestit: 329
Perusasetus

Hyvät kisat oli lauantaina.Löysin perille ja nasta oli sekä hyvää videokuvaa sain.Kuskeja kun jututtaa ja kysyy paikallissilta niin löytää radat ja parhaat paikat helposti.Myös tien opasteet oli helppo hiffaa.

Kiitos kisoista.

Vastaa lainaten
  #17  
Vanha 20.06.2006, 10:38
Byrocrat Byrocrat ei ole kirjautuneena
Arvostettu jäsen
 
Rekisteröitynyt: 05.04.06
Sijainti: Espoo, Finland.
Viestit: 3.194
Perusasetus

Kun romaanit on muodissa ja lehdistössäkin "haamukirjailijat" ajankohtaisia niin jatketaan Mylpyn tyyliä vaikka joku "nyybi" ei jaksaisikaan lukea. Tuskin jaksaa paljon muutakaan kuin valittaa!! Mylppy on monessa asiassa ihan oikeassa, mutta näyttää ainakin siltä, että ei itse kovin useasti ole ollut autokisoja tekemässä tai ainakaan vastuullisen järjestäjän asemassa. Varmaankin katsojana ja hyvä sekin. Luottamus vapaaehtoistyövoiman paikallesaantiin on sen verran sinisilmäistä eikä ainakaan täällä etelä-suomessa ole pitkiin aikoihin ollut muuta kuin toiveajattelua! Siinä olet oikeassa, että yleinen pyyntö "töihin" ei tuota mitään tai ainakaan kovin hyvää tulosta. Jokaiseen on erikseen otettava kontakti puhelimitse tai mieluummin käytävä paikalla asiasta sopimassa ja kisapäivänä mieluummin vielä kotoa haettava paikalle, jotta jonkinlaiseen tulokseen pääsisi. Tämä siis pitkään kisoja tehneen inhorealistinen näkemys joka ei varmaankaan kaikilla kisapaikkakunnilla eikä kaikkien lajien osaltakaan välttämättä pidä paikkaansa!!! Menettelytapoja on sitten vaihtelevasti miten porukka kokoon saadaan. Vedotaan vastuuntuntoon??? - nykynuorisolle (ei toki kaikille) vieras termi - maanitellaan, uhkaillaan ym. ym. Kun kyse on Offikisasta päätekijöitä ei järjestelyihin montaa tarvita (siis ennen kisaa), mutta jos kyse on nopeus- tai rallikisasta niin aluksi tekijöitä tarvitaankin jo " joukkue" ja kisapäivänä vähintään "komppania" ja rallissa jopa "pataljoona". Tämä siis siitä varsinaisen työn tekemisestä jotta yleisölle ja kilpailijoille saataisiin järjestettyä nautittava ja antoisa tapahtuma. Jos kaikki on mennyt hyvin niin kisa toteutuu ja ongelmaksi jää vielä kisapäivän sään vaikutukset yleisömäärään.
NORT-ilaiset olivat lähettäneet säätilauksensa oikeaan osoitteeseen ja ilma oli mitä mainioin. Jaksot ja siirtymätkin olivat mainiossa kunnossa ja kaikille tasapuolisia. Onnittelut siltikin NORT:ille onnistuneesta Cup-avauksesta! Väkeäkin jaksojen varressa oli huomattavasti enemmän kuin järjestäjiä joten siinäkin suhteessa kisat varmaankin onnistuivat. Varsinaisen työn teosta vastasi (siltä ainakin ulkopuolisesta vaikutti) kuitenkin aika pien ryhmä ja oli onnistunut suht hyvin vaikka yhtä sun toista oli jäänytkin tekemättä!
Kun tämä kirjoittelu taisi lähteä tiedotusasioista niin tuolla viidakkorumpu tai mikä lie oli kuitenkin aikaansaanut sen, että ihmiset olivat lähteneet liikkeelle ja ilman osoitetietoja löytäneet jopa paikalle. Tosin en paikallislehtien puffijuttuja nähnyt, mutta huoltoasemilla kisajulisteita näytti olleen aika laajallakin Satakunnassa ja Etelä-Pohjanmaan alueella. Välttämättä tuo menetelmä, pari viittaa päätien varressa, ei monessa muussa paikassa olisi toimiva ratkaisu mutta tuolla se toimii sillä jos pitkämatkalainen osuu Noormarkkuun vievälle päätielle niin viitoitustakaan ei normaalinäön omaava autoilija voi olla huomaamatta jollei nuku tai keskustele matkustajien kanssa liian innokkaasti!
Mylppykin näytti kaikesta huolimatta löytäneen paikalle ja 2-jaksolla näkyy kuvanneen samoja autoja kun allekirjoittnut vieläpä samasta kuvakulmasta. Taisipa vielä loikkia pitkin jaksoa takaisin 1-jaksolle seuraamaan Pro-modin ja Protojen suorituksia. Katsojalle "paaha" moka tuollainen turvanauhojen sisäpuolella hyppeleminen. Erehtyyhän sitä viisaammatkin ja kun vielä kamera on kaulassa niin sehän jo antaa paljon anteeksi :-)) Eipä silti. osa muutakin yleisöä mielsi siimoituksen tarkoittavan hyvin raivattua helppokulkuista katselualuetta eikä jaksoa, mutta tällaistahan sattuu "paremmissakin piireissä". Offissa onneksi riskit ovat huomattavasti pienemmät kuin vauhtilajeissa mutta siltikin turvamääräyksiä tulisi noudattaa jotta kilpailuluvat jatkossakin viranomaisilta heltiäisivät.
Aurinkoista ja lämmintä Juhannusta kaikille ja koittakaa selvitä hukkumatta vesillä


