Näytä yksittäinen viesti
  #3  
Vanha 23.10.2006, 21:54
Nalle:n Avatar
Nalle Nalle ei ole kirjautuneena
Veteraani+
 
Rekisteröitynyt: 16.12.03
Sijainti: Sodankylä
Viestit: 1.665
Perusasetus

OK. ELi ARBn lukko toimii paineilmalla siten, että paineilma ohjataan lukkoon perän kuoren läpi. Paineilma liikuttaa lukon sisällä jousikuormitteista holkkia joka paineilman voimasta lukitsee lukon, tai paineilman ulostullessa vapauttaa lukon.

Aussie locker asennetaan perämurikkaan siten, että perässä asustava ristitappi erottaa lukon keskiosassa olevat hammastetut levyt toisistaan ja kytkee ne vetoakselissa oleviin vastakappaleisiin kiinni.. Mitenköhän sen nyt kansantajuisesti selittäis?

Vilkaise tätä linkkiä, niin lukon toimintaperiaate selvinnee helposti. http://www.cros4wd.com/aussielocker.shtml

Muutoin kaikenmaailman mekaanisesti toimivat tasauspyörästön lukot toiminevat siten, että jokin (vaijeri, solenoidi, joku muu..) ohjaa lukon kytkentäholkin siirtohaarukkaa/vastaavaa osaa, joka joko kytkee tai vapauttaa lukon. Uudemmissa Cruisereisssa ECU todennäköisesti haistelee pyörien pyörimissuuntaa, pyörimiseroja ja nopeuksia ja sen mukaan päättää lukon toiminnasta. Uusimmissa maastureissa "lukot" toimivat taas siten, että esim. luistonesto pyrkii jarruttamaan sutivaa pyörää ja siten ohjaa voimaa pitävälle pyörälle. Näitä keksintöjä en enää ainakaan itse kutsuisi lukoiksi, vaan joiksikin ihan muiksi. Ehkä vaikka toisen sukupolven luistonrajoittimiksi tai miksi vaan.

Toivottasti en ainakaan sekoittanut lisää.


Kaivaa se..

www.nalle-offroad.com
Vastaa lainaten