Näytä yksittäinen viesti
  #10  
Vanha 22.05.2005, 11:30
-MaTTi-:n Avatar
-MaTTi- -MaTTi- ei ole kirjautuneena
Guru
 
Rekisteröitynyt: 27.07.04
Sijainti: Jokela, Finland.
Viestit: 10.989
Perusasetus

Lainaus:
quote:
Lainaus:
quote:Yleensä nopeusmittari on säädetty tehtaalla näyttämään hiukan liikaa (n. 5 km/h) ja matkamittari aika tarkkaan just. Sulla todnäk jää puuttumaan jokunen kilometri matkamittarista.
Jaa, voihan tuo olla noinkin, vaan eipä se heitto paljoa ole kuitenkaan, mihinkään suuntaan. Itse joskus pohdin, että eihän rengaskoolla ole mitään väliä, koska kaikki osat pyörivät minkä pyörivät, matkamittari näyttää tekniikan kannalta aina oikein ja niellyn tien määrä vain vaihtelee. Tämä siis huoltovälejä ajatellen.

Ite kans vähä ajatellu samallalailla, mulla näyttää matkamittari abaut 13 % liian vähän. Pitäis ainakin mettäkäyttöautoissa olla käyttötuntimittari niinkuin vaikka traktoreissa. Tietäis vähän kauanko se motti on pyöriny.

Ittee on ihmetyttäny nuo jakohihnan vaihtovälit, jollain kaupparatsuilla tulee kilsat täyteen äkkiä, mut ei se hihna ole niin montaa kertaa pyöriny kuin joissain pizzatakseissa. Sama juttu vaikka vanhoissa Corolloissa, 4-v. ja 5-v. sama vaihtoväli, vaikka nelipykäläisen kone varmasti pyörii sadallatonnilla enemmän kuin viislovisen. Pitäis olla jokin samanlainen haistelija hihnan kunnolle kuin öljyllekin nyky-longlifeöljy-autoissa. Ei niitä kukaan ihan huvikseen vaihtele tai maksele varsinkaan. Eriasia johonki vanhaan Volkkariin, vaik tohon vaimokkeen Jettaan: remmi 7.60€ ja kiristin 15.50€, vaihtaa puoleentuntiin.

Niin, nyt siitä (Jetasta) piiputti matkamittarikin, nopeusmittari kyllä rullaa, pitää siis vaihdella ihan mutu-tuntumalta öljyt. Ei jaksa ruveta vaihtamaan mittaria ton takia. Öljytikku kun on alarajassa niin sitten uudet öljyt, ennen kun pääsi reilun kymppitonnin.



Edited by - -MaTTi- on 22/05/2005 12:31:13
Vastaa lainaten