Viestiketju: Vinssin kimppatilausta
Näytä yksittäinen viesti
  #15  
Vanha 13.10.2003, 08:33
Paavo Paavo ei ole kirjautuneena
Sankari
 
Rekisteröitynyt: 16.01.03
Sijainti: Oulu, Finland
Viestit: 4.359
Perusasetus

Vinssaukseen liittyvää oheislukemista:
http://www.pirate4x4.com/tech/billav...ery/index.html

Vinssin nostokykyyn liittyen: kaikki varmaan tietää minkä verran kumisaapas painaa, ja senkin kuinka kovasti sitä saa kiskoa suosta tai savesta. Vinssien voima ilmoitetaan siis ekalle kierrokselle eli kun vaijeri on lähes kokonaan ulkona, hyvin usein kelataan alle puolet vaijerista ulkona, joten nimellisvoima ei ole kokonaan käytössä. Esim ysipuolikas warni: sisin kierros 4313kg, uloin 3150kg.

Oman kokemuksen valossa suosittelisin mahdollisimman vahvaa vinssiä, eli sen mitä lompakko ja tila auton nokalla antaa myöten, isompi vinssi tietty painaa hieman enemmän mutta varmasti myös kestää pidempään, kun ei joudu äärirajoille kovin usein. Noista Ipen listaamista en laittaan ysitonnista pienempää rangen/pajeron/patrollin/tojotan kokoiseen eli painoiseen vehkeeseen.

Yx asia joka kannattaa huomioida kans on vinssin nopeus, jos moottori on pieni ja välitystä sikana niin tyhjän vaijerin kelaaminenkin on hidasta. Mutta nopeus ei kyllä ole se tärkein asia, mielestäni se on se että vinssi ylipäätään on ja toimii (myös märkänä ja likaisena ja aika ja joka kerta).

-Paavo

Vastaa lainaten