Näytä yksittäinen viesti
  #13  
Vanha 03.03.2023, 09:25
Nerd-O Nerd-O ei ole kirjautuneena
Legenda
 
Rekisteröitynyt: 13.05.03
Sijainti: Kusinen pk-seutu
Viestit: 8.849
Perusasetus

Igniksen neliveto taitaa melko suurelta osin perustua Balenon nelivetoon. Se sama systeemi oli nimittäin myös Lianassa. Ja Swiftissä, SX4 ja taitaa olla jopa uudessa Vitarassa. Tosin sillä erotuksella, että noihin on lisätty namiskuukkeli millä voi vapauttaa sen nelivedon. Balenossa ja lianassa sen pystyi itse poistamaan käytöstä sieltä vaihteiston luota tappia säätämällä. Oisko Igniksessä myös tuollainen jos siellä ei ole sitä valinta namiskuukkelia ohjaamossa?

Balenossa ja Lianassa se vaati keulan sutimista, jotta perä aktivoituu. SX4 kanssa on myös sama juttu. Igniksellä en ole lumella ajellut niin en tiedä miten siinä toimii, mut vahva veikkaus, että ihan samanlailla se sekin menee.

Mutta jo muinoin Balenossa ja Lianassa oli ongelmana, että ne viskon öljyt pitäisi vaihtaa jotta se järjestelmä toimii kunnolla. Olikohan se raja joku 200-250tkm? Ja missään ei tietenkään kerrota mitä öljyä sinne laitetaan. Eikä sitä ole suunniteltu vaihdettavan.

Mut vaihtaa sen viskon johonkin rautaputkeen vaan niin saa 50/50 nelivedon jatkuvaksi. Olettaen viskon olevan rikki. Mikäli siellä sit löytyy tuo millä nelivedon voi poistaa käytöstä niin kehittelee siihen jonkin sähkömoottorin, joka liikuttaa sitä tappia. Sen myötä voi ajella etuvedolla kun ei ole tarvetta nelivetoon ja sit taas voi kytkeä nelivedon päälle kun sitä tarvii.
Vastaa lainaten