Näytä yksittäinen viesti
  #12  
Vanha 22.03.2020, 22:29
BJ-40/76 BJ-40/76 ei ole kirjautuneena
Legenda
 
Rekisteröitynyt: 11.05.09
Sijainti: Oulu
Viestit: 5.053
Perusasetus

Kannattaako ottaa riskiä?


Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja john_k Näytä viesti
Mog on vuodelta 1975 ja suomeen rekisteröity uutena -77, siitä ei mitata päästöjä. Taidan ottaa tavoitteeksi irroittaa vielä ajossa olevasta 1117: sta sen ahtimen ja imusarjan välissä olevan putken niin selviää miten se toimii ilman ahtoa.

OM352 vaihtui joskus ilmeisesti -80 luvun alussa OM366: ksi, pienin muutoksin. Kaikki kannen mitat pitää varmistaa tarkkaan tietysti mutta oletus on että ne on tarpeeksi samat koska näitä on jenkkilässä tehty.
Tuo turbon ahtopaineputken irroittaminen saa aikaan sen, että ahtimella ei ole vastapainetta.
Siis onko riski, että ahdin ottaa kierroksia liikaa, JOS kiihdyttää kaasu pohjassa?
Ainakin henkilöautoissa on sattunut turbovaurioita, kun ahtopaineletku on irronnut kiihdytettäessä. (mm. minun 2,3 td Mitsu galant, vm. 81 turbo alkoi vislaamaan enemmän, kun ahtopaine letku irtosi, toki oli aika reilusti "ruuvattu")

Minä ottasin tuon syöttöpumpulle menevän ahtopaineen tunnustelun letkun irti, ja jos hukkaportillinen ahdin, niin ehkä jumittasin hukkaportin auki.

Mutta nuo rivipumput luonteeltaan sellaisia, että en usko että tulee mitään ongelmia, vaikka vaihdat tuon turbottoman yläkerran. (vanha Kansi ahdistaa varmaan aika paljon, verrattuna tuohon 366 kanteen, mutta yleensä rivipumppua saa säädettyä niin pienelle kuin haluaa... Ja päästöjähän ei mitata, toki ei varmaan saa savuta aivan älyttömästi)

Tuon mukaan: https://barringtondieselclub.co.za/mercedes/366.html
366 turbottomassa on 134 hv/2800; 408 Nm/1400rpm, ja menisi mahdollisesti muutoskatsastuksella?
Ja 366 turbossa 168 hv/2600; 560Nm/1450rpm
Väännöt/tehot ilmoitettu mielenkiintoisiksi; siis turbossa max teho alemmilla kierroksilla kuin vaparissa; toki näin yleensä muissakin. Ja max vääntö isommilla kierroksilla, kuin vaparissa.
Ja se, että vääntö kasvaa turbolla n. 37%, mutta teho "vain" n. 25% viittaa siihen, että aika maltillisesti ahtopaineita, veikkaisin jotain suuruusluokkaa 0,7kg

Olisko sittenkin helpompi vaihtaa pakosarja vaparista/tehdä uusi pakoputki pakosarjasta alkaen? toki noita ahtimia on poistettu poistamalla ahtimen runko osa kompressoreineen, ja korvaamalla se rautaisella levyllä....

Tuo mogin konehuone on varmaan aika suuri ongelma, nimenomaan tuon kuskin puolen tilanpuutteen vuoksi... voiko konetta kääntää pikkasen etupäästä vänkärinpuolelle? jos taka kardaaninputken paikka pysyy paikallaan, niin akseligeometria ei muutu, ja etukardaanin pieni siirtyminen ei varmaan käytännössä haittaa?
Vastaa lainaten