Viestiketju: Lada Nivan parantelua
Näytä yksittäinen viesti
  #6  
Vanha 03.01.2009, 17:01
IHKULAINEN:n Avatar
IHKULAINEN IHKULAINEN ei ole kirjautuneena
Aktiivijäsen
 
Rekisteröitynyt: 09.08.07
Sijainti: Salo, Finland.
Viestit: 148
Perusasetus

Kirjotellaanpa taas jotain kun jotain on tolle tullu tehtyä.

2" sisähalkasijalla olevan pakoputkiston tein pakosarjalta loppuun asti. Takakardaanin vieressä läpivirtaava vaimennin jonka tein reikäputkesta, teräs-ja mineraalivillasta sekä kahdesta sammuttimesta. Takana joku työkoneen turbovaimennin. Tarvittaessa mahtuu vielä kolmaskin vaimennin. Huomasin että hyviä ja halpoja mutkia saa kun ostaa varaosa putkenosia. Itse osti jonkun Volvo takaputkia, joista sai hyvälaatuisia mutkia useamman. Hintaa tommosella mutkaputkella alle 10e ja mutkat paljon laadukkaampia kuin esim. motonetin pakoputken rakennus-mutkat.
Etuputkilla ei ollut oikein tilaa, ku en älynnyt tehdä pakoputkitunnelia samalla, ku tein vaihdelaatikolle tilaa. Mutta kyllä ne mahtus ku tarpeeks kauan värkkäs. Tosin alustamassat saattaa sulaa. :/

putket maalasin sinkki-alumiini maalilla. Pitäis kestää lämpöö ja näyttää hyvältä.

DIY-vaimennin:



takavaimennin:


etuputket:



Tuli myös pakosarjaa muokattuu hieman tiivisteiden mukaan. Melkoset pykälät oli kannesta pakosarjaan, ja "sekondääri" lähtöjä laajensin 33mm --> 39mm !



Nivan putki vs. 900hp Nissanin putki :C


Nivaan tulee Megasquirt II v3 ruiskua ja sytkää ohjaamaan.
Megasquirt-boksin rakennussarjan tilasin ameriikasta, tinailin sen tuossa olohuoneessa kasaan. Myös stimulaattorin kasasin, millä tuon boksin toiminta testataan. Hyvin pelaa!

Honda CBR900 40mm läppärungot hommasin täydellisenä pakettina Britanniasta Ebayn kautta halvalla.. Imusarjan tein vesijohtoputktesta ja -mutkista.

Rakennus-sarja:


Valmis boksi ja stimu:


Johtosarja:


Imusarjan teko.
7cm x 1cm laippaan reijät 35mm reikäsahalla ja akkukoneella n.30 asteen kulmassa.


vingun kanssa tarkempi sovitus kanteen. Hyvä tuli!



Melkeen kaikki osat on hankittuna. Läppärunkojen suuttimet olivat juuri oikean kokoiset, ja kaasuläpän asentoanturikin toimii boksin kanssa. imuilma ja moottorinlämpöanturitkin ostettu motonetistä ja kaliproitu. Lambda pitää vielä hommata ja sähköt tehdä. ...ja paljon muuta..

Kierroslukutieto ja perusennakko otetaan virranjakajan hall-anturilta, jota Mega ymmärtää suoraan. Täytyypi vielä jumittaa jakajan keskipako- ja alipaine-ennakkosäätimet.

Kytkinsysteemi tuli tuossa myös rakenneltuu. Heivasin Ladan nestekytkimen.
Jatkoin kytkinpoljinta konehuoneen puolelle ja virittelin takaveto-volvon kytkinvaijerin. Ihan hyvin pelaa. Ja saa hyvin säädettyy, ku säätö molemmista päistä.

poljin:


Konehuoneen puolelta. Täytyy joku laatikko tehä tohon päälle:


Ja auton alta:


Ja vielä jotain vanhoja kuvia:

Vasen koneen korva:


Oikea koneen korva:


Peugeotin flekti:


Vaihde- ja jakolaatikkotunneli. Tuli vähän laatikkomainen, mutta ajattelin että saa tehtyä tohon semmosen "rojukaukalon".:



"Joustoja" edessä ja takaa loppuu ulosjoustot kesken. Parantelua niinhin kunhan saadaan auto liikkeelle:


...Ja paljon vielä tehtävää että saa Nivan valmiiksi... kyllä se siitä.

Tää on "harjotteluprojekti" -ei oo ennen tullu autojen kanssa värkättyy. Pikkuhiljaa kaikkea uutta oppii. Virheitäkin tulee tehtyä ja oppirahoja maksettua..

Saa kommentoida!
__________________
Niva- ei tarvitse katua
Vastaa lainaten