Viestiketju: Warn Tabor 9k huolto
Näytä yksittäinen viesti
  #1  
Vanha 02.12.2006, 00:13
Killman:n Avatar
Killman Killman ei ole kirjautuneena
Veteraani+
 
Rekisteröitynyt: 09.02.05
Sijainti: Helsinki
Viestit: 1.461
Perusasetus

Warn Tabor 9k huolto


Tässä kuvakertomus Tabor 9k jarrun ja moottorin hiilien vaihdosta. Kun tämä ei ole aivan rakenteluprojekti niin ehkä parempi täällä tekniikassa.

Atlokilta uusi jarru koska vanhaan jousitoimisen ei saa enään uusia jousia.

Jarru: Brake Assy 32455. Hintaa paketilla vajaa 120 e. Uudet jarrupalat, jarrun avaus "hylsy", päätyratas ja kaksi eripituista kuusiotankoa joista lyhyempi oli sopiva tähän.



Edelleen ilmeni että ainoa moottorinpään varaosanumero tarkoittaa uutta moottoria, mutta kun vain hiilet oli finaalissa. Hiilisarja 4 kpl osa 140377 9x19. Adita oy hintaan 13 e. Kuvassa vanhat hiilet ja uudet joihin puristettu ja tinattu kaapelikengät päihin.



Käytetyt kemikaalit, 150 asteen vaseliinia moottorin päähän, mölyrasvaa hiukan lisää planeettaan ja jarrunpuhdistusainetta rumpuputken sisäpuolelle koska uudet jarrupalat ovat samanlaista hihnaa kuin jarruissa yleensä. Putkessa oli vaihteesta jalkautunutta vaseliinin sekaista pölyä joka oli saatava pois.



Kun rumpu oli puhdas sisäpuolelta ilmeni että vanha ja uusi jarru eivät tule samalle kohdalle. Tämä on hyvä juttu koska vanha jarru on kuluttanut sisäpuolta ja Atlokissa suositeltiin hoonausta että pinta tulisi kuntoon hihnoja varten. Siis hoonausta tms ei tarvita koska uusi jarru tulee juuri sijaansa keskemmälle jos sisäpinta ei ole esim ruosteen raiskaama. Tässä kuvassa osat suurinpiirtein niillä kohdilla kun ne tulevat rummun sisään.



Uuden jarrun hihnapinnat ovat tuon pahvitötterön alla. PAHVITÖTTERÖÄ EI SAA POISTAA ENNEN RUMPUUN ASENNUSTA! Voi päästä itku, älä kokeile! Huomaa vanhan ja uuden jarrun paikan eron.



Leikkasin vaahtomuovista "tiivisteen" jonka tarkoitus on estää rasvoja valumasta rummun sisälle ja jarruhihnoihin.



Se asettuu aivan planeetan päähä. Vaihtoväli tällä tiivisteellä lienee n. vuosi eli aina kun vinssi aukaistaan.



Sitten jarrutsydeemi sisään, menee helposti kun kääntää moottorin akselille tulevasta avausholkista. Liutetaan pahvitötsän sisältä rumpuun. Itse aion pitää tuon pahvitötsän mukana jos vinsin jarrun joutuu joskus ulostamaan jostain syystä matkalla niin saa sen sitten taas sisään.



Sitten moottorin kimppuun. Jostain syystä hiilien päät eivät menneet kollektorin kanssa tasan? Vanhoissakin hiilissä näyttää olevan pykälä kulumassa?? Wain Warnin Wanhat insinöörit tietävät miksi näin. Ehkä se painuu hiukan lisää kun pultit kiristää. Katso että hiilien johdot eivät pääse ottamaan kiinnityspultteihin kiinni. Kollektori oli hyvän värinen joten sille en tehnyt mitään. Tarpeen vaatiessa voisi kai kevyesti pyyhkäistä 600sella jos siltä tuntuu. Asiantuntijat korjatkaa.



Tavoilleni uskollisena hiukan kuparitahnaa moottorin pultteihin, vaikka en usko että ehtivät jumittaa ennen seuraavaa aukaisua.



En tiedä onko tämä muoviliukupinta itsevoiteleva, mutta sipaisin siihen 150 astetta kestävää rasvaa aivan kevyesti (ettei valahda hihnoille).



Planeetan rasvat oli hyvässä kunnossa, laitoin hiukan lisää (en niin paljon kuin kuvasta muka näyttää)



Siinähän se on kasassa, en vielä toki tiedä toimiiko.



Ei juuri hikeä, ei verta eikä kyyneleitä, rauhallisesti tehden 2-3 tunnin juttu.

Ajankuluna otin työn ohessa muutaman lasillisen Argentiinalaista Malbec'ia. Tummanpunainen, täyteläinen, hiukan herukkaa, tanniininen, hiukan kellaria. Voimakas viipyilevä maku. Seuraavaan vuosihuoltoon valitsen ehkä jonkun Uuden mantereen Cabernet Sauvignonin, hiukan kevyempi kuin Malbec. Sen kera tulee ainakin hyviä suunnistuskarttoja.

Jos asiantuntijoilla on lisättävää / korjattavaa niin antakaa tietonne ilmi. Tein tämän ensimmäistä kertaa, joten ylläoleva ei ole Jumalan sanaa.

Pannaampa tähän vielä aiheeseen liittyvä aikaisempi topikki

http://www.petrisimolin.com/thepalst...TOPIC_ID=21380










Edited by - Killman on 02/12/2006 00:26:14

Vastaa lainaten