Viestiketju: automaattilukko
Näytä yksittäinen viesti
  #21  
Vanha 15.04.2012, 20:23
Timo_L:n Avatar
Timo_L Timo_L ei ole kirjautuneena
Legenda
 
Rekisteröitynyt: 26.08.06
Sijainti: Paloheinä, Helsinki
Viestit: 7.396
Perusasetus

Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja BJ-40/76 Näytä viesti
Siis tuo lukkohan ei ole tasauspyörästö, vaan "räikkä", siis kun toinen rengas haluaa pyöriä nopeammin mitä kardaani haluaa, niin nopeammin pyörivä puoli menee kohtaan, missä lukko pääsee hyppimään yli.
Toimintatapa on hyvinkin tuttu, oli mulla kolme vuotta käyttö- ja metsäautossa Detroit locker takaperässä

Lainaus:
siis kun autolla käännytään esim asfaltilla, takaveto päällä, VAIN sisäkurvin puoleinen rengas vetää, ulomman puoleinen ei ainakaan vedä, jos oikein tarkkaa katsotaan niin jarruttaa mitättömästi.
Ja jos tuo ei vaikuta ajokäytökseen, niin ei sitten
Ja liukkaalla tuo sisempi pyörä vetää helposti tyhjää, niin paljon että lukko ottaa molemmat takaset vetoon, ja kun sisäkurvin puoleinen luistaa jo valmiiksi, niin perä irtoaa helposti.

En sanonut, että takaperässä käyttökelvoton, ja jos tuo vapaastipyörivään oleva ero ei haittaa, niin siitä vaan käyttöautoonkin.
siis kärjistettynä liukkaalla; ensin puskee, ja sitten perä irti.
Tuo on se teoria, ja sitten käytäntö onkin eri asia

Kai se ajokäytös on tietysti vähän autostakin kiinni, mutta en kyllä ihan oikeasti huomannut sen enempää kuivalla kuin lumella tai jäälläkään mitään takalukosta aiheutunutta puskemista verrattuna siihen, että olisi ajanut avoimella perällä tai kitkalukolla. Tuli ajettua sekä kesäkumeilla, uusilla nastarenkailla kuin 35" Creepyillä lukon kanssa, ja kitkalukon kanssa kesärenkailla, nastoilla ja 31" Fedima Siroccoilla.

Mielestäni paras ajokäytös oli millä tahansa renkailla ja millä alustalla ajessa tuon Detroit lockerin kanssa. Toki jos reippaasti polkaisee niin lähteehän se perä aika lipakasti alta, mutta mieluummin johdonmukainen ja ennalta- arvattava käytös liukkaalla, kuin avoimen perän "lähtee- ei lähde"- fiilis. Ja toisaalta autoissa ollut neliveto, että jos se hanuri meinaa liian herkästi lähteä liukkaalla niin sitten nelikkoa päälle, joko avoin tai lukittu


Lainaus:
Ja korostin nimenomaan että ei paljoa kokemusta. (Kun tuntuu olevan että kukaan ei ksokaan suostu tarkastelemaan kriittisesti omia virheinvestointeja)

Ja esimerkiksi ristiriipunnassa korvaa täysin kytkettävän lukon, (jos ei tarvi tietoisesti sudittaa roikkuvaa rengasta.)

Ja siinä olette aivan oikeassa, että sähkö/paineilma jää pois; siis sitä kautta toimintavarmempi.
Automaattilukon huonoin puoli on se, että sitä ei saa pois päältä jos haluaisi. Oikein kriittisesti pelkkää katukäytöstä ajatellen varmaan torseni olisi parempi kuin palalukko tai kitkalukko, kun ei ole niin ärhäkkä ja toisaalta ei kulu kuten kitkalukko. Eipä minua kyllä kadulla koskaan haitannut, metsässä olisi satunnaisesti toivonut että saa takalukon pois päältä, kun olisi pitänyt päästä varovasti hiipien ajettua suorassa jotain kallistuksia liukkaalla.

Ja toimintavarmoja nuo tosiaan on, ei ollut Detroit lockerin kanssa ainakaan yhtään kertaa ongelmaa eikä mitään ylimääräisiä paukkeita tjsp. kuulunut.

Olisin hommanut tähän nykyiseenkin käyttikseen taakse palalukon jos olisi saanut, mutta kun ei saanut
__________________
Jeep Grand Cherokee 5.9 Limited LX, käyttöauto sopivasti maastoon varusteltuna.

Jeep Cherokee 4.0 - Ikuisuusprojekti Moggiakseleilla, 42" renkailla ja kaikensortin enemmän ja vähemmän oleellisilla ominaisuuksilla.

Jeep Cherokee 4.0 - Menehtyi kunniakkaasti Stadin Cruiseissa 5/2008.
Vastaa lainaten