Näytä yksittäinen viesti
  #2  
Vanha 08.09.2012, 07:32
temmi_hoo temmi_hoo ei ole kirjautuneena
Konkari
 
Rekisteröitynyt: 28.01.11
Sijainti: Jokikunta, Vihti, Suomi
Viestit: 553
Perusasetus

Halvoissa voimakoneissa ei ihmeemmin kovin kummosta sähkönsiistintää voi tapahtua, koska sähköä ei rakenneta uudestaan. Kuorman muuttuessa siis jännite ja taajuus vähän kuoppaa ja voimakoneen säätimen reagoinnista riippuen tasaantuu sitten heti tai vähän ajan sisään.

Jos näillä on tarkotus käyttää sähkömoottoritoimisia vehkeitä niin kolmivaiheinen oikosulkumoottori ei juuri kovin paljoa välitä sähkön laadun häiriöistä. Sähkön taajuuden muutos heijastuu heti myös moottorin pyörimiseen ja tämä voi haitata pyörivän koneen toimintaa tai olla haittaamatta.

Käytettävästä koneesta riippuen siis ennustaisin suodattamattoman kolmivaihegeneraattorin sähkön toimivan ihan hienosti suurimmalla osalla koneista, paitsi jos pyörimisnopeus ei saa dipata viereisen sirkkelin käynnistyessä.

Sikäli mikäli sähköllä on tarkotus käyttää jotain sähkömoottoria hienostuneempaa laitetta ois hyvä laittaa voimallinen suodatus eli esim online-toimintainen UPS tai sitten semmonen voimakone, mikä tasavirran kautta tekee invertterillä sitten laadukasta sähköä.

Ottamatta siis liian suuresti kantaa ite voimakoneen hankintaan ja käyttöön kerron tätä tarinaa noin sähkömoottrinkorjaajan näkökulmasta.
Vastaa lainaten