Näytä yksittäinen viesti
  #1  
Vanha 28.01.2012, 10:31
tonikki tonikki ei ole kirjautuneena
Aktiivijäsen+++
 
Rekisteröitynyt: 17.09.11
Sijainti: Kajaani
Viestit: 436
Perusasetus

Hyytyneen diesel auton elvytys


Alkoi tuossa eilen Nissanin SD23 kone pätkimään ja osoittamaan hyytymisen merkkejä kesken ajon.
Siihen asti pelas hyvin, kunnes kävin tankkaamassa ABC-asemalla dieseliä. Parin kilometrin jälkeen tankkauksesta alkoi tuo nykiminen ja pätkiminen, kävi jo mielessä että mitä kura se ABC myy. Pääsin kuitenkin autolla lämmitystolpan ääreen.
Nyt aamulla kokeilin käynnistää autoa roikan päästä mutta ei jaksa käydä kuin pari sekunttia ja sitten hyytyy ja sammuu.

Kysymys kuuluukin, miten olette hyytynyttä diesel autoa elvyttäneet?

Riittääkö esim. tyhjennän suodattimet ja huuhtelen ne bensa/diesel sekoituksella sekä laitan tankkiin bensalla terästettyä dieseliä?

Paljonko bensaa uskaltaa yleensäkin dieselin sekaan laittaa että ei tule suurempi vitutus eli moottorivaurio vastaan? Jostain muistelen että ainakin ennen vanhaan käyttivät kaksitahtibensaa dieselin lisänä talvella, jonka pitäisi voidella suuttimiakin kuivempaa talvilaadun dieseliä käyttäessä.

Vai kannattaako suosiolla pitäytyä ihan noissa kaupan jäänesto aineissa?

Tukkiiko parafiini suodattimet niin että tuo huuhtelu ei tehoa? Mielessä kävi myös suodattimien irroittaminen ja lämmittäminen esim. kuumailmapuhaltimella. Irroittaako tämä kiteytyneen parafiinin suodattimista, vai onko sama mennä suosiolla suodatin ostoksille?

Suodattimet vaihdoin syksyllä uusiin. Sen jälkeen ei ole tosin vedeneroitinta tullut tyhjennettyä, ja kohtuu tyhjällä tankilla on tullut ajeltua joten voi olla hyvinkin kondenssivettäkin järjestelmässä. Vedenerottimen valo ei ole ilmoittanut ainakaan että vettä olisi suodattimissa liikaa, mutta valon toiminnastakaan ei ole varmaa tietoa.

Vastaa lainaten