Näytä yksittäinen viesti
  #37  
Vanha 08.04.2024, 17:55
myllis myllis ei ole kirjautuneena
Veteraani
 
Rekisteröitynyt: 13.01.03
Sijainti: Kyrsälä
Viestit: 1.043
Perusasetus

<<<Avaappas nyt Myllis tätä vakuutusasiaa, eli mitä tällä tarkoitat? Huononi miten? Kilpailijavakuutus, mikä se on?>>>

Siis se on liittynyt tuohon AKK.n alaisuudessa ajavien kilpailuilsenssiin, ilman että sitä lunastaa kuskille ja apukuskille ei ajeta AKK:n alaisissa kisoissa metriäkään. Lisenssin hintaa on perusteltu juuri siihen liittyvällä vakuutuksella, joka vielä viime vuonna kattoi kuskin ja apukuskin sekä huonossa tapauksessa myös katsojan henkilövahingot. Tästä vuodesta lähtien vakuutus ei kata enää kuskin eikä apukuskin henkilövahinkoja vaan ainoastaan katsojien. Eli AKK ryssi sopimuksen ja se on selvä huononnus entiseen. Huvittavinta on, että AKK:n PR-toimisto kehuu uutta vakuutusta käänteentekeväksi (jota se kyllä huononnoksien kanssa onkin).

Sen lisenssin vakuutusturva ei ole tällä hetkellä sen kummempi kuin mitä on yleisesti tapahtumajärjestäjien käyttämä tapahtuman vastuvakuutus mitä esim. Harrasteautourheilun Keskusjärjestö tarjoaa esim. harrasteautoralliin osallistuville ja se ei maksa autokunnalle mitään eri maksua. Sen maksaa järjestäjä ja vakuutus on halpa, varsinkin kun se jyvitetään kaikkien osallistuvien kesken osaliistumismaksuun. Yhä enemmän tuo AKK:n lisenssi liittyy AKK:n tapaan (joka on AKK:lla aina ollut pääasia) eli kerätä itselleen kaikki mahdolliset roposet kilpailuista. Mitään ei tule vastapainoksi.

Korjataan myös samalla se monien virheluulo, että Eurotrial -kilpailiu eli EM:t olisi jotenkin FIA:n ja sitä kautta AKK:n alainen. Eurotrial organisaatiolla ei ole mitään tekemistä ko. järjestöjen kanssa eikä voisikaan,koska monessa Euroopan maassa Offroad ei kuulu paikallisen FIA/AKK kuvion alle. Otetaan nyt vaikka englanti esimerkiksi, missä offroad toimintaa pyörittää All-Wheel-Drive Club. Sen mitä itse tiedän historiasta (Eurotrial organisaatiohan on vanha) niin silloin, kun Ravijoelle 1999 (Ravijoen kisa oli ns. villikisa eli ajettiin AKK:n ulkopuolella) järjestettiin ensimmäiset Suomen EM -kisat niin keskustelu käytiin kokonaisuudessaan Saksan Geläandewagen Klubin kanssa. Sittemmin organisaation töitä siirrettiin Tsekkeihin ja nykyisin pääosa tehdään Sveitsissä. Suomeen on vaan jotenkin piintynyt tuo FIA/AKK - Eurotrial yhteneväisyys.
__________________
Jablonkaa, jablonkaa sitä äiti koittaa piilottaa sama se, löydän ne!

Viimeksi muokannut myllis : 08.04.2024 18:08
Vastaa lainaten