Viestiketju: Hitsaus vehkeistä??
Näytä yksittäinen viesti
  #21  
Vanha 16.03.2008, 21:43
Kokku Kokku ei ole kirjautuneena
Aktiivijäsen++
 
Rekisteröitynyt: 29.01.07
Sijainti: Askola
Viestit: 350
Perusasetus

2kk sitte ostin itselle esab 2200i eli juuri toi kyseinen 15kg painava "reissukone". Paremmalla (enemmän säätöjä) panelilla ja kaukosäädinkolvilla hintaa tuli 2800€. Noin 400 hinnasta pois peruspanelilla. Kauheasti ei kokemusta tigeistä mutta tuntuu olevan ihan passeli laite. Viikonlopun juuri korjaillu alumiinikärryä.

Migeistä sitten kokemusta sitäkin enemmän.

Migilläkin menee alumiini mutta pitäisi olla eripaksuisia lankoja 2 tai 3. Ohuilla ainevahvuuksilla (alle 2mm) alkaa 1mm langan sulamiseen tarvittava virta olemaan niin suuri että menee läpi heittämällä jos ei ole pulssikone. Teflon-sukka spiraalin tilalle niin menee hyvin jopa 5m letkussa, ja tietenkin riittävästi väljä suutin al-langan laajenemisen takia. Lyhyessä letkussa (3m) on keiltu suht uudella spiraalilla hyvällä menestyksellä. Eli jos vähänkin enemmän hitsattavaa tai omakela niin kannattaa ostaa teflon-sukka. Pitää myöskin muistaa vetopyörien mahdollinen vaihtaminen. Yleensä normaali pyörät puree niin hyvin kiinni pehmeään lankaan ettei säätöjä saa riittävän löysälle.

Techno-Weldiä itsekin ihmetelly, pienet epäilyt kyseiseen tuotteeseen. Kai tolla joku pieni korjaaminen ohueen materiaaliin menee, mutta ala nyt tollasella jotain 6mm paksua kantavaa palkkia soheltaa. Aikanaan taisi olla joku toinenkin vastaava menetelmä, mutta se on jo unohtunut...

-Pinkkipaholainen-
Vastaa lainaten