Offipalsta.COM  

Palaa takaisin   Offipalsta.COM > Off-Road > Tapahtumat
Rekisteröidy Offiblogit Yhteisö Kalenteri Viestit tänään Haku

Tapahtumat Kisat, kisatulokset, safarit, ajopäivät, kokoukset, yms.

 
 
Työkalut Etsi tästä viestiketjusta Näkymä
  #16  
Vanha 27.10.2023, 09:27
Racingrabbit:n Avatar
Racingrabbit Racingrabbit ei ole kirjautuneena
Sankari
 
Rekisteröitynyt: 27.01.04
Sijainti: Sastamala
Viestit: 3.996
Perusasetus

Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja Nerd-O Näytä viesti
Tuossa on muutamaan otteeseen tullut käytyä ajaan kisaa peltoendurancessa. Jossa muistaakseni alunperin sääntönä oli max.300e auto, mistä piti valot ja muovipuskurit riisua. Paljon muita sääntöjä ei tainnut edes olla? Joka tapauksessa melko yksinkertaiset säännöt ja koko kisan kustannukset oli luokkaa 500e sisältäen polttoaineet kun ajoi kohteeseen. Kypärä piti myös olla ja ihan sama mikä kypärä se oli. Pyöräilykypärä ei tainnut käydä? Mut ne oli ihan hauskoja kisoja. Himmeetä rallia vaan. Se läpimätä Corsa ei vaan kestänyt kisaa kun taka-akseli meni poikki ja takajouset/iskarit meni korin läpi. Seuraavan kisan AX oli kova rassi. Siitä hajosi sivuikkuna, minkä myötä koko ohjaamo oli aivan paskassa ja ei nähnyt eteenpäin ja sekin kisa keskeytyi. Luonto myös kiitti kun nuo romut meni paaliin kisan jälkeen.

Tuo helvetin kallis polttoaineen hinta ei kyllä harrastajia kovin helpolla lisää. Lisäksi kalusto on melko aatamin aikaista. Varmaan 95% kalustosta on sieltä 80-luvulta tai 90-luvun alusta. Mut ei tuossa tuoreemmissa ole oikein maastureita enää kun kaikki on niitä citykikkareita. Pitäisikö niitä varten harkita omaa luokkaa? Tosin ei niillä oikeasti taida kovin moni asvaltin ulkopuolella edes ajella, joten voi olla aika turha luokka kun ei sinne tule ketään kisaajaa. Mut mitä niitä eri citykikkareita itse on kokeillut niin kyllä ne kohtuu hyvin loppupeleissä etenee. Tosin maavaraa niistä ei löydy, eikä niihin saa oikein maavaraa ja ne on täynnä muovia. Mutta noita oikeasti alkaa saada jo alle tonnilla. Ne on halvempia mitä nuo 80-luvun mädät maasturit. Suurinosa niistä jopa etenee maastossa paremmin mitä tuollainen 80-luvun mätä maasturi on vakiona edennyt. Sellaisille voisi miettiä omaa luokkaa. Siinä voisi itsekin harkita jonkun tonnin Sportagen romun ostoa ja ajais sillä kisan. Vähän sama idea kuin tuossa pelto endurancessa. Määritetään vaikka 1500e maksimihinnaksi korjauksineen. Ei hajuakaan miten tuossa peltokisassa se hinta varmistettiin. Ehkä perustui enemmän siihen, että luotetaan porukan pitävän sitä max. hintaa? Mut tuo voisi olla ihan mielenkiintoinen setti mietittäväksi.

Säännöt kannattaa myös olla melko yksinkertaiset. Enkä kyllä itse oikein ymmärrä tuota kypärä sääntöä. Miksi ihmeessä se pitää olla joku hyväksytty kypärä? Noi vauhdit on niin hiljaiset tässä lajissa, että ihan sama vaikka olisi pyöräilykypärä päässä. Safareilla kukaan käytä kypärää. Enkä ole ajotapahtumissa nähnyt kellään kypärää. Eikö kisoissa riitä, että on joku kypärä? Samaten jos vaaditaan jotain palohaalareita tms. Mitä hittoa sellaisilla tekee? Edelleen kun edetään kävelyvauhtia eteenpäin niin mihin ihmeeseen tuollaisia tarvii? Milloin viimeksi jollain on kalusto edes palanut kisoissa? Noi kypärä pakot ja ajohaalarit ymmärtää hieman vauhdikkaammissa lajeissa, mut jos edetään etanan lailla metsässä, missä 10m päässä voi olla sammutin ja kaveri niin ohhoijaa kun on turhaa touhua. Muinoin kun itse meni ensimmäiseen kisaan niin toi typerä akk hyväksytty kypärä oli melkein suurin este. Yhtään mitään tarvetta muutoin sille kypärälle. Se oli täysin turha kuluerä vaan.

Noi kisat kannattaa myös pitää yleisölle ilmaisena. Saa reilusti enemmän yleisöä ja sen pääsymaksun saa varmasti takaisin makkaran myynnillä.
Millaset vakuutukset kisajärjestäjillä on vahinkojen varalle noissa peltoralli kilpailuissa?
Vai meneekö ihan omaan piikkiin jos joku kilpailija tai katsoja loukkaantuu?
Vastaa lainaten
 


Käyttäjiä lukemassa tätä viestiketjua: 1 (0 jäsentä and 1 vierasta)
 

Pikalinkit

Samanlaisia viestiketjuja
Viestiketju Aloittaja Foorumi Vastauksia Viimeisin viesti
Off Road Trial sääntökeskustelu! sirP Tapahtumat 136 12.04.2015 19:36
TMK OFF ROAD TRIAL RJCOBRA Tapahtumat 143 28.02.2015 12:02
MRT OFF ROAD TRIAL RJCOBRA Tapahtumat 187 02.10.2010 17:47
Off Road trial PM ruotsissa -B- Tapahtumat 2 04.05.2005 08:27
TMK OFF ROAD TRIAL 3.5.2003 imported_offroadjouni Tapahtumat 0 19.02.2003 08:52


Sivu luotu: 00:55 (GMT +2).