Näytä yksittäinen viesti
  #23  
Vanha 16.09.2012, 07:19
Kilppari Kilppari ei ole kirjautuneena
Jäsen
 
Rekisteröitynyt: 08.10.11
Sijainti: Nummi-Pusula, Finland
Viestit: 32
Perusasetus

Omaa kokemusta generaattoreista ja vaihtokytkimistä,muutama tullut asennettua.
Riippuu vähän käyttötarkoituksesta.
Jos meinaat jotain pikku moottoria 3~ pyörittää,esim vesipumppua ja pakastinta ja muutamaa valaisinta sähkökatkon ajan,niin silloin oma valinta on 13 hp Hondan moottorilla pensa ja tehoja 7 kvA eli abouttis 5,5 kw
Kytkentä ilman kallista vaihtokytkintä. 16 A pistoke pumpulle ja katkon aikana kumiroikka generaattorista moottorille ja roikat myös pakastimelle ja tilapäisvaloille.

Jos meinaat yksittäistä valovirtatyökalua pyörittää,niin silloin yksivaiheinen generaattori.Syy tähän,että valovirtaisesta genusta saa äkäisempää valovirta sähköä kun suhteessa voimavirtagenusta. Voimavirtagenu,kun ammentaa valovirran yhdestä käämin välistä,jolloin 5,5 kw 3~ genu tuottaa vain n 2,5 kW. Valovirta genu ( 2:3 osaa halvempi) jauhaa jo 3,3 kw!

Paras vaihtoehto,jos koko huushollia haluaa huudattaa varavoimalla on ehdottomasta traktorigenu,joka työstää traktorin ulosotosta jo 24 kW hinta todella edullinen polttomoottoreihin ja sit toimii jo sähkölämmityskin..

Hintaesimerkkejä joita ite oon myynyt alv 0
Hondan narustartti ( 9 hp ) 3,3 kw 1~ n.900 eur(pensa)
Hondan sähköstartti ( 13 hp ) 5,6 kw 3~ n 1550 eur(pensa)
Edellä mainitut ei sitten ole mitään mainoksia.
Sit tuommonen traktorilla pyörivä härpäke joka jauhaa jo 24 kw 2400 eur
Tossa hintaesimerkkejä joilla sitten todella pärjää ja laadukkaat moottorit.
Jos selvästi noita halvempia genuja myynnissä,niin veikkaan,että ovat aika surkeita esityksiä.
Sitten vielä tuosta vaihtokytkimen asennuksesta.
Koska hyvät genut on varustettu vikavirtasuojalla,(kiinalaisista tuskin löytyy), niin mittauskeskuksen PEN-johdin aiheuttaa vikavirran laukeamisen.
Enempää ohjeistusta kytkemisestä anna. Senverran voin vaan todeta,että niiden kanssa täytyy olla ehdottoman tarkka. Genukytkennöillä on sattunut paljon vahinkoja!!
Vastaa lainaten