Näytä yksittäinen viesti
  #28  
Vanha 20.02.2024, 01:18
metsuri91:n Avatar
metsuri91 metsuri91 ei ole kirjautuneena
Aktiivijäsen
 
Rekisteröitynyt: 08.10.14
Sijainti: Tuusula
Viestit: 106
Perusasetus

Piti mennä mökille rassaamaan traktoria, mutta puolessa välissä hankikahluuta piti ottaa pikku heijjaus pakilla taaksepäin ja edestä kuuluin poks ja sen jälkee hakkaavaa ääntä.












Elikkä etuakseli on valualumiinia ja kuten aikaisemmin todettu heikko. Nyt siis pakittaessa kierroksia käyttäen kytkintä nopeasti nostattamalla akselin takakannake murtui irti akselista ja pinion kolkutti kardaanin kera öljypohjaa ja vaihdelaatikon kylkeä. Eli tätä laitetta ei ole vakiomuodossaan suunniteltu marjamummo ajoja kummoisempaan maastoon.

Onneksi takavedolla pääsi sitten ajelemaan kotia kunhan ensin traktorilla sai tuon vetovammaisen vedettyä takaisin tielle. Mitään muuta ei onneksi hajonnut.

Tarkoitus on tuo kiinnitys korjata jollain u-pultti virityksen tapaisella kasaan. Tosin sitten seuraavalla kertaa halkeama on jossain muualla.

Ongelmalta välttyy vaihtamalla alumiiniperän sisuskalut valurauta akselin kuoriin. Valurauta akseli löytyy vastaavasta grand vitarasta jossa on 2.0hdi kone ja joissain 2.5 ja 2.7 v6 koneisissa on myös tuota vahvempaa akselia.

Perän etupään kiinnityksen kumipuslat kannattanee vaihtaa jäykempiin jottai vedätyksessä tuo akseli ei pääse hypyttämään

Jos jollakulla sattuu löytymään rautaista etuakselia niin sellaista voi minulle tarjota.

Viimeksi muokannut metsuri91 : 14.03.2024 10:31
Vastaa lainaten