Viestiketju: Dieselin pakoputkisto
Näytä yksittäinen viesti
  #4  
Vanha 12.05.2005, 20:39
JF JF ei ole kirjautuneena
Veteraani++
 
Rekisteröitynyt: 14.11.03
Sijainti: Espoo
Viestit: 1.786
Perusasetus

Dieselit ovat tosiaan aika herkkiä pakoputkiston vastapaineelle, eikä dieselkone tosiaan mitään vastapainetta vaadikaan. Sitä tarvitsevat vain vapaasti hengittävät bensakoneet joilla on muutenkin vakavia nokka-akseli- ja seossuhdeongelmia.

Dieselin putki voi tosiaan mennä tukkoon, koska dieselin pakokaasuissa on jonkun verran nokea ja hiukkasta. Etenkin kun LJ:n orkkispönttö on sellainen "kolmen solan pato" on siihen jopa jonkunlainen todennäköisyys. Monissa traktoreissahan on jo iät ja ajat jätetty villat pois kokonaan äänenvaimentimesta, juuri etteivät tukkeutuisi.

Sellainenkin muistui nyt mieleen, että ajelin firman Hiluxin perässä joskus kun se oli melkein uusi (alle 20 tkm ajettu), ja kun kaveri polkaisi Tuusulan moottoritien alussa polkimen lattiaan, pöläytti se putkestaan ihan valtavan mustan nokipilven (tuskin oli mikään syötönsäädöllinen juttu, kun ilmiö ei tietääkseni ole toistunut sen jälkeen). Päättelimme että sen täytyi olla seurausta auton aiemmasta käytöstä, kun se oli pyörinyt pelkästään yhdellä tehdasalueella käytännössä ensimmäiset 17 tuhatta kilometriään ja siten moottori oli tuskin ikinä saanut käydä kovin pitkää aikaa yhtäjaksoisesti, ja pakoputki oli siten karstoittunut pikkuhiljaa ja kyseinen tukkeuma aukesi sitten yhdellä kertaa kanssa-autoilijoiden ihmetykseksi.

Vastaa lainaten