Näytä yksittäinen viesti
  #7  
Vanha 06.12.2023, 22:44
lepoantti lepoantti ei ole kirjautuneena
Arvostettu jäsen
 
Rekisteröitynyt: 27.01.05
Sijainti: Sawo, Leppävirta
Viestit: 2.671
Perusasetus

menee vähän ohi äänimaailman mutta menköön...

Molemmissa ulkoinen tcu, canformancessa ei tarvitse ottaa askin mekatroniikkaa ulos ja kaivaa orkkis "aivoja" ulos. Lamikin asennuksessa ei ollut mitään ongelmaa vaikka alussa hiukan jännitti. Mekatroniikka irti ja hallittu "aivoleikkaus", juotettiin piirilevy tilalle, sitten piuhat kiinni ja kytkettiin virrat systeemiin ennen kasausta jotta voitiin todeta yhteyden löytyneen. Tuttu joka on näiden kanssa vehdannut, sanoi can tcu:n olevan helpompi asentaa ja kuulemma soveltuu siviiliajoon paremmin.

Muuten voisin olettaa asennuksen olevan hyvin samankaltainen molemmissa, johtotehtäviä ecun ja muiden väylään tulevien laitteiden osalta. Auton puolelta tcu ei tarvitse kuin virtaa ja jarruvalo eli poljinsignaalin.

Lamikin purkki tilataan omilla spekseillä, moottorin teho/vääntö rpm, välitykset, rengaskoko jne. Taisi tosin meillä olla vähän sinnepäin syötetty nämä tiedot. Poika on useamman tunnin istunut läppäri sylissään ja opetellut tätä, minä vanha ukko olen vain ollut henkisenä tukena, juoksupoikana ja karkeiden mekaanisten osien valmistajana. Jos läppäri pysyy käsissä, ymmärtää lontoota jollakin tapaa ja riittää uskallus tehdä erilaisia asetuksia niin sillä oppii. Säädettävää ja ominaisuuksia on paljon, lieneekö ihmisikä riittää kaikkeen. Kaikesta tästä huolimatta aski toimii hienosti, tekee sitä mitä pyytää. On mukava ajaa, suorastaan hymyilyttää kun pääsee ajamaan.

Jos kone laatikko käy yhteen tai on saatavilla valmis palikka niin sittenhän se on plug and play. Meillä laatikon ja koneen liittämiseen täytyi tehdä töitä, tähän settiin ei ollut valmiita adaptereita. Ensin 3-D skannaus laatikosta ja koneesta, sitten odoteltiin kuvaa aika kauan jotta saatiin vesileikkautettua osa. Ns. polven päällä olisi varmasti saatu adapteri tehtyä, pajan laatukäsikirja ei vain antanut periksi tässä kohtaa. Turbiinin kiinnitys vierasperäiseen vetolevyyn, etäisyyksien miettimistä jne. Ja muutama muukin juttu täytyi ottaa huomioon kun muutoksia oli aika paljon muitakin..... Oliko järkeä voi joku kysyä. No, ei sinällään, mutta mukavaa kyllä ja lopputulos hymyilyttää. Valmis auto ei vielä ole, vaikka ajossa on. Visioita on vielä toteutettavaksi. Ehkä niistä tuonnempana, tai sitten ei. Ehdoton suositus jos kiinnostaa.

Nyt seuraavaksi äänimaailman pariin, josko siihen löytyisi vihjeitä.



https://shop.turbolamik.eu/en/


https://www.canformance.net/product/...on-controller/
Vastaa lainaten