Näytä yksittäinen viesti
  #350  
Vanha 20.04.2013, 20:22
Paavo Paavo ei ole kirjautuneena
Sankari
 
Rekisteröitynyt: 16.01.03
Sijainti: Oulu, Finland
Viestit: 4.359
Perusasetus

Moi,

tinasin itse ekat vannekehät pari-kolme vuotta sitten hirmuisessa kiireessä, mutta ennen hitsausta lueskelin tältä palstalta vähän muiden tekemisistä, ja virheistäkin, ekaa kertaa kun olin asialla.

Vaikutti että oleellista oli jättää vanteen huuli ja hitsaus palteeksi, jota vasten rengas painuu ja tiivistyy. Näin tein, ja tinasin kehät kiinni kaikella voimalla joka amatööri-itseoppineen tolskaajan valovirta-kempistä löytyy. Sitten laitoin vanteet kiinni pyöränapaan, ja lamellilaikalla tasoittelin vaan sen harjanteen.

Sitten vanteet polttomaalattiin, ja kaikista tuli kerralla 100% pitävät, yksikään ei vuotanut yhtään, eikä vioda edelleenkään.

Ekoja vanteita tehdessä ei tainnut kameraan jäädä montaakaan kuvaa, oli tosiaan vähän hoppu, mutta tässä olis talvirenkaiden (kapeat swampperit + volvon ketjut) vanteidenkehien tinailuista kuva:



Se haluttu "harjanne" näkyy hyvin, vaikka kuva on huono. Sen kun tasoittelee ympäri vanteen tasaiseksi niin hyvä tulee, ja maalia päälle. Kuvassa näkyy jotenkuten myös se viiste joka olisi syytä jättää ulkopuolelle, niin pultit imevät itsensä kierteelle helpommin.

Tuo on hitsattu kauan sitten, ei ole tullut edistettyä asiaa kun pokkerilla pääsee hankeen ihan riittävä hyvin, mitään erillisiä talvirenkaita/ketjuja ei ole tarvittu.

-Paavo
Vastaa lainaten