Viestiketju: HDJ:n käyntiongelma
Näytä yksittäinen viesti
  #16  
Vanha 12.08.2010, 20:40
hunter hdj:n Avatar
hunter hdj hunter hdj ei ole kirjautuneena
Aktiivijäsen++
 
Rekisteröitynyt: 11.02.10
Sijainti: virtasalmi
Viestit: 339
Perusasetus

Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja Daniel Näytä viesti
No saahan ne rattaat laitettua väärin, tarkoitin sitä, että kun tuo pumppu pyörii ratasvälityksellä kampuralta niin ne ovat "yhtä puuta" eikä näin ollen pumpun ja kampuran merkit voisi osua kohdalleen. Molemmissa ykk merkki. Kyllä kasausvaiheessa tuli tarkistettua monta kertaa, että ne numerot osuivat kohdalleen. Kun käytin hihnaa irti, niin pyöritin moottorin ensin 1 sylinterin akk. toyotan manuaalin ohjeiden mukaisesti. Remmin ollessa irti moottoria pyöritettäessä muuttuu moottorin ja pumpun ajoituksen suhde nokka-akseliin. Tuolle akk. on merkit vain pumpussa ja nokkapyörässä.

Remmi on käytännössä uusi. Tosi sitä on jo käytetty monta kertaa irti, mutta kilometrejä sillä on varmaan n. 500km.
Tuon kiristimen jousen uusin (alkp. toyota), kun ajattelin tuon hihnan tärinän johtuvan siitä, samalla herkistelin sen kiristimen.
Kyllä tämä kieltämättä vaikuttaa siltä, että voisi johtua ruiskutusennakoista. Vika on tosin aivan samanlainen, kuin ennen pumppuremontteja ja noissa huolloissa todettiin ennakonsäätimen männän olevan jumissa.

Viimeisen pumppuremontin jälkeen, jossa uusittiin koko pumpun runko ja ajoittimen mäntä annoin paikallisen dieselpajan asentaa pumpun ja pistää ennakon kohdilleen, kun aloin epäilemään omia kykyjä.

Kyllähän tuon ennakon voisi vielä tarkistaa ja kokeilla aikaistaa pumppua hiukan. Tässä on jo ties kuinka mones kierros menossa muillakin tarkistuksilla .


Jep,jep.Videosta kuunneltuna aikas karkea on käynti kun kierroksia nostaa,jossain on jotain...??

Jos olet varma et perus-ajoitus merkit on kohdallaan.Kampiakselin suhde nokka-akseliin ja pumppu myös lovi merkissä katsottuna 10cm päästä vaaka-suoraan. 3 merkkiä vain.

jos näin on niin perus-ajoitus on OK.Mut sit on pumpun ennakko.

Kun pumppu on tullut pajalta niin oletko tarkastanut mitta-kellolla pumpun perästä ennakon mm Tehdas arvo on JAKK 1.29mm-1.35mm
jos pumppu on moottorista otettu irti niin kellolla on ennakko ajoitettava takaisin laitettaessa.. Voihan tietysti omia merkkejä missä se on ennen ollu mutta se on miten sen ottaa.

Pumpun päässä oleva säätö pakka kannattaa tarkistaa ettei ajoitus muutu itsestään jos lukitus ruuvit ei toimikaan niin kuin pitäisi..

PS nää on vaan vinkkejä. Toivottavasti jotain jelppiä.
Vastaa lainaten