Viestiketju: Landrover Africassa
Näytä yksittäinen viesti
  #19  
Vanha 02.08.2012, 18:34
Nisu:n Avatar
Nisu Nisu ei ole kirjautuneena
Jäsen
 
Rekisteröitynyt: 28.05.08
Sijainti: Tarzanin naapurissa
Viestit: 77
Perusasetus

No niin jos vaikka postais välillä tännekin. Paljon on tapahtunut puistoja koluttu, muutettukkin välissä ja joulukuussa kutsuu Botswana.
Autolle tuli pakollinen 200 000km huolto kun ruttasin aika pahasti auton näkökulmasta. Vakuutusyhtiö halusi kolmesta liikkeestä tarjoukset mitä korjaus kustantaisi ja haitari oli 73 000 000 -95 000 000 kw välissä eli 15 000-20 000$. Laitoin oman tarjouksen ja jouduin todellakin keksimään kaikenlaista, mutta siltikin sain vain vähän yli 50 miljoonaa menemään. Kaikkea ei tosin mennyt eli kustannuksiin meni 2500£ eli melko edukkaasti. Ja käteen jäi sievoinen summa.
Vahinkoina konepelti, molemmat lokasuojat, vinssi ja puskuri, mootori ja vaihteiston gummityynyt, parkin valo, tukivarret, simpukka, sähköflektit, maski.

Kenepelti oiottiin ja samoin lokarit. Vinssi oli ehjä tosin vipu ja muoviosat uusiks, puskuriin lekaa, tukivarret oli ehjät ja samoin flektit. Maski väännettiin vanhasta alumiinisesta kattotelineestä ja rosteri verkosta jonka taakse vielä tiheäsilmäinen siemenverkko. Samalla alustan päivitystä uusien puslien ja terrafirma jousten ja iskarien kanssa. Myös detroitti taakse ja truetrack eteen. Uudet nivelet ja jotain muutakin sälää kuten bensatankki.

Ei muuta kuin safarille 3300km pohjois Zambiaan kattelemaan upeita putouksia. Yksi maailman toiseksi korkein n.240m ja sitten toisille jotka upeammat kuin Vicfalls. Uutta tankkia en vaihtanut joten vanha se sitten tietty antautui puolivälissä. 400km lähimpään tankkauspisteeseen katolla 80 l ja tankissa noin 100 l. Vuoto oli kuin olisi kusella ollut. Leiripaikkaan kovaa ja auton alle pimeässä. Saumat kaikki auki. Saumat oli sellasseella jollain korikitillä taivastaavalla ja mureni siis pois. Tietty paikatessa sivutankin letku (nylon) alkoi vuotamaan molemmista päistä. Toinen pää puoliksi poikki ja toinen pää halki. Korjaus saumoihin noin 70 cm saippua tuhka seosta. ja letkuun ensiapupakkauksesta löytyvää hypotermia peittoa ja letkuklemmaria. Varmastikin parempia korjauksia olisi mutta käytettiin kaikkein sopivimpia jotta saatiin nopeasti paikattua ettei hela monovesi lopu. Himaan päästiin kivasti nilkutellen ja nyt on uusi tankki vaihdettu ja meno voi jatkua.

Laittelen kuveja huomenissa jollei apinat hypi langoilla.
Vastaa lainaten