Offipalsta.COM  

Palaa takaisin   Offipalsta.COM > Off-Road > Tekniikka & Jutustelu
Rekisteröidy Offiblogit Yhteisö Kalenteri Viestit tänään Haku

Tekniikka & Jutustelu Yleistä keskustelua maastureihin ja/tai off-roadiin liittyen

Vastaus
 
Työkalut Etsi tästä viestiketjusta Näkymä
  #26  
Vanha 28.08.2013, 22:52
Reetu:n Avatar
Reetu Reetu ei ole kirjautuneena
Sankari
 
Rekisteröitynyt: 13.02.05
Sijainti: Ruokolahti, Finland.
Viestit: 3.536
Perusasetus

Lie fiiun akselit...

Onks ne käytössä sen jälkeen oltkaan, ku kisäjänis sen purki?
__________________
RUMARACING Esla T4
Vastaa lainaten
  #27  
Vanha 29.08.2013, 10:21
Hencca:n Avatar
Hencca Hencca ei ole kirjautuneena
Aktiivijäsen+++
 
Rekisteröitynyt: 24.01.05
Sijainti: Sodankylä, Finland.
Viestit: 488
Perusasetus

Lainaus:
Ei siin sitte pitäs mitään ihmeellistä olla. Eli kardaanit pyörii ihan sopivasti päädyt sit melkein mihin etuveto kotteroon hyvänsä. Nettiautoon vaan hakua etuveto ja automaatti ja eiku rakentaan.
Juu näin minä itsekin asiaa pähkäilin eilen iltasella. Tää on taas niitä ideoita että on liikaa istuttu kaljahanan alla... Saas nähdä mitä tästä tulee vai tuleeko mitään. Moottoria pähkäilin ja mietiskelin että ruiskumoottori vois olla kuitenkin ihan fiksu idea kallistuksia ajatellen mutta moottori pitäisi kuitenkin olla ns. "stand alone" tyyppinen ratkaisu jossa moottorin ohjaukseen ei tarvi kuin vaijerin kaasupolkimelta ja perus sähköt.

Lainaus:
Lie fiiun akselit...

Onks ne käytössä sen jälkeen oltkaan, ku kisäjänis sen purki?
Mulla ei ole kyllä hajuakaan tästä asiasta mutta pikainen googletus näyttää että vois vaikka ollakin kun nuo tuennat ja panssarit jne. on ainakin pitkästi saman näköisiä.
Vastaa lainaten
  #28  
Vanha 16.01.2014, 11:34
GENOBI:n Avatar
GENOBI GENOBI ei ole kirjautuneena
Aktiivijäsen+++
 
Rekisteröitynyt: 25.07.07
Sijainti: huittinen, Finland.
Viestit: 498
Perusasetus

eikö JRBOWER tehnyt susukin juuri näin automaatti etuveto corolla,kemppi ja susukin jakis. terari (välikardaani) poikki ja monesti ja huiput oli jossain 35-40 kmh kohdalla.sukisukin akselit ja taisi niissä olla vielä vakiovälityksetkin.
__________________
TEAM KUTUNJUUSTO
Vastaa lainaten
  #29  
Vanha 16.01.2014, 12:03
Hencca:n Avatar
Hencca Hencca ei ole kirjautuneena
Aktiivijäsen+++
 
Rekisteröitynyt: 24.01.05
Sijainti: Sodankylä, Finland.
Viestit: 488
Perusasetus

Pointtihan koko systeemissä on se että sais sen jakiksen pois välistä. Automaatin perävälitys hoitaa jakolaatikon välityksen virkaa niin saapi yksinkertaisemman ja kevyemmän tekniikan + moottoria taaemmaksi painojakauman tasaamiseksi. Tuolla GENOBIn kuvaamalla tavalla sais kyllä kerralla riittävät välitykset kivikkokikkailuun/jängällä hiipimiseen.

Itse olen syksystä asti metsästäny sopivaa tekniikan luovuttajaa tästä lähialueelta tuloksetta ja olen jo pikkuhiljaa kääntymässä takaisin perinteiseen voimansiirtoon.
Vastaa lainaten
  #30  
Vanha 18.01.2014, 19:52
jiveB:n Avatar
jiveB jiveB ei ole kirjautuneena
Jäsen
 
Rekisteröitynyt: 03.02.04
Sijainti: italia
Viestit: 80
Question

Mites teitillä oli tehty se etuveto,takaveto, ei veto kytkentä?
eikos se ollut jotenkin kardaanissa, vai muistanko oikein?

Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja Jare Näytä viesti
Nonniin.

