Näytä yksittäinen viesti
  #10  
Vanha 06.01.2013, 08:20
jupasierra jupasierra ei ole kirjautuneena
Aktiivijäsen
 
Rekisteröitynyt: 16.03.09
Sijainti: Kotka
Viestit: 114
Perusasetus

Vai oliskos vika vaan yksinkertaisesti vakuumilinjastossa?
Siellä jossakin on todennäkösesti vakuumisäiliö (joku muovi- tai peltipallo), ja sitten epämääräinen lukumäärä erinäisiä letkuja imusarjan, bensalinjaston ja ilmanputsarin, sekä tietysti sen sisäilmankiertoventtiilin välillä.
Josko sieltä on vaan joku letku hapertunut tai liitos irronnut eikä vakuumi toimi niinkuin pitää? Tyhjäkäyntiinkin saattaa vaikuttaa kummasti.


Mahdollisesti, aikamoinen tutkiminen edessä.


Off asennossa on sisäkierto päällä ettei ajoviima tule vapaasti sisään lämppärin/ilmastoinnin kautta. Max asennossa taas otetaan sisältä jo viilennyttä ilmaa kiertoon mahdollisimman nopean jäähdytyksen aikaansaamiseksi (maailmassa on maita joissa on oikeesti lämmin, Suomessa tuo asento on tuskin tarpeen). Jos läppä on aina tossa sisäkiertoasennossa niin kyllä silloin huurtuukin. Jos et löydä vikaa alipainesysteemistä niin lukitsisin läpän ulkoasentoon, tuo sisäkierto on mielestäni Suomen oloissa tarpeeton.

Näin oln itsekin ajatellut sen toimintaperiaatteen. Ja läppä on jo lukittu ulkoasentoon.

Ilmastoinnin kuuluis ohjata tuota sisäkierron läppää siten, että kun kesähelteellä kytket ilmastoinnin täysille,kytkeytyy samalla myös sisäkierto.
Eli tuolla sisäkierrolla pyritään nopeuttamaan sisätilojen viilenemistä,kun ei oteta ulkoa helteistä ilmaa sisälle autoon vaan kierrätetään jo kerran viilennettyä uudelleen ilmastoinnin kennon läpi.
Varmaan joku anturi ohjaa tuota sisäkiertoa pikkuhiljaa pois,kun sisätilat on saatu viilennettyä sopivaks,tai sit se kääntyy ottamaan ilman ulkoa ku ilmastoinnin tehoa pienennetään. Todennäköisesti jälimmäinen vaihtoehto ku manuaali-ilmastoinnista oli kysymys.


Juurikin näin, mutta miksi alipainesäädin on jumittunut niin että pitää sitä läppää sisäkierrolla. Siis se on nyt siinä asennossa että se "vetää" vipua alaspäin, eli imee alipaineella. Siihen asentoon se on jumittunut. Teen vähän tutkimuksia ja päivittelen keskustelua uudestaan. Auto tosiaan käy tyhjäkäyntiä pikkaisen pätkien, ja pienissä nopeuksissa nykii hieman. Tämä viittaisi juuri haljenneseen/irronneseen letkuun ! Mutta kiitoksia tiedoista tähän asti, tämä foorumi toimii paremmin kuin mikään muu suomessa. Asiantuntevia neuvoja satelee
Vastaa lainaten