Viestiketju: Hitsauksesta...
Näytä yksittäinen viesti
  #11  
Vanha 22.01.2008, 23:40
JiiPee JiiPee ei ole kirjautuneena
Moderator
 
Rekisteröitynyt: 13.08.03
Sijainti: Janakkala
Viestit: 6.316
Perusasetus

Lainaus:
quote:
patu-kuormaajan puomia hitsattiin rosteri puikolla. Helppo hitsata ja siistiä saumaa tuli mutta myöhemmin murtu uudelleen keskeltä saumaa. Yleensä on menny sauman vierestä mutta nyt meni keskeltä. Liekkö siltä kohtaa kovempi vai mikä..?
Taisi olla jäähtymiskutistuman aiheuttama. Sekaliitoksessa tulee lisäksi aineiden seostumisesta aiheutuvia ongelmia hitsin ja liitettävän aineen rajalle. Joskus jäähtymä halkaisee sekaliitoshitsin perusaineen puolelta, missä ei ole saumaa ollenkaan. Aineen ominaisuudet on silti muuttuneet ihan sauman vieressä.

Mustan ja kirkkaan sekaliitokseen, valuteräksen korjauksiin ja yleensä "vaikeiden" hitsattavien terästen puikko on esim. Esabin 67.45, jolla saa sitkeän hitsiaineen ja sen pitäisi olla vähemmän innokas imemään itseensä huonoja aineita niistä liitettävistä aineksista. Kovempi samanlainen sekaliitospuikko on 68.82, joka on lisäksi vielä hyvin helppo puikko hitsata, mutta maksaa reippaasti enemmän kuin joku saman paksuinen 48.00. Se ikävä puoli noilla erikoisemmilla tikuilla on. Mutta mieluummin maksan muutamasta puikosta kolminkertaisen hinnan kuin teen saman korjauksen kolmesti.


Offipalsta.com - sinne ne webwheelerit menneet on
Vastaa lainaten