Näytä yksittäinen viesti
  #27  
Vanha 30.10.2023, 14:01
HannuNurminen:n Avatar
HannuNurminen HannuNurminen ei ole kirjautuneena
Konkari++
 
Rekisteröitynyt: 24.03.03
Sijainti: heinola 10, Finland.
Viestit: 805
Perusasetus

Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja Nerd-O Näytä viesti
Ja sitten tosiaan jos siellä kisoissa vaaditaan jotain akk kypärää ja ajohaalaria niin ainakaan itse en sellaisia tule hankkimaan. Ihan vaan siksi kun niille ei ole yhtään mitään tarvetta muutoin. Jos ajan ehkä yhden kisan niin tuo on täysin turha kustannus. Ja tosiaan ne nopeudet on niin hitaat tuossa, että sillä akk kypärällä tai ajohaalarilla ei ole yhtään mitään merkitystä tuossa. Vai osaako joku oikeasti perustella miksi se pitää olla tuollainen akk kypärä ja ajohaalari? Miksi se ei voi olla mikä tahansa mopo kypärä ja joku haalari? Joku tuohon sanoo, että ne voi palaa. Milloin viimeksi on kisoissa palanut joku auto? En muista tuollaista tapahtuneen koskaan. Joku moottoritila saattaa syttyä palamaan, mutta ei se räjähdä yllättäen koko auto liekkeihin. Kuten jossain vauhdikkaammissa kisoissa voi tapahtua kun vedetään 300 taulussa seinää päin. Ei ihan ole loppuun asti tuotakaan mietitty. Mut totta kai pitää olla akk hyväksytty kypärä ja haalari, koska joku siitä välistä varmaan hilloa vähän repii ja siellä voi joku pyöräyttää auton katon kautta ympäri kävely vauhdista ja se akk kypärä antaa extra turvan haalareineen siinä kohtaa. Aivan naurettavaa.
Mä en nyt oikeen ymmärrä tätä jankkausta tästä asiasta, moni on jo kirjoittanut että PUUVILLAHAALARI riittää. Alla sääntökohta:
2.2.12 Ajopuku
Kaikilla jaksoilla tulee kuljettajalla sekä apukuljettajalla
olla suojaava ajoasu. Ajoasun on oltava yksiosainen,
pitkähihainen ja -lahkeinen. Materiaali joko tulelta suojaavaa tai muutoin huonosti syttyvää. Vähintään nilkkapituiset sulamattomat/ huonosti syttyvät ajojalkineet.

Ja sitten kypärä asia, ei se AKK tai järjestäjä ainakaan sitä rahaa siitä välistä hilloa, ja senkin sääntökohta alla. Siihen tulee ensi vuodelle vielä tarkennus, ja mikäli se nyt menee läpi niin se on miedoin mitä voi AKK alaisissa lajeissa olla.
2.2.11 Kypärät
Kaikissa luokissa on oltava autourheilukäyttöön hyväksytty kypärä. Ryhmässä HS ja Officrossissa on sallittu
käyttää E-hyväksyttyä kypärää.

Missään kohtaa off roadin säännöissä ei ole mainintaa että kypärän ja puvun pitää olla uusinta uutta ja päiväyksien voimassa.

Pitääkö sen onnettomuuden aina tapahtua ensin että sitä vastaan varaudutaan?

Kypäristä vielä sen verran että vaikka tämäkin tuntuu naurettavalta niin mietippä ja katoppa niiden halvimpien ja hyväksyttyjen kypärien painoja ja mieti kuin paljon se vaikuttaa niskoihin kun se pää heiluu päivän siellä kypärän sisällä.

Tämä aihe on mielestäni loppuunkäsitelty. Muita rakentavia parannusehdotuksia otetaan vastaan joko täällä, privana tai miten vaan.
Vastaa lainaten