Näytä yksittäinen viesti
  #1  
Vanha 17.01.2007, 23:25
Timo_L:n Avatar
Timo_L Timo_L ei ole kirjautuneena
Legenda
 
Rekisteröitynyt: 26.08.06
Sijainti: Paloheinä, Helsinki
Viestit: 7.398
Perusasetus

Kahden akun käyttö (12V systeemi)


edit: Perkele, tämähän muuten meni iahn väärään osastoon.. <img src=icon_smile_blush.gif border=0 align=middle> Huomannutkaan että lueskelin tapahtumapuolta enkä tekniikkaa.. <img src=icon_smile_blackeye.gif border=0 align=middle>


Kun on nämä autosähköpuolen asiat sillain puoliksi vähän hukassa, niin tuli mieleen muutamia kysymyksiä tupla- akun käytöstä.. Kun olisi tarkoitus pitää yksi akku keulalla orkkispaikassa, toinen akku sijoittaa takaronttiin (kunnolla paketoituna/ tuuletuksella ulos luonnollisesti..).

Niin mitenkäs nyt sitten johdotuspuoli.. molemmista akuista luonnollisesti maadoitus mahdollisimman lähelle, ja tietysti myös lohkon/ startin/ vinssin maadoitukset on oltava kunnossa. Ideana olisi vetää keulan akulta johto vinssille, takakontista startille (kyllä, löytyy huomattavan paksu kuparipiuha ettei tule virta- tai sulamisongelmia). Laturilta tietysti johdot molemmille akuille jotta jollain tavalla lataakin.

Mietintää tässä aiheuttaa lähinnä se, että tarvitseeko noita akkuja yhdistää toisiinsa jollain muulla tavalla, vai toimiiko homma kunnolla miettimilläni kytkennöillä. Yhtenä ideana ajattelin, että vedän laturilta piuhan jakoblokille konehuoneessa olevan akun lähelle, siitä sitten johdot molemmille akuille. Tuokin johto on kyllä riittävän paksua tavaraa (muistaakseni 24mm^2). Tuleeko kahdella akulla ongelmia laturin kanssa? Tiedän kyllä että Jeeppien laturit on aika sutta ja sekundaa, mutta tarvitseeko kahden akun käyttö lisää ampeerien tuotantoa laturilta?


Eli ideoita/ ohjeita kaivataan.. kahta akkua en pysty kovin helpolla takakonttiin (tai mihinkään muuallekkaan) laittamaan, kun auto on ihan päivittäisessä käytössä ja tilanpuute iskisi.

Kyllä mall crawlerillakin pääsee.

Edited by - Timo_L on 18/01/2007 00:07:41

Edited by - baxxter on 18/01/2007 01:11:23

__________________
Jeep Grand Cherokee 5.9 Limited LX, käyttöauto sopivasti maastoon varusteltuna.

Jeep Cherokee 4.0 - Ikuisuusprojekti Moggiakseleilla, 42" renkailla ja kaikensortin enemmän ja vähemmän oleellisilla ominaisuuksilla.

Jeep Cherokee 4.0 - Menehtyi kunniakkaasti Stadin Cruiseissa 5/2008.
Vastaa lainaten