Elikkä aloitetaan nyt vaikka meitin tekemästä Alfasterista. Siinä oli 164 Alfa Romeon V6 +automaatti melko keskellä autoa pitkittäin. Laatikosta oli tasauspyörästö lukittu ja entiset alfan vetarien lähdöt toimi kardaanien laippoina. Välitykset oli riittävän tiuhat esim. Mogin peltiperät ja 44" Swamperit.

Kun taas hieman miettii, niin perinteisessä maasturissa on vaihteisto jossa välitykset jotain + jakolaatikko, jossa pikkupuolen välitys esim. 2:1. Etuveto auton laatikossa myös vaihteiston välitykset jotain ja sen jälkeen perävälitys hoitaa jakolaatikon tehtävää ja monissa etuveto autoissa etuperän välitys on luokkaa 3,5:1 tai 4:1 esim. Joten kokonaisvälitys tulee oleen samaa luokkaa, ku laittais jakolaatikkoon välityssarjan!!


Lars Dahlin tekemissä Spidereissahan on pääosin käytetty volkkarien koneita ja laatikoita ja sit Volvon akseleita. Eikä siis mitään muuta. Välitykset passaa aikahyvin mun mielestä.

Suurin ongelma mitä meille tuli aikoinaan oli se että pakki tuppas jäämään liiankin pieneks, eikä meinannu saada sit pyörää pyöriin tarpeeks peruuttaessa. Eli kannattaa hieman selvittää välitysten numeroita nykyisestä rakennelmasta ja siitä mitä suunnittelee, niin pystyy hieman arvioimaan, että miten se uus peli liikkuu.

Kjelliksen oransissa Spider kopiossa on juu tosiaan Toitsun kone ja laatikko, mutta voi noita tehdä ihan mistä vaan. Popo teki aikoinaan hondan tekniikalla Honda Jepin. Nykyäänhän auto tai sen jäänteet on saamassa uutta elämää Hakalan Esalla ja edelleen käytössä on Hondan tekniikka.

Eli tuskin kannattaa sitä jakolodjua sinne turhaan miettiä painoks mukaan, vaan laittaa suoraan etuveto tekniikan sille kohtaa runkoon, että saa jonkinlaiset kardaanit sopimaan.

Ai niin automaatin ja moottorin öljypohjia saattaa kans joutua hieman muutteleen, jotta voitelu ja automaatti pelaa offi käytössä tulevissa kellistelyissä.
Vastaa lainaten
  #31  
Vanha 16.02.2014, 21:13
JRpower:n Avatar
JRpower JRpower ei ole kirjautuneena
Aktiivijäsen++
 
Rekisteröitynyt: 27.09.09
Sijainti: Sastamala(keikyä)
Viestit: 310
Perusasetus

Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja GENOBI Näytä viesti
eikö JRBOWER tehnyt susukin juuri näin automaatti etuveto corolla,kemppi ja susukin jakis. terari (välikardaani) poikki ja monesti ja huiput oli jossain 35-40 kmh kohdalla.sukisukin akselit ja taisi niissä olla vielä vakiovälityksetkin.
Jeps näin juuri,eli mulla oli carinan 1,6 ruisku kone ja automaatti.Murikkaan kemppi ja toisesta vetarista Kardaani suzukin omaan,vakio jakolodjuun. Huiput jäi pieniks mut osa syy siihen saattoi olla se et jäi se sähköinen yli-vaihde laittamatta toimintaan.
Maastossa,kivillä jne todella upea ajaa koska se automaatti ja välitykset antoivat todella upean väännön. Miinuksena se et sen automaatin takia ei tuntenut et koska "voima" loppuu, esim jos kaikki pyörät oli jumissa niin se väänsi yleensä sen väli-kardaaninsa paskaks...
__________________
"ja taas kartaani pa***na!!!"


POWER TEAM

team PÖRÖ POWER
Vastaa lainaten
Vastaus


Käyttäjiä lukemassa tätä viestiketjua: 1 (0 jäsentä and 1 vierasta)
 

Pikalinkit

Samanlaisia viestiketjuja
Viestiketju Aloittaja Foorumi Vastauksia Viimeisin viesti
3K tekniikka Poor Tekniikka & Jutustelu 17 04.07.2010 10:17
M: BMW TD tekniikka. iroc O/M/V Varaosat ja tarvikkeet 8 14.02.2007 22:41
Suzukin jakolaatikon etuvedon pikkulaakerin vaihto jnu Tekniikka & Jutustelu 5 17.10.2006 14:47
M/V KE-20 Tekniikka Poor O/M/V Varaosat ja tarvikkeet 0 21.09.2006 18:41
m: Mj / Xj tekniikka Jeeper O/M/V Muut 0 21.07.2003 17:47


Sivu luotu: 22:45 (GMT +2).