Näytä yksittäinen viesti
  #4  
Vanha 05.10.2007, 12:52
JiiPee JiiPee ei ole kirjautuneena
Moderator
 
Rekisteröitynyt: 13.08.03
Sijainti: Janakkala
Viestit: 6.314
Perusasetus

Miten olisi sopivan paksuseinäinen putki niiden napojen väliin ja siihen 4mm levystä korvakkeet, joista LJ:n tai vastaavan vieterivekottimen jakarit ja panhardi? Vieterit sitten lautaselleen siihen akseliputken päälle soppeliin kohtaan ja iskarit jostakin välistä. Tekisit siis ikään kuin läjän taka-akselin kevyemmän version, ilman vetareita, jarruosia ja banjoa.

Jos hitsaat tukivarret suoraan akseliin, rajoittaa ne akselin keinumista lähes olemattomiin - jos ymmärsin oikein, eli jos suunnittelet jotakin U:n mallista systeemiä, jossa ne hitsatut tukivarret on U:n "sivut" ja akseliputki on U:n "pohja". Pitäisi ainakin olla melko letkeä se napojen välinen "putki", että sallii kiertymisen. U:n mallista akselirakennetta käytetään esim. etuvetovolkkareissa, mutta niissä navat on niiden varsien päässä ja varret yhdistävä osa on laakeroitu kumipuslilla koriin akselilinjan etupuolelta.

Omassa vieterikärryssä on L:n malliset tukivarret, joissa kiinnitys runkoon on kahdella puslalla rungon poikittaispalkkiin. L:n toisessa haarassa akselitapin takaa on sitten iskari ylöspäin ja akselitapin kohdalla vieteri pystyssä. Varret on evakuoitu etuveto-nissanista takaa, eli ei ole kaksiset kantavuudeltaan ja kestoltaan, mutta riittää hyvin 750kg jarrruttomaan.


Offipalsta.com - sinne ne webwheelerit menneet on
Vastaa lainaten