Näytä yksittäinen viesti
  #11  
Vanha 01.08.2005, 11:37
tug3 tug3 ei ole kirjautuneena
Aktiivijäsen+
 
Rekisteröitynyt: 06.02.04
Sijainti: Kello-koski, Finland.
Viestit: 256
Perusasetus

Kulutuksesta vielä...
Käytännössä parin tonnin painonen auto syö aina sen reippaasti yli kympin, varsinkin neliveto. Kunnossa oleva ruiskumoottori ei taas normaaliajossa koskaan syö yli 20. Siihen ne putoo kaikki. Se taas onko se oman ajokin kulutus 10 vai 20 onkin kiinni kuskista itsestä, joten muiden tuloksilla ei ole merkitystä.

Tottakai siihen vaikuttaa onko auto vanha (kaasari) vai uusi (ruisku) ja missä kunnossa sen yksilö on. Taaskaan muiden autojen kulutuksella ei ole merkitystä, koska autot on yksilöitä. Vain uudessa autossa voidaan ilmoittaa luvut ja verrata niidä yksilöiden välillä. Tosin taas se kulutus riippuu ensisijaisesti kuskista (ajotavasta).

Ja kun autoon pistetään kiinni rahaa 10-20t euroo (tai enempi), niin sen kulutuksella ei pitäis olla kauheeta välii. Siis sen, onko kulutus nyt 12 vai 13 litraa satasella. Nimittäin se yksi litra ero on 100 0000 kilomertrilla vasta sen 1000 euroo. Ja tommosella ajomäärällä muut huollot vaikuttaa 10 kertaisesti kustannuksiin. Tottakai sillä on väliä kuluttaako auto 10 vai 20 litraa, mutta sen nyt tietää jo kättelyssä, että mikään iso maasturi kunnon kasilla ei syö 10 - edes alamäessä. Ja taas palataan tohon käytetyn auton yksilökuntoon...

Vertaisin vaikka Chevyn veronsiirtofarkkuihin. Kaasarikoneinen semmonen syö 10-25 litraa, kaasarin (ja hiukka muidenkin osien) kunnosta ja ajotavasta riippuen. Eli jos "mun" Chevy syö 10 maantiellä ja naapurin 20, niin mistä kukaan tietää mitä se kaupan oleva kolmas syö?

--
Mitä eroa on Jeepillä? - Sitä mutasempi, mitä pörisee!
Vastaa lainaten