Viestiketju: turbon ahtaminen hj61
Näytä yksittäinen viesti
  #6  
Vanha 27.02.2008, 12:06
-MAKE-:n Avatar
-MAKE- -MAKE- ei ole kirjautuneena
Sankari
 
Rekisteröitynyt: 11.02.05
Sijainti: Kangasala, Finland.
Viestit: 3.785
Perusasetus

Nuo ei sitten ymmärrä mitään.

[NOT]
Ensin laitat kunnon vapaavirtaus suodattimen imupuolelle mahdollisimman lähelle turboa. Esim. toi on todella hieno. Vapaavirtaussuodatin on tärkeä pienillä kierroksilla kun koneessa on vähän imua niin se auttaa tosi paljon. Tyhjäkäynnilläkin pääset jo noin 1,5 bariin.


Sitten isoilla kierroksilla todellisen tehon saat esiin kunnon vaimentimella ja mahdollisimman isoilla putken päillä vielä yhdistettynä tuohon vaimentimeen. Monet laittaa pelkän vaimentimen tai pelkän pakoputken pään mutta paras tulos saadaan ehdottomasti yhdistämällä vaimennin ja putken päät. Tuossa hienoja.




Tuolla viritysasteella tarvitset jo sitten ehdottomasti ahtopainemittarin. Tarpeeksi korkeaan paineeseen näyttävän mittarin hankinta voi vaan olla vaikeaa. Näytön pitäisi ylettyä ainakin 7 bariin muuten mittari voi hajota kun polkaiset oikein kunnolla.

Jos haluat ihan viimeisen silauksen niin sitten pitää säätää itse turboa. Tämän teet sitten omalla vastuullasi koska toimenpide on vaativa. Normaalisti turbossa on aivan liikaa massaa liikuvissa osissa ja liiallinen siipien määrä ahdistaa virtausta. Helppo tapa on poistaa imupuolelta joka toinen siipi ja vastaavasti vääntää loppujen kulmaa jyrkemmäksi. Sitten pakopuolelle sama siipien poisto mutta tällä puolella kulmia pitää vääntää loivemmaksi. Näin imupuolelle tulee mahdottomasti lisää painetta kaikilla kierrosalueilla.

Turbon muutoshan sitten pitää muutoskatsastaa ja sitä varten pitää käydä tehopenkissä. Suomessa vaan on harvassa tuon tehon kestävät penkit joten saatat joutua käymään Ruotsissa. [/NOT]

--Teknik, sano ryssä kun saranan näki.--
Kuvia matkan varrelta
Vastaa lainaten