Näytä yksittäinen viesti
  #30  
Vanha 30.10.2023, 19:23
ika ika ei ole kirjautuneena
Aktiivijäsen+
 
Rekisteröitynyt: 31.12.14
Sijainti: Varsinainen Suomi
Viestit: 282
Perusasetus

Jonkin verran on ollut keskustelua yleisön välttämättömyydestä. Itse näkisin niin, että jos laji kiinnostaa niin ajamaan tullaan vaikkei olisi yleisöäkään. Ymmärrän toki, että jollekin esiintyminen voi olla tärkeämpää kuin itse laji. Siinä kohtaa kun laji voi hyvin ja kukoistaa, niin yleisöäkin kyllä tulee.

Tuolla aikoja sitten kysyttiin, että miksi porukat ei aja trialia. Meidän tiimin osalta syynä on se, että ajomäärä on liian pieni suhteessa odotteluun, kisamatkoihin, remonttiin yms. kulutettuun aikaan. Ajetaan siis mieluummin tunteja kuin minuutteja. Siksi suunnistus.

Välillä joku tuttu ihan kyseleekin osallistumaan, mutta kyllä siihen ennen kaikkea omaa intoa tarvittaisiin. Toki meidän suunnistusauto ei myöskään täytä minkään trialluokan sääntöjä, että ei sillä pitäisi päästä ajamaan edes HS:ään. Ja ennen kuin kukaan kysyy että miksei muka, niin haluttiin siihen mahdollisimman hyvät jarrut ja sen seurauksena on HS:ään liian isot vanteet. Osallistumattomuus ei kuitenkaan missään nimessä ole kiinni säännöistä vaan kiinnostuksen puutteesta.

Kypäräasiaan kyllä pakko sen verran kommentoida, että jos säännöt vaatii FIA:n listalla olevan kypäränormin, niin on melko vaikeasti tulkittavissa että "not valid" merkityt olisi ok! Ainakin aiemmin eurotrialissa on vaadittu moottoriurheilukäyttöön hyväksytty eli siellä kelpaisi ilmeisesti myös FIM:n hyväksymät. Jos vanhentuneilla FIA:n lätkillä kelpaa, niin tuntuu entistä oudommalta turvallisuuteen vedoten hylätä vaikkapa tuore kadulle kelpaava prätkäkypärä. Toki lajit on erilaisia, mutta melko vaikea on nähdä etenkään trialin pikkuluokissa superpotan tarvetta. Fakta toki on se, että vaikka saisi tulla lippis pässä, niin osallistujamäärät eivät räjähtäisi.

Mikä sitten olisi syynä vähäiselle osallistujamäärälle, niin minulta ei siihen löydy vastausta. Bensan hinnasta se ei ole kiinni, koska offibensa on ihan saman hintaista kuin driftingbensa. AKK ei ole kaikkien mieleen ja varmasti pystyttäisiin ylläpitämään sääntöjä ilmankin, mutta aika kaukaa haettua että kattojärjestön mukanaolo automaattisesti pilaisi lajin. Näkyvyys olisi aina eduksi ja siihen kannattaa panostaa, mutta ehkäpä laji ei vetoa enää tarpeeksi.

Ylipäätään hienoa että keskustellaan, koska sitä kautta asiat voi edistyä. Jos vertaa vaikkapa suunnistukseen, niin kovin paljoa ei julkisesti ole kyselty mielipiteitä. Voisi jopa sanoa, että AKK on hyvin mukana kun kaikkien mielipiteet kiinnostaa ja näkemyksiä jopa kommentoidaan, mutta ollaanko silti liikaa asemasota-asenteella vai ollaanko oikeasti valmiita tekemään merkittäviä uudistuksia. Ensin toki pitäisi keksiä se uudistus eikä se kenties ole se, että kaikille luodaan oma luokka.
__________________
Vannepaja Offroad Team
Vastaa lainaten