Näytä yksittäinen viesti
  #1  
Vanha 04.10.2012, 11:38
WinChester:n Avatar
WinChester WinChester ei ole kirjautuneena
Veteraani++
 
Rekisteröitynyt: 15.07.09
Sijainti: Viiala (Akaa)
Viestit: 1.900
Perusasetus

Hyvä akkulaturi harrastekäyttöön?


Ostin Motonetistä Einhellin 10A automaattilaturin neljällä kympillä. Kun latasin täysin tyhjentynyttä 60Ah akkua - sisävalot jääneet yöksi päälle - niin latausmittari ampaisi maksimiin ja parin sekunnin kuluttua sulake paloi iloisesti valokaarella.

Tyrkättyäni akkuun vanhan 4A laturin, josta automaattisulake on oikosulettu sen hajottua, niin tuo 30v vanha laturi alkoi ihan nätisti painaa 4A virtaa ilman mitään dramatiikkaa.

Soitettuani Motonetin asiakaspalvelluun sieltä kommentoitiin, että: "Tämmöisiä nämä nykyajan muuntajalaturit nyt ovat...". No, rahat sentään sain pienen neuvottelun jälkeen takaisin.

Mutta siis, mikä olisi hyvä harrastekäyttöön sopiva laturi seuraavilla spekseillä:

1) Pystyy lataamaan tyhjentynyttä akkua ilman sulakkeen palamista

2) Tartteis pukata 10A (12V), jottei tyhjän akun lataus kestä vuorokautta (= auton saisi käyntiin jo samana eikä vasta seuraavana päivänä)

3) Siinä olisi virtamittari, jotta tietää missä vaiheessa lataus on menossa ja katsomaan virrankulutusta, jos on muita virrankuluttajia (tarpeettomasti) päällä.

4) Ylläpitotoimintaa ei välttämättä tarvita, kun harrasteautoista huolimatta niillä ajetaan kohtuullisen usein tai sitten laturia voi tarvittaessa käyttää akun täyttämiseen.

5) Automaattitoimintaa ei välttämättä tarvita, kun laturia ei ole tarkoitus jättää kiinni akkuun kuin max vuorokaudeksi.

6) Hintaa max 60€.

__________________
Raha ja romut rauhottaa.
Vastaa lainaten