Vastaa lainaten
  #18  
Vanha 20.06.2006, 16:32
Mylppy Mylppy ei ole kirjautuneena
Veteraani+
 
Rekisteröitynyt: 14.09.04
Sijainti: Häme
Viestit: 1.331
Perusasetus

Arvon Byrocrat on aivan oikeassa, että itselläni ei ole kokemusta autokisojen järjestelyistä ja monasti olen ihaillut sitä tehokkuutta jolla joku ralli saadaan järjestettyä ja siihen tarvittava talkooporukka kasaan. Lähinnä mitä on jotain talkoohommia itse tullut tehtyä ihan muiden asioiden hyväksi ja tuttuja tullut kiusattua että tulkaas paikkalle jne... Yksi kappale uimarantoja oli vaan viimeiset vuodet henkilökohtaisena nakkina, mutta sekin nyt jäi kun muutin reilun sadankilometrin päähän. Nooh, se siirtyi nakiksi eräälle tutulle, joka asustaa vielä sillä suunnalla.

Tiedän että kirjoitin sinisilmäisesti ja se oli tarkoituskin. Vähän positiivistä potkua persuksille ja muistutusta aivan perusasioista. Tiedän kyllä, että ei ihmisiä ole mitenkään helppo saada mukaan mihinkään, paitsi kirjoittamaan adressiin nimensä, jossa vaaditaan Antti Tuiskun lähettämistä siperiaan, mutta halusin vain muistuttaa tuosta pienestä asiasta, luottamuksesta. Yritän vähän saada muistutettua siitä, että on olemassa muitakin ihmisiä, jotka osaavat ja pystyvät tekemään, kuin jo kaikessa mukana olevat aktivistit.

Tältäkin palstalta voisin veikata olevan monta soveltuvaa uhria, jotka lähtevät melkoisenvarmasti auttamaan, jos heitä vain pyydetään. Todennäköisesti osa heistä onkin jo hommia järjestämässä. Varmastikaan mukaanlähteville ei voi antaa mitään valtavaa taakkaa kannettavaksi suoraan, mutta omalta osaltaan he kyllä varmasti työskentelevät asian eteen kunhan heille annetaan mahdollisuus nokan eteen. Ja nuorilla ei ainoastaan anneta mahdollisuutta vaan tuputetaan. Ja ennenkaikkea ei nuoriso ole pahaa, he eivät välttämättä ole kaikesta tietoisia tai välitä säännöistä, mutta kaikki nuoruudessaan haluavat olla suurempia kuin ovatkaan. Ja onhan tämä nurison radikaalisuus nyt vähentynnyt isovanhempieni ajoista, joista kerrotaan legendoja kylienvälisistä tappeluista jne. Ajat muuttuvat, ihmiset eivät

