Viestiketju: Rangerin rakentelua
Näytä yksittäinen viesti
  #3  
Vanha 26.08.2007, 19:44
JiiPee JiiPee ei ole kirjautuneena
Moderator
 
Rekisteröitynyt: 13.08.03
Sijainti: Janakkala
Viestit: 6.315
Perusasetus

Jaa semmoiseen mazdaan, jossa on voortin merkki nokalla? Jos on kyse siitä, niin alla on jotakin tietoja, mutta jos se on joku Atlantin yli uitettu tuontiauto, niin sitten en tiedä mitään.

Pulttijako on yleistä japsimallia, eli 6x5.5".

Sellaiseen mazda-rangeriin pitäisi mennä ilman muutoksia 31" renkaat, jos on sopivalla offsetilla oleva vanne. Orggis peltivanne on niin sisällä (ET on n. +40), että 235/75R15 on jo aika lähellä yläpalloniveltä. Minun mielestä 31x10.5-15 ei sovi orggisvanteella 6.5x15" ottamatta kiinni sisäreunastaan. Joku on kohta eri mieltä asiasta, mutta on kai noita orggisvanteitakin ollut vähän erilaisia eri ikäisissä.

31" korkea rengas vaatii varmaan pientä trimmaamista muovipuskurin etu-alakulmaan. Omasta jouduin ottamaan puskurin etukulmaa tukevan peltilirpakkeen irti ja vähän sahaamaan puukkosahalla pois muovia alareunasta, mutta vanne oli ET -19, joka kääntäessä saa renkaan ulkoreunan edemmäs kuin esim. ET 0 vanne.

Ilman korikorotusta pitäisi mahtua 32" korkea rengas. Edessä vanteen offsetti täytyy valita niin, ettei renkaan ulkoreuna ota kiinni lokasuojan sisä-yläreunaan. Joku nollan paikkeilla oleva ET voisi olla aika sopiva. ET -19 vanteilla 32x12.5-15 renkaan ulkokulma hipaisee lokasuojan sisäpintaa ylhäällä maksimi sisäänjoustossa ja pyöräaukon reunaan, jos on rengas käännettynä.


Offipalsta.com - sinne ne webwheelerit menneet on
Vastaa lainaten