Näytä yksittäinen viesti
  #19  
Vanha 03.12.2006, 23:05
Revolver Revolver ei ole kirjautuneena
Veteraani+
 
Rekisteröitynyt: 18.10.04
Sijainti: Porvoo, Finland
Viestit: 1.516
Perusasetus

Viikonlopun aikana tuli taas rakenneltua. Tai no perjantai/launtai meni Shuttlen Donna projektin kimpussa. Välillä pitää sitäkin ropata kun nyt sitä taas pystyy rakentamaan . Perjantaina vedettiin bensaletkut uaziin ja katottiin että saatiin bensaa pumpulle asti.
Tänään sitten meni uazin kimpussa. Asennettiin kaasari ja vedettiin vähän letkua (kiertoletku sisätilanlämppärin sijasta, kiertoletku öljynlauhduttimen sijasta). Väliaikainen syyläriasennus pistetiin myös. Syyläriksi tulee henkilöauto ladan syyläri. Katsotaan jos riittää. Täytettiin kone öljyllä (15w-45, ei löytynyt 20w-50 jota suositeltiin) ja alettiin vetelemään sähköjä. Hetken aikaa piti ajatella että miten se spagetti piti mennä mutta saatin kytketty oikein.
Pyöriteltiin konetta startilla vaan niin että öljyt pääsi pyöriskelemään. Tarpeeksi kun sitä harrastettiin niin käytiin syömässä <img src=icon_smile_big.gif border=0 align=middle> Sitten oli jo starttauksen aika. Kytkettiin puola mukaan peliin ja alettiin jurnuttaa. Ei mitään. Pähkäiltiin ja jurnuteltiin ja mitattiin. Ei mitään. Shuttle sitten vähän purkasi virranjakajaa ja sieltä se vika löytyi. Joku perkeleen pieni käikäile oli vähän juntturassa ja kipinää ei tullut. Siihen vähän öljyä ja uudet mittaukset. Nyt alkoi kipinää löytyä!
Ei muuta kun jurnutusta ja bensaa koneelle niin maan perusteellisesti. Kerran lupasi.. Ja eikun lisää. Siitä se kone sitten hörähti käyntiin <img src=icon_smile_big.gif border=0 align=middle><img src=icon_smile_big.gif border=0 align=middle> Kyllä siinä huulet meni korviin asti kun suora kuutonen lotkotti ilman pakoputkea menemään <img src=icon_smile_tongue.gif border=0 align=middle> Säädöt kyllä oli varmaan ihan päin helevattia mutta kone kuitenkin kävi. Pysyi jopa käynnissä ihan hyvin. Vähän mittailtiin strobolla, tyhjäkäynti kierrokset oli 600rpm, ja vähän kierroksia kun annettiin niin nousi 1400rpm. Sillon oli jo aikamoinen mekkala kun ei pakoputkesta ollut tietoa.
Savu oli sitten jotain ihan eri maata (nyt tiedän miksi sanotaan että otetaa ensimmäiset SAVUT koneesta) <img src=icon_smile_big.gif border=0 align=middle> Pako ja imusarjat kun olivat enemmän tai vähemmän täynnä varastorasvaa. Varastointi öljyä varmaan löytyi myös koneen sisältä. Joten savua riitti mutta kyllä se siitä väheni. Mikään paikka ei edes vuotanut öljyä tai jäähdytysvettä. Tai nojoo, kaasari vuosi kyllä bensaa. No se ei niin vaarallista ole, korjaussarja löytyy niin sillä se varmaan hoituu

Ja kuvia:

Testpenkki apparin puolelta.



Testipenkki kuskin puolelta kuvattuna.


Kaasarin ja konepellin välissä noin 6cm. Pitäisi mahtua joku rööri menemään erilliselle ilmanputsaripöntölle.


Lievää savua jo havaittavissa <img src=icon_smile_wink.gif border=0 align=middle>


Kone lupailee jo, ja savua syntyy..


Savu lisääntyy ja hymyt levenee... <img src=icon_smile_big.gif border=0 align=middle>


... ja kierrokset nousee


Imu ja pakosarja savuaa ulkopuolelta kun varastorasva palaa pois.


MADE IN USSR K131!!!


Ja ensi viikolla on sopivasti keskiviikosta lähtien viikonloppua niin ehtii taas hyvin rakentamaan <img src=icon_smile_big.gif border=0 align=middle>
Perkele, nyt on hyvä fiilis!

UAZ-315126
"Ulyanovsky Avtomobilny Zavod"
Vastaa lainaten