Viestiketju: Dieselin lisäaineet?
Näytä yksittäinen viesti
  #13  
Vanha 23.04.2005, 13:39
Niksutin@ Niksutin@ ei ole kirjautuneena
Jäsen
 
Rekisteröitynyt: 24.10.04
Sijainti: Sortavala, Russia.
Viestit: 51
Perusasetus

Kokemuksia on ollu ainakin USA dieseleissä tuon 2-T öljyn puolesta.. Itä dieseli kun on hieman kuivempaa ja "arctika" laatu oikein kovinki kuivaa.. Hiacen kone oikein kilisee =) mutta ajelin hojolla parikin vuotta enemmän tai vähemmän itä-dieselillä eikä siinä kyllä ollu muuta eroa kuin tyhjäkäynti laski noin 50-100 kierrosta ja veto hieman heikkeni, jos tankkasi useamman tankillisen putkeen "toblivoa".
Nyt kun vaihtui tuo kulkine HDJ80seen niin tarttee taas varmaankin alkaa suosimaan 2-T öljyä seassa kun muuttui pumpun malli..
Minun mielestä kotimaisen pumppudieselin sekaan ei tarvitse lisätä mitään litkuja ,mutta toisaalta nykyisin vaaditaan esim trakroreissa käytettävän erillistä moottoripolttoöljyä eikä takuu vastaa jos on käytetty normaalia lämmitysöljyä tai löpöä.
Eli kyllä moottoritekniikan mennessä eteenpäin ja syöttöpumppujen muuttuessa henkimaailman älybökseiksi niin polttoaineeltakin vaaditaan enemmän, ihmetelty on sitäkin tosiasiaa että miten nuo isot traktori ja kone valmistajat toimivat tehdastakuu asioissa esim Venäjällä tai USAssa jotka ovat tunnettuja huonosta polttoöljyn laadustaan..

Vastaa lainaten