Eräs kilpailunjärjestäjä on kyllä osoittanut suurta aktiivisuutta rekrytoidessaan lisää organisaatiota kilpailunjärjestelyihin. Ja sen kyllä huomaa kyseisen kilpailun yleisilmeestä ja järjestelyistä. Viimevuonna otti yhteyttä ja olisi kyllä autettu, mutta aikatauluongelmien takia käytännön mahdottomuus oli. Sama järjestäjä on ottannut muutenkin yhteyttä toisenlaisissa asioissa ja on kyllä tullut luvattua auttaa mahdollisuuksien mukaan. Pyytäkää niitä ihmisiä auttamaan henkilökohtaisesti. Kalastelu ei varmasti aina onnistu, mutta se yksi suuri kala kyllä pelastaa huononkin kalapäivän.

Millä sitten voisi ihmisiä saada houkuteltua kisajärjestelyihin ja kisoihin muuten mukaan. Yksi asia, joka tuli mieleen, on koulutus. Heitetään vaikka tällainen idea kehiin, varmasti on joskus käytettykin. Vaikka johonkin ajopäivien yhteyteen ratatuomarikoulutusta. Saadaan mahdollisten tulevien kilpailijoiden kynnystä madallettua lähtemään kilpailemaan kun jo säännöt tunnetaan. Samalla kun koulutus järjestetään ratatuomarikoulutuksen (tai jollain muulla ympäripyöreällä) nimellä mukaan voi tulla henkilöitä, jotka eivät itse ole kilpailemana lähdössä, mutta joita laji kiinostaa. Vaikka he eivät tuomareiksi "pääsisikään" niin aina he ovat askelen lähempänä kisaorganisaatioita. Tämä yhdistettynä vaikka keväällä heränneeseen keskusteluun autojen etukäteiskatsastus mahdollisuudesta samassa paikassa. Pienet asiat, ne pienet asiat.

Ei varmasti kaikilla aloittelevilla kilpailijoilla ole tiedossa, että maaliin voi tulla peruuttamalla tai että etuakselin osittainen ylitys maaliviivasti riittää jakson läpäisemiseen puhtailla papereilla. (En ole varma, mutta muistellut nähneenni/kuulleeni tällaisista. Vaikea on sääntöjä tulkita ilman että joku tulkitsee joka oikeasti ne osaa.) Tai jotain mistä ei ole mitään hajua miten tulkitaan. Peruuttaessa maaliin, onko jakso läpäisty kun auton etuakseli ylittää maaliviivan, vai kun auton etummaisena kulkeva akseli, eli tässätapauksessa taka-akseli ylittää maaliviivan.

Voi hyvin olla että olin NORT trialissa samaan aikaan kakkosjaksolla seurailemassa Byrocrat nimimerkin kanssa, mutta en kyllä siitä ykköselle siirtynyt tietääkseni lippusiimojen väärälläpuolella, vaan sitä melkoisen soista alareittiä pitkin. Samalla antaen ravintoa tuhansille verenhimoisille vähintäänkin västäräkin kokoisille pedoille Nooh sanotaan sen verran vielä vakuudeksi, että itselläni kyllä kamera roikkuu aina kädessä, kun aika turhaa tuollaista taskukameraa on kaulaan ripustella.

Sateista ja paukku pakkasta juhannukseksi odotellen.
(Ei ne mun veikkaukset ole ennenkään osuneet kohdalleen

Vastaa lainaten
  #19  
Vanha 20.06.2006, 22:20
Byrocrat Byrocrat ei ole kirjautuneena
Arvostettu jäsen
 
