Viestiketju: DIY Jimmy projekti
Näytä yksittäinen viesti
  #22  
Vanha 18.12.2012, 00:24
HeikkiH:n Avatar
HeikkiH HeikkiH ei ole kirjautuneena
Sankari
 
Rekisteröitynyt: 14.01.03
Sijainti: Lappeenranta
Viestit: 3.606
Perusasetus

Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja Qtio Näytä viesti
Nuita arbin lukkoja ei ole tuohon 12-pulttiseen tarjolla tuolle välitykselle mikä tuossa on (3.42:1) löytyy vain 3.73:1 -> sopiviin, miksi? Eli mikä tuossa nopeammassa välityksessä rajoittaa lukon asentamista verraten hitaampiin?

Lisäksi, nuissa perissä on kyllä nyttenkin jonkinmoiset lukot. Edessä kitkalukko ja takana joku palalukko. Tekeekö nuilla mitään? Vähän semmonen käsitys että ei kovin kestäviä oo...
Kysynnän ja tarjonnan laki. Ei kannata valmistaa lukkoa sellaiselle vällärille ja akselille mitä ei juurikaan offihommissa käytetä.
3.42 välityksen lautaspyörä on paksumpi kuin 3.73 (carrier break osuu tuohon väliin), joten se vaatii kokonaan oman runkonsa lukolle. Jos tuo olisi toisinpäin niin siinä voisi käyttää paksumpaa lautaspyörää (kuten toimitaan 14-pulttisen ARB:n kanssa, se on 3.73 ->, joten 4.56 välityksen kanssa käytetään paksua lautaspyörää). Paras ratkaisu, ja helpoin jos vaihdat vällärit tuohon 3.73:1.

Taka-akselissa taitaa olla G80 optio, eli Eatonin valmistama Gov-Lok. Ihan hyvä lukko vakiona, mutta ei tykkää isoista renkaista ja raskaasta kaasujalasta. 31" menee hyvin, 33" vaatii jo rauhallista tatsia. Tuo lukko on keskipakotoiminen joka menee päälle (muistaakseni) alle 20km/h nopeudessa kun renkaiden nopeusero ylittää tietyn rajan. Lisätään iso ja painava rengas, niin taisi jopa käydä niin että lukko reagoi hieman myöhässä, joten renkaassa on pikkuisen liikaa vauhtia kun lukko huomaa nopeus eron ja lyö sen kiinni, lopputulos ennen pitkää murskaa.

Annat sen taka-akselin lukon olla niin kauan kun kestää, ja sit jos porsii ni laitat sinne vaikka Detroitin. Eteenhän saa kyllä ARB:n nykyiselle vällärille (RD117) jos vaa vetareiden rihlat natsaa.
__________________
Montenegro Offroad Club #21

Dodge Ram '95, Jeep ZJ '96

Viimeksi muokannut HeikkiH : 18.12.2012 00:36
Vastaa lainaten