Näytä yksittäinen viesti
  #22  
Vanha 29.10.2023, 09:40
Arpe:n Avatar
Arpe Arpe ei ole kirjautuneena
Veteraani
 
Rekisteröitynyt: 16.12.05
Sijainti: Lappeenranta. Finland.
Viestit: 1.105
Perusasetus

Laitetaas jotain näkemyksiä tähänkin soppaan.
En viiti lainailla hirveesti muilta, mut pysyypähän lyhyempänä.

Jonkilaisen katto-organisaation nää hommat vaatii. En ota sen suuremmin kantaa onko se Akk vai joku muu, mutta jonkinlainen yhdessä päätetty kehys kilpailun olemuksesta, jotta sapluuna säilyy saman, oli kilpailupaikka sit missä tahansa.
Eli kilpailun säännöt, kisan kulku, autojen säädökset eri luokkiin, turvallisuusasiat, vakuutukset yms. ja tämähän nyt periaatteessa on jo olemassa.
On paljon helpompaa järjestää kilpailu, kun pyörää ei tarvii aina keksiä uudestaan. Toki paikka ja radat vaihtuu, mut kilpailu toteutetaan samalla olemassa olevalla pohjalla.

Tämänhetkiseen osallistujamäärään nähden luokkia tuntuis olevan puolet liikaa. Kilvan ajosta menee heti maku pois, jos luokassa ajaa ainoastaan muutama auto. Mielekkyys ajamiseen ja yleisön puolelta seuraamiseen tulee paljolti siitä, että on muita kilpailijoita, joita vastaan ajetaan.

Suurin osa yleisöähän on täysin kuutamolla lajin säännöistä. Ei oo yks eikä kaks, jotka on tullu jakson laidalla kysymään, miks nuo autot ajelee miten sattuu edes takas ympäri jaksoa.
Katsojalle on auennut aivan uusi näkökulma seurata kilpailua, kun on selittänyt tuon idean jakson suorittamisesta. Tietty ongelma on myös siinä, että nyt idean ymmärtävä katsoja ei näe kun ehkä yksittäisiä porttinumeroita jakson ulkopuolelta, joten ei edelleenkään voi mielessään rakentaa kuvaa jakson oikeaoppisesta suorittamisesta.
Muutenhan offroad trial on ehdottomasti yleisöystävällinen laji, koska suoritusta pääsee seuraaman läheltä ja yleensä jokapuolelta jaksoa.

Mitä noihin turvallisuusasioihin tulee, ni lienee itsestään selvää, että tänäpäivänä ei juurikaan voi tinkiä kypäristä, turvavöistä, turvakaarista, yms. turvavarusteista. Yleinen paine tuntuu kaikkialla olevan ennemmin turvallisuuden lisääminen.
Tuskin kukaan haluaa tulla kisoihin loukkaantumaan?
Ja se virallinen ajohaalari tekee kilpailijoista todellisen kilpakuljettajia varsinkin yleisön silmissä. Eteenkin nuorempi yleisö katsoo ihailevasti yläviistoon ajohaalareihin pukeutuneita kilpailijoita

Haalari ja kypärä toimii myös hyvänä tuntomerkkinä jaksoon tutustuvalle autokunnalle. Joiden määrän vois hyvin rajata yhteen, tai korkeintaan kahteen seuraavaan jaksolle jonottavaan autokuntaan.
Välillä jaksolla pyörii jopa neljän jonossa olevan auton porukka + jaksotuomarin apulaiset, jolloin ei voida välttyä siltä, että väki sitä itse tietämättään vaikuttavat sijoittumisellaan suorittavan auton ajolinjoihin jaksolla.
Lisäks liika väki jaksolla vetää sinne helposti myös yleisöä. Mennään myökin tuonne, kun nuokin on tuolla. Jakson apulaiset toki paimentaa liikaa väkeä pois, mut silloin on huomio toisaalla itse asiasta.

Tuohon medianäkyvyyteen olis kova juttu jos sais vaikka Latelan porukan ajamaan HJ:llä trialkisan ja tekemään siitä ohjelmaa. Onhan ne käyny safarilla ja ajanu rallia, ni ei luulis olevan tekemätön paikka tämäkään.
__________________
Montenegro offroad club #88
Montenegro racing 16
www.montenegrooffroad.com
5 x 4x4: LJ + SJ + BJ + OUTLANDER + HILUX
Vastaa lainaten