Näytä yksittäinen viesti
  #152  
Vanha 18.12.2011, 22:48
BJ-40/76 BJ-40/76 ei ole kirjautuneena
Legenda
 
Rekisteröitynyt: 11.05.09
Sijainti: Oulu
Viestit: 5.053
Perusasetus

Ideoita jalostettavaksi


Meni pikkasen piiitkkääkksi

Kannataisiko laittaa tuohon mekaanisella vinssillä käytettävään auraan merkkivalot:
Siis tuohon vinssin vaijerin ja auran väliin jäykkä jousi, ja sitten sähkökytkin joka sytyttää vihreän merkkivalon että vaijeri on nyt löysällä.

Jäykän jousen voi korvata heikommalla vetojousella, mutta sitten pitää olla vaikkapa kettinki, joka ottaa kuorman vastaan kun jousi on venynyt vaikkapa 5 senttiä.

Toisen merkkivalon, ja vieläpä summerilla/äänimerkillä pistäsin puskulevyn ylä varoittimeksi, siis alkas hälyttään 5 cm ennenkä nostovara loppuu.

Ja kolmas idea jalostettavaksi: mekaanisen vinssin sähkökäyttö. vanhemmissa ulosotoissa lähtee taaksepäinkin kardaanilähtö, siihen pikakiinnikkeellä kardaani taaksepäin, ja siihen sitten ketjulla voimansiirto sähkömoottorilta. esim halpis vinssin moottori+releboksi.

ja neljäs, (ja hulluin?) pyöritetään sähkömoottorilla esim toyotan vinssin kulmavaihdetta, jossa on pelkästään n. 10cm pitkä kampi, joka nostaa/laskee puskulevyyn menevää jousitettua tankoa (tai kettinkiä/vaijeria).
-> tuolla jousitetulla tangolla saadaan pikkusen lisää painoa levylle.
ainut positiivinen tekijä tuossa ratkaisussa on tuo halpuus, tarvitaan vaan starttimoottori, 4 ketjupyörää (vois periaatteessa kestää polkupyörästä, mutta ei liene hätävarjelun liioittelua, jos jälkimmäinen välitys olis moposta. ja akseli ja pari laakeria.
toyotan vinssin kulmavaihteella nuo ketjuvälitykset vois arpoa esim. 1:15, siis moottoriin vaikkapa vaihdepyörän takapakatsasta se pienin ratas, ja sen parina pienin poljin koneistosta. (jos ei sattunut sopivat, niin helppo vaihtaa)
toisen poljin kammen tilalle sitten moposta 10 hampainen ja vinssin matoruuville vaikkapa 28-40 hampainen

p.s Tuosta Kope:n lumityökoneessa: Jos olis minun, niin tarkistaisin tuon ohjaus lohkon spekseistä, että onhan siellä sylinterin puolelta rajapaineventtiili takaisin säiliöön tms. (semmoisiakin lohkoja on, en vaan ole nähnyt luonnossa)
ja jos tuo "iskuylipaineventtiili? vai mikä se on?" puuttuu, niin harkitsisin sellaisen hankkimista ainakin tuolle levyn käännölle.

Toki kun katsoo noita sylintereitä, niin tuo ympäröivä mekaniikka korvaa tuon "isku/piikki paine varoventtiilin", laukeaminen korjataan rälläkällä ja hitsauskoneella.

Ja jos jatkan ekonomy- linjalla, niin etuveto autoissa on yleensä veto/työntö vaihdevaijereita, ja tuosta vaihdekepin mekaniikasta saa jo "valitsimen", pikkasen lisää, niin saat tuon lohkon toimimaan etänä.

Tuolla vinssikeskusteluissa sivuttiin tuon hydraulikaan vaaroja, tosin vähän isommassa kokoluokassa, mutta kun itselläni oli mayerin aura toyotan keulassa niin monta kertaa kurkistin leuka ratissa pahassa paikassa... siis
silmät noin vaaksan päässä tuosta sinun hytikka lohkosta

Yhden kerran olen traktorissa saanut "lepo/lukko tilassa" olevan sylinterin letkun "porsimaan", ja lähti maalit ja ruosteet alta silmän räpäyksen
letkusta häipyi paine runkoaisaan "sumupilvenä", ja alta silmänräpäyksen letku alkoi kusemaan kuin pikkupoika. Tuon jälkeen olen alkanut kunnioittaa noita hydraulisia juttuja, toki tilavuudet ovat pieniä, mutta ei se lohduta sun sattuu kohdalle alta sekunnin. (perheauton jarrunesteessä vielä suurempia? paineitaaa........)

Ja jos kukaan ei kokeilis mitään uutta, niin meillä olis paljon nykyistä paremmat öljylamput
Vastaa lainaten