Rekisteröitynyt: 05.04.06
Sijainti: Espoo, Finland.
Viestit: 3.194
Perusasetus

En toki ollut varma tästä kulkijasta, sattui vain sopivasti eräs mieshenkilö juuri noiden kisaajien jälkeen loikkimaan takaisin 1- jaksolle. Kommentti siis tästä johtuen tuollainen. Vedän moitteeni takaisin ja onnittelen oikeasta reitinvalinnasta. Itseäni nuo verenhimoiset otukset eivät pahemmin häirinneet, mutta muutamat nuoremmat, naispuoliset katsojat, valittelivat samaa. Ehkä veri oli heillä makoisampaa, tiedä häntä. Västiksiäkin kisa-alueella oli mutta ne eivät pyrkineet lähentelemään ketään minun havintojeni mukaan.:-))
Kuten jo aiemminkin olen todennut Mylpyn ajatukset ovat hyviä ja kannatettavia ja ajoittain jopa toimiviakin, mutta monesti kaikesta huolimatta tuottavat vesiperän. Offissa ei koulutustapahtumia jaksotuomareille ainakaan meidän toiminta-alueella ole harjoituksissa järjestetty, johtuen ehkä ennemminkin siitä, ettei offi-rialista ole ollut harjoituskisoja jossa olisi voinut kouluttaa. Tosin Cup-kisoihin jaksotuomareitakin on yleensä onnistuttu saamaan, jollei muuten niin vaihtoina tai jopa suorana ostopalveluna!
Kun sanoin että nuorisolla ei ole vastuunkantokykyä tai -halua en toki tarkoittanut että kaikilta nuorilta nämä ominaisuudet puuttuisivat, kyllä on monia nuoria jotka haluavat ja tomivat aktiivisina yhdistyksissä.
Kun peräänkuulutin vastuuntuntoa se koskee myös lupausten pitämistä eli kun jotakin on luvannut niin ei siitä sitten noin vain enää voi luistella pois tai sitten on hankittava tilalle joku toinen tekemään se työ johon oli lupautunut. Kisajärjestäjä, joka on tehnyt miehityksen muutenkin minimiporukalla ei välttämättä pysty korvaamaan viime tingassa poisjäänyttä kenelläkään toisella ja kilpailu saattaa siinä tapauksessa kärsiä tai jopa vaarantua. Eli jos lupautuu niin on myös pidettävä mitä on luvannut. Se, että lupaa jotakin ehdollisena eli jos sattuu olemaan aikaa on kisaa järjestävälle melkeinpä sama kuin sanoisi että ei tule sillä tämän henkilön varaan ei voi laskea yhtikäs mitään. Täydennyksenä itse kisapäivänä ehkä jonnekin jos sattuu paikalle ilmaantumaan, mutta toki tervetullut lisä jos poisjääntejä on paikattava eikä ne työt tietenkään niin kortilla ole etteikö innokkaille täydennysmiehille aina jotakin hommaa kisapäiväksi löydy joten jos innostusta riittää niin ei kun mukaan vaan jos töihin kutsutaan.
Sateitahan ilmatieteilijät valitettavasti ovat jo Jussiksi luvanneet, mutta tuskin Mylpyn toivomaa pakkasta kuitenkaan.
Jos juhannus sateista jotain positiivistä haluaisi löytää niin ainakin juhannuskokon saa silloin todennäköisemmin polttaa.
Hyviä lomailmoja kumminkin

Vastaa lainaten
Vastaus


Käyttäjiä lukemassa tätä viestiketjua: 1 (0 jäsentä and 1 vierasta)
 

Pikalinkit

Samanlaisia viestiketjuja
Viestiketju Aloittaja Foorumi Vastauksia Viimeisin viesti
M: Offroad Trial kausi -95 zazukizazazyy O/M/V Muut 38 03.04.2008 18:15
YLEISÖN PYYNNÖSTÄ - LADOGA 2007 myllis O/M/V Muut 7 17.10.2007 12:28
Offroad Trial Cup sääntömuutokset Racingrabbit Tekniikka & Jutustelu 17 13.11.2006 00:23
Offroad Trial kilpailut Bratronicessa Tsekissä Donut Tapahtumat 7 17.05.2006 08:47
Yleisön pyynnöstä:remppakuvaa AVRO Tekniikka & Jutustelu 7 06.11.2003 22:55


Sivu luotu: 11:35 (GMT +2).