Näytä yksittäinen viesti
  #36  
Vanha 11.08.2011, 23:05
BJ-40/76 BJ-40/76 ei ole kirjautuneena
Legenda
 
Rekisteröitynyt: 11.05.09
Sijainti: Oulu
Viestit: 5.053
Perusasetus

Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja Mikki Näytä viesti
Siirtopumppu kaikissa BOSCH:n jakajapumpuissa (samoin Diesel-Kiki ja Nippodenso) pumpun sisällä kotelosa ja on lamellipumppu (osa 84 ja kansi sille 23) Pumppu täydellisen mekaaninen ja tuottaa kammottavan paineen (teräslamellit). Lamelli jumiin 1kpl (4 -5 lamellia), ja tehot veks!
Paineella säädetään ainoastaan kierroksilla tapahtuvaa ennakonsäätöä (osa 31), koska käynnistäessä ei muuta säädetä kuin kone käyntiin. Millään muulla pumpun sisällä olevalla komponentilla ei säädetä eikä ohjata. Ruiskutusmäärä startatessa muuten on n. 3x suurempi luin maksimi ruiskutus ajon aikana...


Metsään arvattu...


Kiihdyttäen synkkään synkkenevään metsään....
Pumppuelementti ohjataan osalla 64? (huono numero ja vanha lukija!), jota ohjaa suoraan kaasuvipu (osa 3), joka menee 0-asentoon vain moottorijarrutuksessa (tai silloinkin ruiskauttaa pienen tipan osa voitelua varten!)


Nimenomaan! Se miten hyvin saadaan suodatettua partikkelit pois "majoneesista", ei muuta tosiasiaa, jotta "majoneesi" ei korkeapaineisena voitele pumppua, jolloin nestepää ja paluuvirtausventtiilit kuluvat. Lisäksi "majoneesissa" saattaa olla aineita, jotka tarttuvat metallipintaan ja aiheuttavat kulumista (ISO EHKÄ!)


Pumpun kotelon paineensääsin on osa 62 ja täysin mekaaninen. Saa irti ihan paikallaan, mutta ei vaikuta käynnistyvyyteen kuin sylkäistessään rojut ulos ja vuotamalla naftat pihalle. Tämän venttiilin "alla" virtaa kaikki käytettävä polttoaine, joka johdetaan pumpun koteloon ja sieltä moottoriin.

Näkyy olevan kuvan perusteella myös korkeapaine anturi joka on osa 71. Sillä mitataan saatu ruiskutuspaine (melkein voisin lyödä vetoa, jotta olisi luettavissa Kojootin testerillä???), joka sitten moottorinohjauksen kanssa hienosäätää kaasupolkimen asentoa pumpun sisällä. MUTTA EI VAIKUTA KÄYNNISTYVYYTEEN!!


Jos jossakin suuttimessa asentotunnistin ja kampiakselilla tunnistus, niin kyllä, edellyttäen jotta Toybota on sen ohjelmallisesti valmistanut...


Nyt ollaan vaarallisella osiolla. Hammas pieleen tarkoittaa n. 20-30* kampiakselille, joten alkaa paineet olla pytyn päällä kauhean aikaisin. Saattaa tuota mäntää ja kiertokankea tekemään mieli tulla katsomaan kiusaajaansa...

Pumpun säädön saat muuten mekaanisesti tarkastettua tuon paineentunnistimen alta! Näkyy päätytulpassa olevan kuitenkin se "tarkastus"-reikä


Joo, hyvin nuo lämpiää...
Taalvella mukava nojailla rekan tankkia vasten, kun parhaat olleet jopa +40*C vaikka ollut pakkasta muutama aste!!!
Ja nykyään Comonrail moottorit muuten vaativat tuon lauhduttimen, kun kanavassa on tuota painetta aika kunnioitettavasti. Ja nestehän lämpenee puristaessa, lisäksi ruiskuttamatta jäänyt polttoaine juosee kuuman suuttimen läpi (jäähdytyksen takia), joten siksi lisää tavaraa linjaan!

kaikkein karsen lauhdutin löytyy VW Passatin allta. On asennettu apparin jalkatilan ALLE muovilevyn ja korin väliin!!!
Joten onneksi olkoon, kun mökkitiellä ajaa kantoja ja kiviä vaistellen. Tai laskee soratiellä lappu lattiassa...

BJ40/76, älä ota tätä henkilökohtaisesti, mutta katkaisen vain "harha-ajattelun", jotta VE / VF pumppujen toimintaa miettivät ei saa vääränlaista toiminta mallin ajatusta 1KZE "vaimikätoinytoli" pumpun toiminnasta.

Esittämäsi ideat/ajatukset toimisi OIKEIN HIENOSTI CR-moottoreissa, joten oikeilla jäljillä olit, mutta liian "vanhassa" moottorissa!

Muuten tämä pumppu on samanlainen kuin muutkin jakajapumpu, mutta kaasuvivusto on vain sähköpotikalla ohjattu, ja ruiskutuspaineen tunnistuksella varustettu.

-MaTTi-
Katoppas tuo pumpun päädyssä oleva osa 39, jotta se on kiinni! Tarvittaessa saat multa lainaksi sen työkalun, koska sehän on kolmikantainen "mutteri". Näitä on silloin tällöin tullut vastaan löystyneenä, ja ollaan vaihdettu niitä uusiin "varmuuden vuoksi" kun tuo maksaa parikymppiä dieselpajalta, tai Bosch:lta.

Varmaankin Nippodenson pumppu tuossa, jolloin osia saa ATOY:lta (maahantuoja) tai JOS ON Diesel-Kiki, niin on silloin Bosch:n tuote (lisenssi valmistaja!!!) ja osia löyttykin esim. Keravalta Keski-Uudenmaan dieselistä tai Riihimäeltä Lohilahdelta.

Toinen mikä saattaa aiheuttaa tuota startin "venymistä" on osa 16 paluuvirtausventtiili, joka jättää painetta ruiskutusputkeen. Mutta vikaantuessaan aiheuttaa kylläkin tyhjäkäyntiin "rynkytystä" (katoppas Räkytäkyn viimeinen video, siinä ko. tyhjäkäynti on juuri "sellaista"), tai sitten sen paineen tekevän jousen osa 15 kuoleentuminen. Ja eihän tuon videon perusteella vielä kauheen pitkä startti ole, lähtee paremmin kuin uudet CR vehkeet!!!

Ja kyllähän 250tkm alkaa olla jo paikallaan korjata pumppua. Omasta Volvosta meni 280tkm kohdalla tiiviste, joten korjasin koko toosan saman tien!!! Johtu varmaan viitseliäisyydestä????
nyt olen pikkasen pahassa paikassa; netti pelkästään respassa.
palataanko osiaan viikon päästä?
Vastaa lainaten