Viestiketju: Metallimiesten palkka
Näytä yksittäinen viesti
  #23  
Vanha 06.02.2024, 13:06
Hcet:n Avatar
Hcet Hcet ei ole kirjautuneena
Konkari+
 
Rekisteröitynyt: 08.07.15
Sijainti: Tampere
Viestit: 667
Perusasetus

Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja tekniikkamies Näytä viesti
Miksihän hyvätuloisia kannustetaan suuremmilla eduilla ja työstä poispotkimisestakin maksetaan, mutta pienituloista kannustetaan porkkanan sijasta kepillä?

Jos 10 000 kuussa tienaava saa 1000 euroa lisää palkkaa, se koetaan olevan ok, mutta eikö 1500 euroa tienaavan luulisi saavan enempi kannustusta 1000 eurosta?

Ihmetyttää myös miksi hyvätuloista osaajaa pitää erityisesti motivoida, mutta pienituloista ei?
Eiköhän se ole juuri toisinpäin. Duunari tasolla työntekijää on lähes mahdoton irtisanoa, mutta ylemmällä tasolla riittää että näyttää oven suuntaan jos ei naama miellytä.

Taasen osaajia ei ole kaikilla aloilla riittävästi jolloin on pakko houkutella palkalla/eduilla. Se on sitä samaa markkinataloutta kuin vaikka käytetyissä autoissa. mk2 GTI golfista pitää maksaa ihan rahaa jos hyvän löytää, mutta perus neloskorisesta mitä on kolmetoista tusinassa ei tarvitse montaa tonnia köyhtyä.

Suomessa on vielä verotus hoidettu niin hyvin että mediaani keskituloisen tuloluokasta ei kannata paljoa lisätöitä ottaa jos ei ole luvassa vähintään 1000€ lisää, kaikki sitä pienempi lisäys hukkuu lähes suoraan verotukseen.
Vastaa lainaten