Näytä yksittäinen viesti
  #32  
Vanha 02.12.2012, 22:37
Calmari Calmari ei ole kirjautuneena
Veteraani++
 
Rekisteröitynyt: 29.11.04
Sijainti: Suomen Texas, .
Viestit: 1.967
Perusasetus

Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja 2x4WD Näytä viesti
Kysyin tätä asiaa konttorilta mutta en saanut vastausta...

Kuinka on PV autojen laita?

Harkinnut tässä BJ75 vm -85 liikenteeseen ottoa. Auto on ostettu puolustusvoimien huutokaupasta ja tornipapereissa lukee maastohenkilöauto. Ei siis pakettiauto. Kuinkas tällaisen otto kaksikäyttöautoksi menee kun liekö valtio maksanut ollenkaan veroa? Henkilöautonhan kai saa kaksikäyttöautoksi mutta onkos tässä myös jotain ikä/verorasismia.
Kysyin 2007 Trafista ja sain vastauksen:
"Hei
Kyllä tuo alla kirjoittamani pitää edelleen paikkansa. Henkilö, jolta asiaa tiedustelitte oli (aivan oikein) pyytänyt Teitä esittämään kirjallisen tiedustelun AKElle.

Jos tuollainen auto olisi rekisteröity uutena tavalliseen rekisteriin pakettiautona (tai erikoisautona), se olisi ollut sen aikaisten säännösten perusteella autoverosta vapaa. Sellaisen muuttaminen henkilöautoksi ei olisi edelleenkään mahdollista ilman autoveron maksamista. Jos auto olisi ollut armeijan rekisterissä henkilöautona, sen voisi rekisteröidä henkilöautona riippumatta siitä onko siitä maksettu autoveroa vai ei. Valtiota ei ole vapautettu autoveron maksuvelvollisuudesta, mutta autot on saatettu vapauttaa verosta erillisellä päätöksellä ehdolla että niitä ei myydä tietyn ajan sisällä (yleensä 3 vuotta).

Terveisin
Jorma Kurtelius"

Tosin nykyisin Trafissa on porukka noista ajoista vaihtunut ja mennyt moniasia paljon hankalammaksi.
Vastaa lainaten