Näytä yksittäinen viesti
  #7  
Vanha 25.02.2023, 17:26
JiiPee JiiPee ei ole kirjautuneena
Moderator
 
Rekisteröitynyt: 13.08.03
Sijainti: Janakkala
Viestit: 6.314
Perusasetus

Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja tekniikkamies Näytä viesti
Mitenhän on asia kun hommasin polttomoottorilla toimivan 15 hevosvoiman 420 kuutioisen oksasilppurin, pystyskö sinne syöttää paksumpaa isommalla moottorilla?

Tuossa on moottori suurennettu. Tämä rumpamallilen tuntuu jotenkin hylkivän liian paksuja, mutta toisaalta aika hyvin menee jotain kuusen latvaa.
Ei ole omaa kokemusta tuollaisesta, mutta jotenkin tuntuisi siltä, että tuskin se hylkiminen vähentyisi isommalla moottorilla, jos hylkiminen tarkoittaa sitä, että potkii takaisin, eikä vedä itsekseen. Eiköhän se ole enemmän kiinni syöttötorven kulmasta rumpuun nähden, rummun halkaisijasta yms. geometriasta, kuin moottorin väännöstä.

Jos hakkurin syöttö pelaa, niin kyllä paremmin vääntävälle moottorille isompaa kuormaa voi tarjota. Toisaalta sitten voi myös löytyä sulake jostakin muualta kuin moottorin voimista. Rakanne on tuotannossa varmasti jossakin määrin optimoitu sen alkuperäisen moottorin mukaan. Toki joskus on tarjolla eri tehovaihtoehtoja, joissa muu toteutus saattaa olla samanlainen.
__________________
Jukka