Viestiketju: Ympäristö topiikki
Näytä yksittäinen viesti
  #5  
Vanha 09.01.2022, 10:27
Bj Andy:n Avatar
Bj Andy Bj Andy ei ole kirjautuneena
Legenda
 
Rekisteröitynyt: 14.09.08
Sijainti: Lemi,land of red potatoes
Viestit: 6.212
Perusasetus

Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja MiKo Näytä viesti
Eikö kenenkään muun mielestä sähkö ole ihan vitun kallista? Siis kaikkine sivukuluineen ja ollut jo pitemmän aikaa. On totta, että se sähkoautoilijan ns. tankillinen on halvempi kuin fossiilista tankkaavalla, mutta pitää muistaa, että ei elämä ole pelkkää autoilua vaan sähköä käytetään paljon muuhunkin. Ja jos sähkön hinta suhteutetaan tuohon fossiilisten hintaan niin kohta taloaan sähköllä lämmittävät maksavat siitä pakosta tuhansia euroja enemmän vuodessa vaikka olisikin ilma- ja maalämpöpumput käytössä..
Sähkö itsessään on tai oli vielä vuosi sitten, ja itselläni vielä vuoden, ihan edullista.

Mutta se kilowatin siirto on halvempaa taksilla kuin lankoja pitkin ja tietty rekalla vielä halvempaa.

Eli 2000 kWh siirto Lappeenranna simolantieltä Lemille maksaa sen n.150egeä ja 200 litran tynnyrillinen löpöä siitä vierestä tulee taksilla tai pakulla puoleen hintaan saman matkan.

Ja kyse on siis edelleen siitä last mile, siirrosta eli vähittäismyyjältä asiakkaalle.

Mutta koska tämä on ympäristö topicci niin on hyvä että se maailmankaikkeuden toiseksi kallein laitos tärähtää kohta toivottavasti käyntiin, eikä tulille.

Toki sen helpotus Euroopan energiapulaan jäänee marginaaliseksi koska Saksa sammutti vuoden vaihteessa kolme ydinvoimalaa. Jotka se aikoo korvata kaasulla ainakin osittain. Joka taas on fossiilista ja nuijaa, varsinkin jos sillä tehdään sähköä ja Saksassa ei kesäaikaan sitä hukkalämpöä saa menemään mihinkään.
EU kylläkin hakee maakaasulle vihreää statusta. Mitä se onkin jos metaani tehdään paskasta ja jätteistä. Muuten ihan yhtä fossiilia kuin öljykin.

Vihreässä siirtymässä on keskitytty liiaksi loppukäyttäjiin, ja unohdettu tuotanto. Siinä kun jokainen öljyn maalämpöön vaihtava tulee kuluttajaksi jäljelle jäävien voimalaitosten perään, niin homma uhkaa mennä mönkään koska kapasiteetti tulee vastaan, ja hinnat alkavat karkaamaan. En tiedä löpön hintaa just ny. Mutta pörssihintainen öljy versus pörssihintainen sähkö, niin peli lienee fossiili 1 ympäristö 0.

Mitään pakkokeinoja en kannata, eikä niitä edes tarvi. Liikenne sähköistyy, ja öljylämmitys häviää ajastaan ihan vaan siksi että vaihtoehdot on mukavampia, helpompia käyttää, ja ympäristöasiat hoituu siinä sivussa.

Tämä vaan vaatii lisää kestävää perusvoimaa, eli vesi tai ydinvoimaa.

E. Polttis 1.17 kesälaatu ja sähkö tällä hetkellä 0.22 tms. Eli 2.2€/öljylitra noin Niiku sinnepäin. Ja molempiin siirto päälle.
__________________
Oli kysymys mikä tahansa niin vastaus on TOYOTA
V..tut se mitään heikkoa ole...
Antsa. The member of Lahnajärven moottoriurheilusukeltajat Ry.
Only tool you need to keep your TOYOTA running, is welding machine.

Ostetaan Bj kuskin ovi. Pyyhkijän moottorin koppa.

Jyrsitään Kantoja.
Piikataan betonia eli tallin lattiat ym.Sekä muut Bobbari ja mönkkärityöt.
0500-752101/Antsa


Honda Rincon 650 ym.Työmönkkärijorinat löytyy tästä

Antsan Tuubi

Viimeksi muokannut Bj Andy : 09.01.2022 10:33
Vastaa lainaten