Viestiketju: Talvirengas vai ei ?
Näytä yksittäinen viesti
  #80  
Vanha 12.12.2012, 15:19
tekniikkamies tekniikkamies ei ole kirjautuneena
Arvostettu jäsen
 
Rekisteröitynyt: 23.11.11
Sijainti: Päijät-Häme
Viestit: 2.949
Perusasetus

Aikaisempaa järeämmistä rekoista voisi olla oma keskustelu mielenkiintoinen, sellaista odotellessa lisähuomiona tulee mieleen, näyttää liikenteeseen tulleen aika paljon toisistaan poikkeavia ajoneuvoja, jotka ei välttämättä kolariturvallisuudeltaan mitään turvallisia.

On traktoriksi ja ties miksi rekattua mönkijää. On lähes yhtä nopeita traktoreita kuin mitä ennen ajoi kuorma-autot. Tehot rupeaa olemaan kuorma-autoluokkaa ja kokonaispainot saattaa olla aika mielenkiintoisia. Lisäksi on mopoautoja, joiden kuskit joka nuoria tai vanhoja. Kesällä on paljon moottoripyöriä.

Myös tavarankuljetukseen käytettävät ajoneuvot ovat monipuolistuneet. On tullut aika paljon kevytkuorma-autoja, joilla osalla hinataan perävaunuja joko jarruilla tai ilman.

Oma kokemus talvella työntöjarrulla olevan perävaunun vedosta on, että silloin ainakin pitäisi olla mahdollisimman pitävät renkaat.

Yksi juttu mikä käynyt mielessä, voisiko hiekoitusta kohdentaa enemmän kaikista kriittimpiin paikkoihin? Kun lähden kotoa, heti ensimmäinen risteys on sellainen joka on välillä turhankin liukas ja siinä monenlaista liikkujaa samaan aikaan, on kevyttä ja raskasta liikennettä. Myös mäki mukana kuviossa. Omasta mielestäni tässä kohtaa turvallisuutta parantaisi kun vaikka pickup autolla, traktorilla tms. risteyksestä ajaen hiekoituslaitteella aavistuksen täsmähiekoittaisi kyseistä liukasta risteystä vaikka kunnan käytössä olevalla kalustolla. Silloin urakoitsijat tekisi edelleen isommat hommat.

Osittain juuri yllättävän liukkaiden kohtien takia tarvii mahdollisimman pitävät renkaat. Lahdessa vähän vastaavanlainen kohta on kun autolla ajaa jäähallilta kohti Hennalaa. Autot jää sutimaan jäähallin kohdalla olevaan mäkeen.
Vastaa lainaten