Viestiketju: HDJ:n käyntiongelma
Näytä yksittäinen viesti
  #14  
Vanha 11.08.2010, 22:53
Daniel Daniel ei ole kirjautuneena
Aktiivijäsen
 
Rekisteröitynyt: 03.03.08
Sijainti: Hämeenlinnna, Finland.
Viestit: 113
Talking

Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja pee Näytä viesti
Tässä kohtaa tarkkana:

"Käytin tämän jälkeen vielä remiin irti ja laitoin takaisin. Tässä yhteydessä jouduin hiukan pyörittämään moottoria, että pumpun merkki meni aivan kohdalleen. En nyt tiedä johtuiko tuo siitä,ettei se ollut aivan kohdallaan, kun hihnan irroitin vai siitä että joku siirtyi irroitusvaiheessa."

Rattaillahan on merkit muistaaksein I ja II ja pisteet * ja ** tjsp... Näitä EI VOI(NE) laittaa väärin ... ???
Jos pumpun merkki tällöin ei osu kohdilleen, olet lähellä ongelmaa,,,

Olenpa paininut vastaavan ongelman kanssa MB merkissä liki 200 tkm, käyttänyt pumppua yhellä ja toisella pajalla, epäillyt ilmavikaa, vaihdellut tiivistetä, o-renkaita, kannen tiivistettä, venttiilinohjureita, hehkuja, yms yms. ja loppujenlopuks löytänyt ongelman liian myöshäisestä ajoituksesta

Eli: jos sulla on syöttöä runsaasti, ja ajoitus myöhäisen kintaalla, oire vois olla hyvinkin juuri kuvatunlainen, jaksaa sitten kierroksilla palaa kyllä, ennakonsäädin auttanee tässä (MB ssä ei ole), mutta välikierroksilla röpeltää, eli kamaa "tulee liikaa väärään aikaan"

Onks pumpun remmi uusittu ? Kiristin myös ? Alkup. vai tarvike ?



= tarkista ajoitus
No saahan ne rattaat laitettua väärin, tarkoitin sitä, että kun tuo pumppu pyörii ratasvälityksellä kampuralta niin ne ovat "yhtä puuta" eikä näin ollen pumpun ja kampuran merkit voisi osua kohdalleen. Molemmissa ykk merkki. Kyllä kasausvaiheessa tuli tarkistettua monta kertaa, että ne numerot osuivat kohdalleen. Kun käytin hihnaa irti, niin pyöritin moottorin ensin 1 sylinterin akk. toyotan manuaalin ohjeiden mukaisesti. Remmin ollessa irti moottoria pyöritettäessä muuttuu moottorin ja pumpun ajoituksen suhde nokka-akseliin. Tuolle akk. on merkit vain pumpussa ja nokkapyörässä.

Remmi on käytännössä uusi. Tosi sitä on jo käytetty monta kertaa irti, mutta kilometrejä sillä on varmaan n. 500km.
Tuon kiristimen jousen uusin (alkp. toyota), kun ajattelin tuon hihnan tärinän johtuvan siitä, samalla herkistelin sen kiristimen.
Kyllä tämä kieltämättä vaikuttaa siltä, että voisi johtua ruiskutusennakoista. Vika on tosin aivan samanlainen, kuin ennen pumppuremontteja ja noissa huolloissa todettiin ennakonsäätimen männän olevan jumissa.

Viimeisen pumppuremontin jälkeen, jossa uusittiin koko pumpun runko ja ajoittimen mäntä annoin paikallisen dieselpajan asentaa pumpun ja pistää ennakon kohdilleen, kun aloin epäilemään omia kykyjä.

Kyllähän tuon ennakon voisi vielä tarkistaa ja kokeilla aikaistaa pumppua hiukan. Tässä on jo ties kuinka mones kierros menossa muillakin tarkistuksilla .
Vastaa lainaten