Näytä yksittäinen viesti
  #1  
Vanha 08.01.2013, 22:40
Hencca:n Avatar
Hencca Hencca ei ole kirjautuneena
Aktiivijäsen+++
 
Rekisteröitynyt: 24.01.05
Sijainti: Sodankylä, Finland.
Viestit: 488
Perusasetus

Land Rover Series pohdintaa/ideointia


Tilannehan on se että pihalla on muiden "ikuisuus projektien" seassa Land Rover Series 2A 88" STW 2.25D vm. 1964. Kun nyt tässä on alkanu tekemään mieli kevyempää tieliikennekelpoista maasturia tuli mieleen että onkos tällaisiin porukka naittanu muuta tekniikka 2.25 dieselin tilalle? Auto on kohtuu hyvässä kunnossa mutta liian kaukana MR. kuosista lukuisten pienempien ja isompien muutoksien takia. Ajatuksena oli että jos autoon löytyisi sopivilla (=riittävän hitailla) välityksillä vaihteisto + jakolaatikko ja joku suht kevyt bensa tai diesel moottori korvaamaan tuo nykyinen voimanlähde. Tehorajat ilmeisesti ovat katsastusta ajatellen aika suppeat mutta mihinkäs Roverilla olisi kiire muutenkaan... Lähinnä mielessä oli ns. "seutu" autoksi ja kevyemmille offireissuille sopiva kampe.

Kummallakos puolella suzukissa on kardaanit? sellaisesta varmaan löytyisi jakolaatikko sopivilla välityksillä(välitettynä toki) ja siihen joku sopiva kevyt moottori + ehkä jopa automaatti vaihteisto. Mites mersun OM601/602 automaatilla?

Lähinnä nyt tiedustelen että jos joku muu on aiemmin tehnyt tekniikka swappeja 88" land roveriin niin millaisiin ongelmiin on törmätty ja jääkö tässä nyt jotain olennaista huomaamatta...

Vastaa lainaten