Näytä yksittäinen viesti
  #7  
Vanha 23.10.2006, 22:51
Timo_L:n Avatar
Timo_L Timo_L ei ole kirjautuneena
Legenda
 
Rekisteröitynyt: 26.08.06
Sijainti: Paloheinä, Helsinki
Viestit: 7.395
Perusasetus

Ja kun niistä jenkkien "peruslukoista" kysyttiin, niin ne vakiolukot ei yleensä ole varsinaisia lukkoja vaan nimenomaan kitkalukkoja. Eli limited slippejä, sallii siis tietysti jonkin verran pyörimiseroa kuten tiedät. Kuluu enemmän tai vähemmän nopeasti, ja pahemmissa paikoissa niistä ei oikein ole mitään iloa.

Sitten taas nuo mm. Detroitin (Tractech) valmistamat torsen- tyyppiset (Detroit Truetrac) limited slipit toimii paljon paremmin kun ovat rattaiden käyttämiä, jolloin "väkisin" menee aina vähintään osa väännöstä pitävälle pyörälle. Varsin näppäriä etuakselilla jos ei halua kytkettävää lukkoa - kääntyvyys/ ajettavuus säilyy kohtuullisena verrattuna automaattitoimiseen 100% lukkoon (Detroit Locker, Aussie, yms.).

Noista Aussielockereista ja Powertraxin yms. yms. "lunchbox"- lokkereista jo kerrottiinkin, käytännössä 100% lukkoja veto päällä, korvaavat siis ne pikkurattaat perämurikan sisältä. Ei voi asentaa LSD- tyypisen perämurikan sisälle, kun eivät sinne yksinkertaisesti mene.

Sitten taas muita automaattitoimisia 100% lukkoja on mm. Detroit Locker, eli veto päällä molemmat tassut vetää samaa tahtia, ja taasen veto poissa esim. mutkassa renkaat voivat pyöriä eri tahtia. Korvaavat kokonaan alkuperäisen perämurikan, joten on yleensä kestävämpiä kuin nuo lunchbox- tyypiset. Toiminta on kuitenkin aivan samanlainen. Huono puoli on se, että perän joutuu shimmittämään uudestaan tuollaista asennettaessa - eli samalla kannattaa sitten vaihtaa myös tiheämmät välitykset akseleille jos siihen on tarvetta..

Mitähän noita vielä.. onhan vielä tietysti Auburnin ECTED, jossa on siis samassa paketissa sekä LSD- ominaisuus, että 100% lukko (elektronisesti kytkettävä). NO, periaatteessa kaikki on kuitenkin idealtaan enemmän tai vähemmän samanlaisia, toteutus on sitten se mikä on yleensäö erilainen.

Kyllä mall crawlerillakin pääsee.

edit: pikku editointia

Edited by - Timo_L on 24/10/2006 00:41:57
Vastaa lainaten