Näytä yksittäinen viesti
  #1  
Vanha 13.12.2009, 01:19
mikjus:n Avatar
mikjus mikjus ei ole kirjautuneena
Moderator
 
Rekisteröitynyt: 10.01.03
Sijainti: Lahti, Finland.
Viestit: 5.947
Perusasetus

Taas yksi HJ-60 ikuisuusrojekti (33 renkaat)


Alkaa olla jo niin paljo kysyttävää et aattelin pistää tulevasta "käyttis" rojektista juttuu. Sekun on sellanen juttu että kaupasta ei saa kunnon autoja ees käyttöautoksi niin kaiken joutuu itte rakentelmaan tai ainakin muutelemaan mieleisekseen.

Tämähän on sellanen ikuisuusrojekti joka on saanut väistyä koko ajan räkytäkyn entraamisen takia. Nyt pistin kuitenkin räkyttimen jäähylle ja puuhastellaan taas hetki tämän kanssa.

Ostin tämän 1984 HJ-60 ilman akseleita ja jakolaatikko osissa jo 2006 keväällä arttuperkule nimimerkiltä (kelpais muuten se pohjapanssari vieläkin). Hain raadon jyväskylästä kaverin dynalla joka oli ikumuistoinen reissu sekin. B moottorin puhdittama dyna oli aika elämys. Alku tuntu pikkasen hankalta kun varmaan ekaa kertää eläissäni ajoin rattivaihteisella. No jonkun kilometrin ajettuani ja kiroiltuani et ei helvetti niin sitten löytykin arpomalla vitos vaihde tolpasta ja homma alko sujumaan. No ei siin ky jyskälään ja hj lavalle. No takastullessa sitten kytillä oli ratsia ja tiensivuun. Ekana ihmeteltiin kantavuuksi mut ne riitti onneks. Mut sit ei löytynykkään rekisteriotetta mistään. Ei se viel mitään mut sitten kun kattovat tiedot koneelta niin verotkin oli maksamatta ja tämä siis laina auto. No ei siinä sitten muuta kun kilvet irti mut onneks sai ajaa himaan eikä tullu ees sakkoja. Kotimatkalla huimin paikka oli joku pirun pitkä ylämäki jossa dynalle sai tarjota pienintä pykälää ja hetken tuntu et näihköhän hyytyy.

No saatiin se sitten kotiin lopulta ja lavalta nostaessa vielä hajotettin takalasikin.

Hyvää täs autossa oli se että se on 3+3 paku ja SOA+33" otteessa. Myös mekaaninen vinssi oli upotettu hieman järkevämmin keulaan. Palkkihelmat ja putkipuskurit oli joku rakennellut myös. Vaikka auto oli ilman akseleita niin siinä oli ollut lukkoakselit soalla ja niiden lukkovivustot löytyi vielä ja muutenkin kaikki oli valmiina soa akseleita varten. No ei tälle rojektille sit oikeen jääny aikaa alituisen bjn rassaamisen takia. Ainoo mitä tohon sai tehtyä niin otin yhest toisest roju hjsta akselit ja sheivasin siit kiinnikkeet pois ja ne heitettiin auton alle hämyyn. Joitain osia hankin myös kuten bolt on highsteer kitin jenkeistä. Sit se vaan makas pari vuotta...

HJ 2006 keväällä. Auto haku kunnossa.


2Hkin oli vasta sisäänajettu.


Sit vasta 2008 syksyllä taas tuli uutta virtaa rojektiin kun kaverilta ostin 1989 vai 1990 HJ-61. Melko rumat noi nelikanttivalot mut ne voikin heittää romukasaan ja käyttää kauniita pyöreitä. Täs oli auravarustus mut kaveri riisu itte auran pois mut pumppu ja muu hytoliikka jäi. Peräskin on kiinnikkeet jollekkin soritusjutulle. Tää 61 kävi tosi nätisti mutta ei hievahtanutkaan ja epäiltiin jonkinlaista kytkin vikaa. Hyvää tässä oli vain 305000 ajettua kiometriä.


No eihän se hievahdakkaan kun levy on tämmönen


No ei siin sit mitään kun uutta kytkinpakettii tutkimaan ja tilasin sitte vilä syksyllä 2008 australiasta uuden exedyn safari tuff paketin jonka pitäs olla vähän vahvempi kun vakion (luvataan jopa 50% enemmän kestoo).


Tekniikan vaihtoo alottelin 2008 loppuvuodesta. Käytännössä sillon vaan purin 61 palasiks. Tais olla vast nyt kesällä kun sain vihdoin vaihdettuu 61 kojelaudan ja johtosarjan kuuskymppiseen ja vanha 2H nostettin pois keulalta.


Kytkin meni 12-htn perään vasta syksyllä 2009. Velipoika teki keskitystyökalun ja ekaa kertaa eläissäni käytin sellasta. Aikasemmin laitettu aina silmämääräsesti.


No sit vihdoin pääsin 61 akseleiden kimppuun ja vähän aikaa katottuani päätin heittää rumpujarrut romukasaan minne ne kaikki kuuluukin. Levyks otettin hiluksin levy joka nyt laitettiinkin navan päälle ja patrol satula kiinnitetään pienillä pultattavilla kiinnekeraudoilla vakio kilven pultteihin. Näin minimoidaan muutoksen. Ainoastaan napakappale piti sorvata pienemmäksi että levy mahtuu päälle ja levyn keskireikä isommaksi. Aikasemmassa bj toteutuksessa levy oli navan takana ja sen takia piti käyttää etunavan pyöränpultteja ja noin 5mm spaceria.



eikä tässä vielä kaikki, en vielä päässyt edes niihin kysymyksiin asti eli tarinointi jatkuu huomenna...


Viimeksi muokannut mikjus : 15.12.2009 13:58
Vastaa lainaten